lauantai 3. kesäkuuta 2017

Sieniä ,seesamia ja soijakastiketta

Hieman sen jälkeen kun olin muutamaan otteeseen valmistanut  siitakesieniä korealaiseen tapaan,  mietin voisiko samaa valmistustapaa soveltaa myös tavallisiin herkkusieniin.  No sen verran hyviä tuli herkkusienistäkin,  että jäin hieman koukkuun , vaikka herkkusienissä ei olekaan samaa hienoa makua ja rakennetta kuin siitakesienissä .  Mutta koska siitakesienet ovat  paljon kalliimpia,  eikä niitä edes löydy samalla tavalla kuin herkkusieniä,  niin tämä on hyvä vaihtoehto. 
******************************************************************************
Sieniä, seesamia ja soijakastiketta
 • rasiallinen herkkusieniä (mieluiten pieniä herkkusieniä, jos isompia niin ne puolitetaan)
 • 1½ rkl seesamiöljyä
 • 1 rkl soijakastiketta
 • veitsenkärjellinen chilijauhetta
******************************************************************************
Sienet puhdistetaan ja kuivataan. Seesamiöljy ja chilijauhe  lämmitetään pannulla, ja kun öljy on mahdollisimman kuumaa siihen lisätään herkkusienet , joita paistellaan muutaman minuutin ajan, välillä käännellen, kunnes saavat hieman väriä.  On tärkeää että paistolämpötila on kaikista kuumin koko ajan.  Sienet tapansa mukaan myös imevät öljyn itseensä hetkessä . Kun sienet alkavat saada hieman väriä, sekaan lisätään soijakastike ja sieniä paistetaan käännellen vielä minuutin tai kaksi.  Tästä saa herkullisen lisäkkeen, mutta nämä ovat hyviä myös sellaisenaan.
Sieniä tuli käytettyä muutenkin  sillä halusin käyttää pois ja kauan kaapissa olleet,  ystävältä saadut kuivatut suppilovahverot. Niistä tehtyyn sienikastikkeeseen lisäsin myös herkkusieniä, ja käyttämässäni pastassakin oli 10%  herkkutattia, joten sieniä kerrakseen oli tässä herkullisessa pastassa.)

8 kommenttia:

 1. Voi - sienet ovat suurta herkkuani ja kiellettyjen ruokien listalla, sillä leikattu sappeni ei niitä siedä. Mutta muutaman kerran vuodessa sorrun - ja kärsin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lady of the Mess:voi miten ikävää kuulla ettet voi syödä sieniä vaikka niin pidätkin niistä. Tosi harmillista. Kaunista viikonloppua sinulle Arja:)

   Poista
 2. The seasoning on these mushrooms sounds so good! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lorraine:thank you, very simple and very delicious:)

   Poista
 3. Tuoreita herkkusieniä olen opetellut syömään vasta viime vuosina ja se purkkiversio, se ei vaan vieläkään uppoa ; ) Tässä olisi kyllä niin sopivan suolainen ja maukas marinadi, voisi kokeilla valmistaa grillissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli;purkkiherkkusienet ovat minullekin no no,en tykkää alkuunkaan,mutta tuoreista saa tehtyä kaikenlaista kivaa. Grillissä noista tulisikin varmaan tosi hyviä:)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...