perjantai 16. kesäkuuta 2017

Auringonkukka Nutella

Oletteko koskaan kokeilleet tehdä Nutellaa auringonkukansiemenistä? Niistä saakin tehtyä tosi hyvänmakuisen,  ja hieman erilaisen suklaatahnan.  Auringonkukansiemenet  ovat  myös pähkinöitä edullisempia , joten sekin on hyvä syy kokeilla itsetehtyä Nutellaa auringonkukansiemenistä. Tein ihan pienen satsin , ja jos haluaa tehdä isomman satsin niin lisätään aineksia sen mukaan. Tämä diy Nutellani oli vain lievästi makea.
******************************************************************************
Auringonkukka Nutella
  • 1 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  •  ripaus suolaa
  • 2½  rkl punaista palmuöljyä (tai vastaavasti  kylmäpuristettua kookosöljyä)
******************************************************************************
Tahnan valmistus aloitetaan paahtamalla  auringonkukansiemenet kuivalla pannulla, miedolla lämmöllä, aina välillä sekoitellen, kunnes siemenet alkavat saada väriä.  Siementen annetaan hieman jäähtyä, minkä jälkeen  ne jauhetaan tahnaksi.  Jauhoin siemenet  Bamixin myllyllä  , joka on tosi tehokas laite tällaisten pienten määrien jauhamisessa.  Ensin tuntui ettei siemenistä millään tule tahnaa,  vaan jonkinlaista siemenjauhoa, mutta pidin välillä pientä taukoa, ja lopulta siementen öljyt lähtivät liikkeelle ja siemenistä tuli tahna. Jos olisin tehnyt tahnaa isomman määrän olisin käyttänyt monitoimikonettani.

Tahnaan lisätään ripaus suolaa, tomusokeri, kaakaojauhe sekä öljy, ja tahna jauhetaan tasaiseksi tahnaksi,   Tässä voi käyttää muitakin makeuttajia: esimerkiksi  hunajaa.
Nam nam....

16 kommenttia:

  1. Vau! Mistä sinä näitä aina keksitään! Kuulostaa namilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula;tosi namia:) Olen tehnyt myös hasselpähkinöistä,mutta auringonkukansiemenethän ovat paljon edullisempia ,ja tosi hyvä "Nutella" tahna syntyyy niistäkin:)

      Poista
  2. Nam! Viime vuonna tuli yhteen blogihommaan kilokaupalla siemeniä ja pähkinöitä. Silloin mm. tein kaikenlaisia tahnoja niistä. Itse tehtynä aina parempaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuuli: ooh, kilokaupalla siemeniä ja pähkinöitä,ihanaa! Tietäisin just mitä tehdä niistä:) Tosiaankin itse tehty on parasta,ja niistä saa tehtyä kaikenlaista hyvää:)

      Poista
  3. Nam, kuulostaa hyvältä!
    Mukavaa viikonloppua Jael ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi;kiitos,tosi namia:) Ihanaa viikonloppua sinullekin:)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Hovkonditorn> Jättegott, måste nog göra det här igen:)

      Poista
  5. Eipä ole tullut mieleen kokeilla, mutta kiitos vinkistä😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Souliina: Ole hyvä vaan,tämä on kyllä tosi hyvää:)

      Poista
  6. Niin hyvännäköistä 'nutellaa'! Olen kuolannut tuon perään jo pari päivää, ihan pakko testata kun pari pussia siemeniä löytyykin kaapista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli;kiitos ihanainen:) Tämä oli tosi hyvää,ja kauheasti tekee mieli tehdä toinen satsi,mutta eka meni hujauksessa; D No voi lohduttautua sillä että ehkä aika terveellinen Nutella;D

      Poista
  7. Tätä täytyykin kokeilla joskus. Poikani tykkää Nutellasta kuin hullu puurosta, joten innokas raati on paikalla :)

    Ihanaa viikkoa sinne lämpöön, täällä odotetaan kymmenen asteen juhannusta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johanna:suosittelen kokeilemaan ,sillä tästä tuli tosi hyvää:) Tämä on tosin paljon vähemmän makeaa kuin se oike4a Nutella,mutta silti tosi hyvää:) Kiitos, teille on kyllä ikävä kyllä tulossa kurjan kylmä juhannus, voi kun voisin täältä lähettää vähän lämpöä.

      Poista
  8. Iik Jael, vihdoin lisäsin sut seurattaviin, vaikka luulin sen jo tehneeni. Noh parempi myöhään kun ei milloinkaan. Ihanaa viikkoa ihanalle.

    Ps. Nutella on toisen pojan ehdotonta herkkua, mulle liian makeaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taru; kiitos ihanuus:) Ja ihanaa viikkoa sinullekin,toivottavasti ei nyt ihan liian kylmää ole juhannuksena. Täällä monien lasten herkkuleipä on suklaatahnavoileipä;se oikea Nutella on mullekin liian makeaa, mutta tämä versio vähemmän makea:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...