tiistai 30. toukokuuta 2017

Juustokakkupyhä ja kierros supermarketissa

Tänään illalla täällä alkaa taas yksi suosikkipyhistäni , jota kutsun juustokakkupyhäksi , vaikkei se mikään sellainen ole, mutta koska juustokakut liittyvät niin olennaisesti pyhän ruokapuoleen, on minusta hauskaa käyttää siitä tuota nimitystä;D  Oikeastaan Shavuot  on pyhiinvaellus-ja sadonkorjuujuhla,  ja esim, kibbutseissa pyhän sadonkorjuupuoli tulee hyvin esille.  Tein aiemmin kun osittain Yhdysvalloissa asuva ystäväni oli vielä täällä,   tällaiset uunittomat "juustokakut" jossa valkosuklaakupit on täytetty vaniljaisella juustokreemillä , ja päällystetty karamellisoidulla raparperilla.  Vasta myöhemmin muistin että olin tehnyt joitakin vuosia aiemmin lähes samanlaiset ,mutta eri näköiset  valkosuklaakuppijutut , täällä.   Linkin takana on myös ohje näille; ainoana erona on se että silloin käytin mansikkahilloa  kun taas nyt käytin karamellisoitua raparperia (ruokosokeria ja raparperinpaloja  lämmitetään pannulla kunnes raparperi on karamellisoitunut). Aiemmin tässä blogissa on tehty tähän aikaan vuodesta erilaisia juustokakkuja,  kuten täällä.  tomaattijuustokakkua täällä, valkosuklaista juustokakkua täällä ,  tai taatelista juustokakkua täällä.  Leipomoissa on vaikka minkälaisia juustokakkuja ja muita juustoisia leivonnaisia (myös suolaisia) , ja lehdissä laitetaan eri leipomoiden juustokakut paremmuusjärjestykseen. Ah juustokakut!
Tein myös pieniä suolaisia ja gluteenittomia juustopiirakoita,  joissa ei ollut taikinapohjaa mutta sen sijaan kananmunaa, eri juustoja, Maizenaa,  kirsikkatomaatteja, aurinkokuivattua tomaattia,  yrttejä ja ruohosipulia.
Arlan tuorejuustoa täälläkin (vasemmalla)
Ennen juustokakkupyhää ruokamarketeissa on hurjat tarjoukset kaikesta mikä liittyy jotenkuten juustoon.  Kävin lähiseudun supermarketissa,  ja otin siellä  salakuvia kun siellä ei saisi kuvata.  Yksi huveistani ulkomailla on aina ollut käynti sikäläisessä supermarketissa, tutkimassa paikallista ruokavalikoimaa ,  ja tiedän etten ole ainoa sellainen , joten tässä tulee kuvasarja näillä salakuvilla. Pahoittelen vaan että puhelimella  otetut  kuvat eivät ole parhaimpia mahdollisia.
Tällä puolella oli enimmäkseen vegaanisia vahtoehtoja juustoille ja  muutakin. Täällä on suhteessa niin paljon vegaaneja että kasviperäisiä tuotteita löytyy tosi hyvin.
Myös pasta liittyy tähän pyhään , sillä yleensä sitäkin löytyy jossain muodossa juhla-aterialla ( Shavuotin juhla-ateria on lihaton) . Erilaisia pastoja oli tarjouksessa eri puolilla markettia.
Speculaas-tyyppiset keksit ja tahnat ovat suosittuja juustokakkupyhänä,  sillä kekseistä tulee hyvän makuinen pohja juustokakulle. 
Lisää pastaa tarjouksessa.  Takana myös viinitarjouksia , sillä viinithän sopivat yhteen pastan kanssa.
Taas pastaa.... Sorruin itsekin ostamaan paketillisen  tateilla maustettua italialaista pastaa joka oli tarjouksessa.
Näkymä marketissa
Pyhän lähestyessä aamulla aikaisin (marketti avataan klo 7 aamulla )  oli jo paljon väkeä marketissa.
Pastaa tässäkin 
Osa leipomopuolta.
Irtopaino-salaattien ja tahnojen tiski. En yleensä osta valmiiksi tehtyä tahnoja/salaatteja , joita täällä on hurja valikoima ,mutta lämpinänä aikana saatan ostaa valmiiksi paistettuja munakoison siivuja, kun lämpimällä säällä ei millään jaksaisi niitä paistaa. Kaikki salaatit tuossa tehdään marketin keittiössä.

22 kommenttia:

  1. Mä niin tykkään näistä ruokakauppa- ja torikuvista.
    Kelpaisi tuollaiset valikoimat minullekin. Paljon kaikkia herkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luimupupu:Minäkin tykkään nähdä tori-ja markettipostauksia,etenkin ylkosuomalaisten blogeissa.Tämä marketti on yksi parhaista Tel Avivin alueella, kaikissa ei ole samalla tavalla panostettu viihtyvyyteen.

      Poista
  2. Onpa siellä valikoimaa. Hauska tosiaan, kun ulkomaille pääsee, niin kiertelen yleensä innoissani sikäläisiä ruokakauppoja/marketteja. Hypermarketit, Carrefourit ja mitä näitä on. Hyvää juustokakkupyhää Jael ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari:tuossa marketissa tosiaankin on,onkin lempimarkettini täällä,ja onneksi lähiseudulla:) Jeps,ulkomailla on niin mielenkiintoista kiertää supermarketeissa,ja tutkiskella tuotteita;D Kiitos,ja hyvää keskiviikko-iltaa sinulle:)

      Poista
  3. Juustokakkupyhä, hauskan nimen olet antanut tälle pyhälle :). Onpa teillä tarjouksia paljon tarjolla, vaikka noista hinnoista en kyllä ymmärtänyt hölkäsen pöläystä. Kauppoja minäkin ulkomailla kiertelen ja Italiasta tarttui niin risottoriisiä kuin pastaa kotiin vietäväksi. Hyvää Pyhää Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari:hih,juustokakkuja näkyy nyt joka puolella,joten sopii niin tuo nimi sille;D Tuossa marketissa on mahtava valikoima ,parempi kuin muilla,ja onneksi on ihan lähiseudulla. 4 shekeliä on 1 euro tällä hetkellä,joten vaikka tuo Barilla Academyn pasta oli tuossa 2.5 euroa,on Barillan premium merkki. Kiitos,tämä on kiva pyhä aiheeltaan,ja kristityn helluntain alkuperähän on tässä pyhässä.

      Poista
  4. Onpa upea kauppa! Minäkin voisin viettää kerran kuussa juustokakkupyhää. Juustokakut ovat ehdottamasti meidän perheen suosikki kakkuja, paitsi pojan, joka rakastaa suklaakakkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:tuo on todellakin upea marketti ,jolla hassu nimi: Puoli-ilmainen;D Hih,no puoli ilmaista siellä ei ole mutta aina todella hyviä tarjouksia:) Juustokakkupyhä on kyllä mahtava pyhä,ja juustokakut ovat kyllä niin namia että':)

      Poista
  5. Vilka goda ostkakor du lagat. Fin butik, roligt att se och jag tycker också om att på resor gå i matbutiker :) Är ostprodukter dyra där? I Singapore var de dyra. Ha en fin dag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Tack snälla du.Det är nog så kul and vandra i matbutiker när man är utomlands. Om ost är dyrt här...det beror på var man köper sin ost,men vissa ost är nog ganska dyra här,speciellt om man jämför med Lidl.Men nu med Shavuot helg,så vsr många ost produkter billigare än normalt,t.ex fransk getost som normalt brukar vara jätte dyrt, så nu fick man 2 stycken för 5 euro,när annors kostar 1st så.

      Poista
  6. Olipas kiva kurkistus sikäläiseen markettiin! Minun on AINA reissussa päästävä ihan tavalliseen ruokakauppaan, josta sitten ostan tuliaisia kotiin ja ihan vaan hypistelen tuotteita ja mietin, että mitä ihmettä ne ovat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ansku: Minustakin se on yksi ulkomailla olon huippujutuista,tuntemattomia pakkauksia on vaan niin mielenkiintoista hypistellä;D Kiva kun tykkäsit:)

      Poista
  7. Olen juuri matkalla kotiin "juustokakkupyhästä", kirkolla järjestettiin sellainen vuoden viimeisen raamattutunnin kunniaksi. Meillä oli mukana koreissa myös leivät, viikunat, viljat, hedelmät, oliivit... mitä unohdin :D? Luettiin sellanen tosi pitkä "juttu" ja sen jälkeen nautittiin ateria ja sen kruunasi juustokakku. Me juhlitaan välillä näitä juutalaisia juttuja ihan kulttuurisyistä (kun luetaan Vanhaa Testamenttia) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tanja:kuulostaapa kivalta tuo teidän juhlinta:) Itse asiassahan Helluntain alkuperä juontaa tähän "juustokakkupyhään" ,ja oikeastaan juustokakku on tullut kuvioihin paljon myöhemmin;D Shavuot-pyhään kuuluu 7 lajiketta:vehnää, ohraa, oliivia(öljyä) taatelisiirappia(taatelia), viikunaa viinirypäleitä, granaattiomenaa
      .Eli hyvin oli kaikki teillä hallussa:)

      Poista
    2. Joo kaikki nuo löytyivät :) Meillä on opettaja perehtynyt ilmeisesti melko hyvin juutalaisuuteenkin. Vietämme tosiaan noita juutalaisia juhliakin, kristillisellä tvistillä. On ollut tosi hauska osallistua niihin ja tutustua Vanhan Testamentin maailmaan vähän paremmin.

      Poista
    3. Tanja, Kuulostaa mielenkiintoiselta:)

      Poista
  8. Musta on aina kiva matkoilla vierailla ruokakaupoissa! Sieltä löytyy niin paljon uusia ja erilaisia juttuja, ja kertovat tavallaan kulttuuristakin. Ihana kuulla etten ole ainoa! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susanna: meitä on näköjään monta:) Ruokakaupat ovat hurjan mielenkiintoisia kun kaikki on uutta,eikä tekstejäkään oikein ymmärrä;D

      Poista
    2. Munkin on aina päästävä paikallisiin ruokakauppoihin. Siinä missä muut oottaa nähtävyyksiä, minä prismoja ja sittareita :D

      Poista
    3. Tanja,no ihan sama täällä;D

      Poista
  9. Voisin viettää tuolla koko päivän, voi mikä paratiisi! Olipa matka minne tahansa, tykkään käydä paikallisilla toreilla, marketeissa ja kauppahalleissa. Houkuttelevat nuo suolaiset minipiiraat, onko niihin tarkempi ohje jossakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:tuo marketti on tosiaankin niin viihtyisä (toisessa kerroksessa keittiötarvikkeet,vaatteet,ym) että voisin itsekin viettää siellä koko päivän,on sisustettu niin hauskasti:) Ulkomailla on kyllä niin mahtavaa tutustua muiden maiden ruokakulttuuriin,kauppoihin ym. Mulla ei ole noihin minipiirakoihin varsinaista ohjetta,kun olivat vähän ex.tempore .jutut,mutta niihin tuli kananmunaa, 3 eri juustoa, aurinkokuivattua tomaattia, Maizenaa, yrttejä kuten meiramia ,ruohosipulia ja hieman rosmariinia.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...