maanantai 31. heinäkuuta 2017

Bataattipihvit sienillä ja intialaisilla mausteilla

Tein herkulliset kasvispihvit bataatista ja sienistä, ja  nämä houkuttelivat koiraani jo ennen paistamista!  Pihvit on maustettu intialaisittain,  ja näistä tuli tosi maukkaita. Koirakin sai lopulta ihan pienen makupalan:D  Pihvit ovat vegaanisia , gluteenittomia sekä laktoosittomia.

Bataattipihvit sienillä ja intialaisilla mausteilla (10-12 kpl)
* Käytin tässä jauhamaani  valkosipuli-inkivääritahnaa, jota yleensä teen suuremman satsin kerralla.   Pihveihin riittää  2 valkosipulin kynttä ja sentin pala inkivääriä,  jotka jauhetaan tahnaksi.

Bataatit kuoritaan ja leikataan palasiksi, jotka keitetään pehmeiksi, minkä jälkeen ne laitetaan lävikköön  valumaan ja jäähtymään.   Kuivahtanut bataatti survotaan muussiksi  jäähtymisen jälkeen,  ja muussiin sekoitellaan 3 rkl besan -eli kikhernejauhoa.   Herkkusienet pilkotaan palasiksi.
Bataatin kiehuessa /jäähtyessä  sipuli kuoritaan ja pilkotaan.  Paistinpannussa lämmitetään   ½ rkl rypsiöljyä,  (tai muuta öljyä)  ja  sipulia paistetaan kunnes se alkaa saada väriä.  Valkosipuli-inkivääritahna lisätään sipulin joukkoon,  sekoitetaan hyvin ja seoksen annetaan paistua muutaman minuutin,  aina välillä sekoitellen.  

Lisätään pilkotut herkkusienet , ja seosta kypsennetään  keskilämmöllä kunnes seos on kuivahkoa , ja sienet paistuneet. Lämpö lasketaan   minimiin , ja lisätään  mausteet.  Suolaa lisätään maun mukaan.  (minun on vaikeaa antaa tarkkaa suolan määrää koska käytän suolaa tosi vähän,tei en lainkaan). Lisää viimeinen ruokalusikallinen  besan-eli kikhernejauhoa seokseen, ja paista minuutin verran,  koko ajan sekoittaen. Seoksen annetaan  jäähtyä,  jonka jälkeen korianterin lehdet  lisätään sieni-sipuliseokseen. Sieni-sipuliseos ja bataattimuussi sekoitetaan keskenään.  Pihvimassa on parasta laittaa jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi ennen paistamista. 
Sieniä lähiseudun jättimarketissa, Tässä ei kunnolla näy mutta sienivalikoima on kattava.
Olispa tuossa kanttarellejakin...
Jääkaapissa olon jälkeen pihvimassa on jähmettynyt niin että siitä on helppo muovailla palloja , jotka litistetään pihveiksi.   Pihvit leivitetään riisijauhoissa.   Tässä voi riisijauhon sijaan käyttää muitakin gluteenittomia jauhoja, kuten vaikka maissijauhoa.   Lämmitä muutama ruokalusikallinen öljyä pannulla, ja paista muutama pihvi kerrallaan,  keskilämmöllä.  Käännä pihvit kun toinen puoli on paistunut rapeaksi ja ruskeaksi.  Pihvit imevät itseensä öljyä, ja sitä joutuu hieman lisäämään  paistamisen välissä.  Pihvit voi myös kypsentää uunissa,   niin että   alle ja päälle levitellään öljyä,   ja pihvejä käännellään kerran uunissaolon aikana.  Laita pihvit paistamisen jälkeen talouspaperin päälle jäähtymään.  
Bataatti-sienipihvit ovat herkullisia sellaisenaan, tai erilaisten kastikkeiden , kuten vaikka   makean chilikastikkeen kanssa. Nämä sopivat myös sämpylän väliin.

20 kommenttia:

  1. Vau, mitä sieniä. Täällä voi kohta kokeilla ohjettasi kanttarelleista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unelma:voin lohduttautua noilla kun harmittelen ettei ole kantarelleja. Mutta on osterivinokkaita,jotka ovat ihania sieniä:) Ja tatteja:) Ooh,kantarellit,pääsispä poimimaan..

      Poista
  2. Näytti ja kuulosti herkullisilta nuo pihvit! Onpas melkoinen sienivalikoima:) Leppoisaa alkanutta viikkoa sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PÄden paja: kiitos,koira oli koko ajan kerjäämässä:;D Tuo kyseinen marketti on tosi hyvä ,ja sienivalikoima todella hyvä,onneksi:) Kiitos samoin sinulle oikein mukavaa elokuun alkua:)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Hovkonditorn: tack snälla du, de var så goda:)

      Poista
  4. Aivan ihanan herkullisen näköinen ja kuuloinen resepti. Bataatti on tämän perheen herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi;,kiitos ihana:) Bataatti on munkin herkkua,siitä saa tehtyä niin monta erilaista ruokaa ,ja sopii niin hyvin leivontaankin:)

      Poista
  5. Iiiihana sienihylly kaupassa! Näitä pihvejä voisikin kokeilla pikapuolin, kuulostaa maukkailta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanna: sienihylly on tosi ihana,vaikkei olekaan kantarelleja;D Pihvit olivat kyllä tosi hyviä:)

      Poista
  6. Ihana piffiresepti, sopisivat vaikkapa hampurilaisten väliin : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli;Kiitos ihanainen, tosi hyviä olivat,ja tein yhden isomman,joka sopikin leivän väliin:)

      Poista
  7. Bataatti on herkkua ja vielä piffeinä! Ja mikä sienivalikoima teillä siellä onkaan.
    Vaan bataattipihvit ja kanttarellit sopivat varmasti myös yhteen. Kiitos kivasta ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula:Bataatti on tosiaankin herkkua:) Onneksi on sienivalikoima marketissa hyvä,kun ei täällä oikein pääse luonnosta poimimaan. Toivottavasti tykkäät:)=

      Poista
  8. Ensivisiitillä kivassa blogissa🤗Liityin lukijaksi...onpas siellä mahtava sienivalikoima!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kristiina: kiva kun kävit:) Ja hyvä sienivalikoima ainakin marketeissa,mutta ei luonnossa.

      Poista
  9. Sparat! Ska testa snarast möjligt! Snålvattnet rinner redan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:så kul,hoppas du tycker om batatbiffar:)

      Poista
  10. Hi Jael,
    I like bataatti very much too.
    What a colourful blog you have!...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Grazie,I also love bataatti😀Thank you so much💛💛😏💚❤

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...