tiistai 20. kesäkuuta 2017

Juoma hellepäiville ja Ikean aamiaisbuffetti

Täällä on kovin helteistä;  enemmän kuin normaalisti  kesäkuussa,  ja toivoisin voivani siirtää siitä helteestä osan Suomeen, jossa kuulemma on odotettavissa  kylmä juhannus. Mutta kyllä niitä hellepäiviä Suomeenkin tulee; kesästähän on paljon vielä jäljellä   , Tässä ohje tosi raikkaalle  ja vilvoittavalle juomalle sitten  kun on helteistä.
.........................................................................................................................................
Juoma hellepäivälle (1-2 annosta)
  • 1½ dl melonin paloja ( mikä tahansa meloni; minulla oli sisältä vihreä Piel de Sapo-meloni)
  • 1½ dl kurkkua paloiteltuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ dl vettä 
  • 4-5 mintun lehteä
  • 3 jääkuutiota
  • (makeutusta maun mukaan)
.........................................................................................................................................
Juoman väri riippuu siitä minkälaista  melonia käyttää,  ja koska sekä meloni että kurkku olivat vihreitä,  tuli juomastakin kauniin vihreä.    Kurkusta kuorin osan kuoresta, niin että sitä jäi jonkun verran.   Kaikki ainekset blendataan tasaiseksi juomaksi. Minusta tämä ei kaivannut makeutusta, mutta sellaista voi lisätä jos siltä tuntuu.
Kävin pitkästä aikaa minua lähimpänä olevassa Ikeassa,  ja  oli kiva nähdä että sinne oli tullut aamiaisbuffetti, joka näytti tosi runsaalta ja houkuttelevalta. En tällä kertaa jäänyt syömään aamiaisbuffettia, mutta napsin puhelimella muutaman kuvan tänne, (eivät oikein tee oikeutta tuolle buffetille..)  ja samalla tuli mieleen että olisi kiva nähdä millainen aamiaisbuffetti muiden maiden Ikeoissa on?   Tässä buffetissa oli pari erilaista vihannesalaattia, tzatzikia, tonnikalasalaattia, tahinia,  erilaisia valkoisia juustoja  , ja keltaista juustoa.
Oli shakshukaa sekä munakokkelia,  ja jugurttia  lisukkeineen. 
Oli vesimelonikuutoita  ja sen vieressä fetajuustokuutioita.  Focacciaa näkyy myös tässä kuvassa.
Oli hyvän näköistä tummaa leipää , sekä suolaisia piirakoita ja sämpylöitä. 
Korvapuustejakin oli:)
Oli myös aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä tahnaa,  tapenade -tahnaa  sekä oliivieja.
Ja näiden lisäksi  teetä, kaakaota, kaikenlaisia kahveja   sekä tuoremehua.  Kahvit tulevat itsepalveluautomaatista,  mutta siitä tuleva capuccino on yllättävän hyvää, ja tankata saa niin paljon kuin haluaa.   Nyt olisi tosi kiva kuulla mitä esim.  Suomen Ikeoissa on aamiaisbuffetissa?`  En ole koskaan käynyt Suomen Ikeoissa aamiaisaikaan. Täällä tätä buffettia saa vain maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin,  toistaiseksi.

11 kommenttia:

  1. Ihana tuo hellepäivän juomasi, sitä juodaan jonain hellepäivänä. Ja tosiaan täällä on odotettavissa kylmä juhannus. No, katsotaan miten käy.
    Tuo Ikean aamiaisbuffet näyttää todella herkulliselta ja monipuoliselta. En tiedä, onko täällä Suomessa tällä hetkellä Ikeassa saatavana aamiasbuffeeta. Aamiaisen kyllä saa ja edullisesti. Sitä on tullut muutaman kerran hyödynnettyä :) Täytyypä jatkossa tutkailla jos aamiaisbuffet tännekin Ikeoihin rantautuisi.
    Mukavaa juhannuksen odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula:nyt sitten pitää toivoa että tekin saatte sitä hellettä. Harmi kun juhannus on kylmä.
      Ihan yllätyin tuosta buffetista ja kun katson kuvia tulee ihan nälkä. Suomen Ikean nettisivuilla on kyllä maininta aamiaisnoutopöydästä mutta ei ole kuvia.
      Kiitos,ja samoin sinulle oikein hyvää juhannuksen aikaa.

      Poista
  2. Ihana hellepäivän juoma!
    Aamiaispuffa näyttää todella monipuoliselta. Täällä taitaa ikeasta aamuisin saada vain kahvit ja puuroa.
    Ihanaa juhannusviikkoa Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OUti:kiitos, tuo kyllä' maistuu kun on hellettä:) Aamiaisbuffa tosiaankin monipuolinen,ehkä menen joku aamu kokeilemaan;täällä ulkomailla Ikea on sellainen paikka minne pitää välillä päästä kun tuntuu aika lailla kotoisalta siellä;D
      Kiitos samoin sinulle Outi kaunista juhannusviikkoa:)

      Poista
  3. En ole vähään aikaan käynyt Ikeassa, mutta ei siellä silloin ainakaan aamiaisbuffaa ollut. Ja vaikka olisikin, tuskin shaksuhkaa :D Taitaa olla vähän paikallisväriä teillä siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi: Huomasin Suomen Ikean nettisivuilla maininnan noutopöydästä mutta ei mainintaa mitä siinä on . Tuo Ikean aamiaisbuffet täytti kyllä aika hyvin täkäläisen aamiaisbuffetin kriteerit;D
      Mukavaa juhannuksen odotusta sinulle:)

      Poista
  4. Vilken fräsch dryck! Och en ljuvlig frukostbuffé.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HOvkonditorn: tack , en dryck som jag kräver när det är riktigt varmt. Och Ikeas fina frukostbuffe ser nog så fin ut:)

      Poista
  5. Vitsit mikä herkkujuoma :)
    Itse olen ollut kerran Ikeassa lounaalla ja kyllä tosiaan ihmettelen miten kukaan siellä käy syömässä. Ensimmäinen ongelma oli se, että kun en syö sikaperäisiä tuotteita niin lopulta en voinut valita kuin sen kasvisannoksen, joka oli järkyttävän makuista. Teillä siellä näyttää kyllä aamiaisbuffakin niin erilaiselle ja upealle, että voisin hyvin kuvitella itseni syömään siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli:kiitos, paikallaan tuo juoma kun on lämmintä,ihanan viilentävää:)
      En ole pahemmin syönyt Ikeasssa, joskus olen mennyt aikaisin;kauppa avataan klo 10 mutta kahvila avataan klo 9.30 ja capuccinot ilmaisia klo 10 saakka. Tämä aamiaisbuffetti näytti kyllä sen verran hyvältä että tekee mieli mennä tuonne aamiaiselle, ja hintakin oli tosi hyvä:)

      Poista
    2. Minäkin join tuollaisen vihersmoothien kaupungilla käydessä. Oli todella hyvää! Virkisti nuutunutta oloa kummasti!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...