perjantai 24. marraskuuta 2017

Kukkakaalipihvit uunissa tai paistettuna

Viime kuussa täällä alkoi MasterChefin 7. kausi, ja alkukarsinnat täällä ovat värikkyydessään tosi mielenkiintoisia.
Kuva ohjelman sivustolta
Tuomareita on 4. ja hekin ovat erittäin värikkäitä persoonia; etenkin vasemmalla oleva filosoiva kokki,  jonka ohjeen perusteella postasin omasta mielestäni maailman parhaimman  uunissa paahdetun kukkakaalin ohjeen. 

Alkukarsinnan ensimmäinen tehtävä on ollut täytetty pitaleipä,  ja ihan hurjaa miten erilaisia versioita sellaisestakin saa.  Kun eräs toivekkaista kilpailijoista,  Israelin arabiväestöön kuuluva Nadia, valmisti kukkakaalipihvillä täytetyn pitaleivän; kuulosti pitan sisällä oleva kukkakaalipihvi niin herkulliselta että  oli ihan pakko tehdä sellainen. Kyseessä on palestiinalainen kukkakaalipihvi, Mshat zahra,  mutta en tehnyt omia pihvejäni Nadian ohjeella,   sillä en löytänyt sitä,   mutta netissä samaisesta pihvistä on montakin  versiota. Nadja ihastutti omalla versiollaan, jossa toisen pinnan päälle tuli pistaasipähkinöitä, mikä lisäsi rapeutta.   Minä vähensin hieman jauhon määrää, sillä sitä tuli ohjeissa aika runsaasti.  Korvasin myös osan vehnäjauhoista kikhernejauhoilla.
============================================================
Kukkakaalipihvit palestiinalaiseen tapaan

  • ½ kg kukkaalia  (voi olla myös pakasteesta)
  • 2 valkosipulin hienonnettua kynttä
  • 1 kevätsipulin varsi pieneksi pilkottuna
  • kourallinen persiljaa
  • muutama pieneksi silputtu mintun lehti
  • 4 kananmunaa
  • ½ tl jeeraa (juustokuminaa)
  • 3/4 tl suolaa
  • ripaus kanelia
  • 1 dl vehnäjauhoa  (tai ½ vehnäjauhoa  ja ½ kikhernejauhoa)
  • öljyä paistamiseen
============================================================
Kukkaalin kukinnot keitetään  kunnes ne ovat "al dente"  , eli vajaa 10 minuuttia. Keittämisen jälkeen  kukkakaali laitetaan siivilään jäähtymään . Kun kukkakaali on jäähtynyt ja kuivunut, kukinnot leikataan tai rikotaan pienemmiksi paloiksi, mutta muutama kokonainen pieni kukinto jätetään leikkaamatta. Vatkaa kananmunat , lisää jauhot  , hienonnetut yrtit , mausteet ,  kevätsipuli ja valkosipuli.   Kukkakaalipalat ja munajauhoseos sekoitetaan keskenään.   Öljyä lämmitetään paksupohjaisessa  paistinpannussa, ja kun öljy on tarpeeksi kuumaa,  paista seoksesta kasvispihvejä. Käytin hieman yli ruokalusikallisen seosta per pihvi.  Käännä pihvit kun pohja on ruskistunut, ja ruskista myös toinen puoli. Tarjoile pihvit vaikka tahinin kanssa, tai jugurttipohjaisen kastikkeen kanssa.
Muutama päivä myöhemmin tein pihvejä uudestaan,  mutta tällä kertaa uunissa.  Ohje oli sama kuin ylempänä, mutta käytin näissä vain vehnäjauhoa, ja lisäsin taikinaan  noin desin verran emmentaljuustoa raastettuna.
Uunia varten  uunipellillä olevalle leivinpaperiarkille levitetään öljyä, ja öljyä levitetään pullasudilla myös pihvien päälle.     Pihvejä paistetaan 225 C asteen lämmössä  .  Paista pihvejä ensin  noin 15 minuuttia,  kunnes pihvien alapinta on kunnolla ruskistunut,  ja käännä sen jälkeen pihvit niin että myös toinen pinta ruskistuu , noin 10 minuutin verran.  Minusta nämä uunissa tehdyt kukkakaalipihvit olivat parempia ,  mutta ehkä se oli se juusto joka teki näistä vielä parempia.
Nam nam, näitä pitää tehdä taas uudestaan.

16 kommenttia:

  1. Äh miten ihanan kuuloisia! Pitaleivissä varmasti lyömättömiä. Miten siellä päin maailmaa osataankin tehdä niin ihanaa kasvisruokaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta: Nämä kyllä ovat jokaisen kukkisfanin herkkua:) Nadia teki itse pitat täysjyväjauhoista, ja jotain pähkinäpohjaista kastiketta oli erikseen. Täällä tosiaankin osataan tehdä ihanaa kasvisruokaa,ehkä tämä suuri kasvisvalikoima täällä inspiroi(ainakin mua;D)

      Poista
  2. Blomkål är gott och de passar bra i biffar. De här ser mycket goda ut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn: Jag älskar blomkål, och i de här biffarna var smakade blomkåln så gott:) Tack snälla du:)

      Poista
  3. Kiva resepti, pakko ottaa talteen. Jos tulis tämän myötä maisteltua enemmän kukkakaalia. Ja tykkään kasvisruoista, mutta tuppaan aina tekemään samoja ruokia :/
    Mä innostuin Australian master chefistä ja kokeilin paria helppoa kakkua :) kiva kokeilla uusia reseptejä!

    Ihanaa viikonloppua sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hertta-Viola: kiitos:) ITse tykkään kasvisruuista juuri sen vuoksi kun niitä voi niin helposti muunnella. Kukkis on herkkuani, ja näissä pihveissä oli tosi hyvää. RUokakilpailuja on hauska seurata:niistä saa kivasti vinkkejäkin:)

      Poista
  4. Voi miten herkullinen postaus! Otetaanpas resepti ylös:) Nuo kokkiohjelmat on sitten kivoja..usein huomaa itsekkin katsojana jännittävän kuinka ruoka onnistui ja riittääkö aika:) Mukavaa päivää❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja: Kiitos, ja nämä olivat kyllä tosi herkullisia,molempina versioina:) Kokkiohjelmat ovat välillä tosi inspiroivia:) Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle:)

      Poista
  5. No näitähän täytyy testata heti. Kokeilen tuota uunissa valmistamista :)
    Ihanaa lauantai-iltaa sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta_toivottavasti tykkäsit jos testasit;D UUnissa valmistetuista tuli tosi hyviä:)

      Poista
  6. Todella herkullinen resepti ja näyttävät niin hyviltä. Sopisi myös hampurilaisen väliin :)
    Ihanaa viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:kiitos,olikin oikein herkkua:) Ja käytin sellaista leivontarengasta, jolla sai hyvin tehtyä pyöreitä pihviejä, jotka sopivat hampparinkin väliin:)
      Samoin sinulle Outi, oikein hyvää sunnuntai-iltaa, ja alkavaa viikkoa:)

      Poista
  7. Niin upeat kuvat, olet mestari : ) Amos rakastaa kukkakaalia, joten tätä on kokeiltava. Miten ihmeessä näkisin tuon teidän master chefin täällä? Jäisin varmasti ihan koukkuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HelI: voi kiitos ihanainen;:) Itse taas en ollut niin tyytyväinen näihin kuviin;D Amos takuulla tykkäisi näistä pihveistä:) Hmm. näkyyköhän tuo ohjelma maan ulkopuolella..
      http://www.mako.co.il/food-masterchef/video?partner=SecondNav
      Laitoin tuohon linkin Nadian pita-haasteeseen, jossa hän teki näitä pihvejä, toivottavasti näkyy. Kielihän on hepreaa, mutta riittää että katsoo niin jo pääsee jyvälle vaikkei ymmärtäisikään puhetta;D

      Poista
  8. Ihanan, aivan ihanan näköinen tuo pihvipino!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Merja, nämä olivat kyllä niin herkullisia että näitä tulee tehtyä jatkossakin usein:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...