tiistai 13. kesäkuuta 2017

Olipa herkullista kesäkurpitsaa tahinilla

Rakastan baba ganoushia,  eli munakoisoa tahinilla.  Eräänä päivänä teki sitä mieli,  mutta jääkaapista löytyi  munakoison sijaan kesäkurpitsoja.  Niistä kehitin sitten tällaisen tahnamaisen herkun, joka on niin hyvää että tätä on tullut tehtyä jo muutaman kerran.
******************************************************************************
Kesäkurpitsaa tahinilla
  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 1 suuri sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä, murskattuna
  • ½ tl paprikaa
  • ½ tl juustokuminaa
  • ripaus mustapippuria
  • ½ tl sokeria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl balsamietikkaa
  • 4 rkl tahinia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2½ rkl vettä
  • suolaa maun mukaan
  • 2 rkl öljyä paistamiseen 
******************************************************************************
Pese ja kuivaa kesäkurpitsat,  kuori osa kuoresta pois    ja raasta kesäkurpitsat raastimen karkealla raastinosalla.   Tämän jälkeen kesäkurpitsoista pitää puristaa nesteet pois,  ja parhaiten se onnistuu kun raaste laitetaan harsokankaan sisälle,  joka kiedotaan pussiksi, ja siitä puristetaan mahdollisimman paljon nestettä pois.

Sipuli  paloitellaan , öljy lämmitetään pannussa,  ja sipulia paistetaan keskilämmöllä kunnes  sipuli on saanut kunnolla väriä.  Tämän jälkeen lisätään kesäkurpitsaraaste, ja seosta paistellaan keskilämmöllä, aina välillä käännellen ,  kunnes kesäkurpitsaraaste on pehmennyt ja saanut väriä.  Tämän jälkeen  seokseen sekoitetaan valkosipulimurska,  soijakastike, balsamietikka , sokeri sekä mausteet.  Annetaan paistua kunnes nesteet ovat haihtuneet,  aina välillä käännellen.

Kesäkurpitsaseoksen annetaan jäähtyä, ja sillä välin valmistetaan tahini: tahini,  sitruunamehu  ja vesi sekoitetaan tahnaksi. Kun kesäkurpitsaseos on jäähtynyt ,  siihen lisätään  tahiniseos, Maistellaan , ja lisätään suolaa tarvittaessa.
Edellisessä kuvassa tahna oli vaaleampaa ,  johtuen siitä että minulla oli vain pieni sipuli,  Tässä oli mukana suuri sipuli, joka vaikutti ruuan  väriin, ja makuunkin , eli mieluummin suuri kuin pieni sipuli. Tämä tahnamainen salaatti on parhaimmillaan kylmänä, ja tosi hyvää vaikka leivän päällä, tai muuten vain lisukkeena.
Tänään täällä oli taas vuotuinen Culinary 2017 ruokamessu,  joka on tarkoitettu alan ammattilaisille. Viime vuonna jätin messut väliin,  mutta tällä kertaa päätin mennä katsomaan mitä sieltä löytyy.
En ollut ehtinyt syödä mitään tänään ennen messuja, joten kaikenlaiset maistiaisannokset tuolla maistuivat:)
Ihania kasviksia
Marjat, Pirun kalliita täällä , joten yleensä tulee ostettua pakastettuja marjoja , eikä näitä tuoreita.
Tämä oli hauska:)  Ripple Maker -laitteella voi kahviin laittaa kaikenlaisia kuvioita ja viestejä;D

8 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen postaus kokonaisuudessaan.
    Ihanaa tiistai-iltaa Jael ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi<kiitos,oli herkullista sekä kesäkurpitsa että sitten tuolla mesuilla. Oikein ihanaa viikonloppua:)

      Poista
  2. Vad gott det låter och roligt med matmässor.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn: tack, en mycket bra mässä med goda saker:)

      Poista
  3. Tätä kesäkurpitsatahinia tulen varmasti testaamaan, kunhan sitä omaa satoa alkaa saamaan :). Aika jännä, että marjat maksavat teillä, niitä ilmeisesti vähemmän kasvatetaan siellä. Mukavaa loppuviikkoa Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari.Olet kyllä oikea onnnenpekka kun saat omaa satoa. Marjat täällä eivät kasva kuin ihan pohjoisessa viljeltynä, koska marjat eivät tykkää helteistä. Sen vuoksi tosi kalliita,paitsi mansikat,jotka ovat edullisiakin kauden loppupuolella. Mukavaa viikonloppua Sari:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...