perjantai 26. toukokuuta 2017

Raparperihilloke rosmariinilla ja druusileipää

Yksi asia mistä  olen täällä iloinen on se että tuttua raparperia saa täälläkin,   tosin vain yhdestä torikojusta , mutta lähes ympäri vuoden.  Parhaimmillaan se on kuitenkin talvella ja keväällä , enkä ostakaan sitä kuumimpaan aikaan.
Rapaperia myydään vain kilon pakkauksessa,  ja ostin yhden paketin. Puolet siitä käytin hillokkseeseen , josta tuli hurjan hyvää  , sillä maustoin hillokkeen rosmariinilla. Siinäpä onkin hyvä makupari, suosittelen:)
******************************************************************************
Raparperihilloke rosmariinilla
  • noin puoli kiloa raparperia , noin 2  sentin paloiksi paloiteltuna
  • 2 dl ruokosokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl kanelia
  • 2 rosmariinin vartta
******************************************************************************
Laita kattilaan raparperipalat, sokeri, sitruunamehu ,kaneli ja rosmariinin varret. Kuumenna seos kiehumispisteeseen , ja keittele hilloketta  keskilämmöllä,  kunnes raparperi on pehmeää. Poista rosmariinin varret hillokkeesta ,  ja anna hillokkeen jäähtyä. Hilloke on tosi hyvää , vaikka juustojen kanssa,  jugurttiin, leivonnaisiin ym.
Toissa viikolla kävimme eksäni kanssa pohjoisessa,  ja pysähdyimme lounaalle Daliyat al-Karmelin drusikylässä.  Siellä oli tarjottimilla houkuttelevan näköisiä litteitä leipiä, joita oli tilattu johonkin tilaisuuteen.  Tässä oli päällä oliiviöljyä ja zaatar-maustetta.
Tätä saimme maistaa: litteän druusipitan päällä oli herkullinen seos. josta löytyi sipulia, punaista paprikaa, ja juustoa.
Paikan omistaja otti palan taikinaa,  levitteli päälle labaneh-jugurttijuustoa , oliiviöljyä ja zaataria. Tämä meni uuniin pitsan tavoin, ja oli tosi hyvää.  Olen aina syönyt labanehjuustoa vain tuoreena, mutta se oli hyvää myös "pitsan " päällä.
Eksällä oli vielä nälkä,  ja hän tilasi vastaleivotun pitaleivän , sekä annoksen labaneh-jugurttijuustoa.
Tabun  ravintolaan voisi mennä toistekin.

11 kommenttia:

  1. Rakastan raparperin kirpakkaa makua ja se sopiikin tosi kivasti monen kevät- ja kesäherkun kaveriksi. Ihanan näköisiä noi leivätkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Minäkin tykkään raparperista juuri swn kirpeyden vuoksi😀Ja todellakin sopii niin moneen.Leuvätkin oli tosi nameja.💚

      Poista
  2. Raparperi on täälläkin kohta tuloillaan. Rosmariini kuullostaa hyvältä lisältä, täytyypä kokeilla kesällä tehdä hilloketta. Ihania herkkukuvia taas :)

    Upeaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:Kiva että teillä pian raparperia,siitä saa rehtyä niin ihania herkkuja💚Kiitos🌺Kaunista viikonjatkoa sinulle

      Poista
  3. Tack för tipset om att använda rosmarin med rabarber!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Jag måste säga att det var en mycket lyckad kombination💚🌿

      Poista
  4. Raparperi ja rosmariini kuulostaa mielenkiintoiselta yhdistelmältä. Olen kyllä huomannut, että sinun yhdistelmissäsi on aina maut kohdillaan. Täytyy kokeilla, kun raparperi on tarpeeksi kasvanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonlopoukokki:Minusta oli tosi onnistunut yhdistelmä tämä💚 Kiitos ihana,kiva kuulla🌸

      Poista
  5. Aah mikä herkku, rakastan raparperia kaikissa sen muodoissa ja niin myös halvaa, joten pakko mennä kurkkimaan tuo seuraava postaus heti. Ostin muuten Turkista halvaa ja kaikki maistuu oudolle, pöh. Aamiaisella sain siellä maailman parasta halvaa, joten mikä pettymys, että tuliaishalvat ovat kummallisuuksia. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia:raparperi on kyllä niin ihana herkku.Täällä kun sitä saa lähes aina niin harvemmin tulee käytettyä.Voi harmi että Turkin halva maistui oudolle,
      mikäköhän siinä oli..Ihanaa viikkoa sinulle Tiia💚❤🌸🌸🌹🌻

      Poista
    2. Tiia:raparperi on kyllä niin ihana herkku.Täällä kun sitä saa lähes aina niin harvemmin tulee käytettyä.Voi harmi että Turkin halva maistui oudolle,
      mikäköhän siinä oli..Ihanaa viikkoa sinulle Tiia💚❤🌸🌸🌹🌻

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...