Rakas ruokablogini täytti 9 vuotta muutama päivä sitten. Herranjestas, miten siitä on jo niin kauan.. Lokakuun 30. päivänä vuonna 2008 kirjoitin blogiin ensimmäisen reseptipostaukseni; vegaanisesta mango-limejäätelöstä. Siitä se sitten alkoi kunnolla, ja ruuasta bloggaaminen on siitä lähtien ollut sydäntä lähellä . Välillä kaukana asuminen turhauttaa, sillä käyn vain harvoin Suomessa, enkä voi olla mukana esimerkiksi ruokamessuilla, tai muissa ruokabloggaajia kiinnostavissa tapahtumissa. Silti nämä 9 blogivuotta ovat olleet täynnä iloa, ihania tapaamisia ja muuta kivaa. kuten vaikka se että olen mukana ihanassa 40+-blogiryhmässä.
Puolisen vuotta ensimmäisestä postauksesta kirjoitin herkullisesta raakakakusta, jota olin tehnyt muutaman kerran. Blogin alussa ohjeet olivat usein raakapainotteisia , ja esimerkiksi tätä kakkua pidettiin silloin jännänä ja erilaisena. Hih , tänäänhän raakakakut ovat arkipäivää ;D Linkin takana ollutta kakkua en ole sen koommin tehnytkään, mutta se on usein ollut mielessä. Blogisynttäreiden kunniaksi tein siitä uuden version, hieman pienempänä kakkuna (16 cm kakkuvuoka).
1. Pohjan tein melkein samaan tapaan kuin vanhassa ohjeessa, mutta korvasin kolmanneksen saksanpähkinöistä kookoshiutaleilla. En myöskään tehnyt tästä kakusta piirakkamaista, kuten vanhassa ohjeessa. Kuivatin taikinasta ohuen levyn kuivurissa ( saman voi tehdä uunipellillä matalimmalla lämpötilalla) . Kun levy oli hieman kuivahtanut, otin siitä kakkumuotilla sopivan pyöreän palan, jonka asetin elmukelmulla vuoratun kakkuvuoan pohjalle.
2. Suklaakerros muuttui jonkun verran: lähikaupasta löysin vain yhden pienen tarpeeksi pehmeän avokaadon, joten suklaamassaan tuli myös hyvin kypsä banaani. En myöskään lisännyt vettä kun jauhoin cashewpähkinöitä, vaan tein ensin perusseoksen jauhamalla 3 dl liotettuja cashewpähkinöitä, 3 rkl agavesiirappia ja 4 rkl sulanutta kookosöljyä tahnaksi. Tahnan jaoin kahteen osaan, niin että molempiin täytteisiin tuli siitä puolet. Kaakaokerrokseen tuli siis puolet tuosta perustahnasta, 1 pienehkö avokaado, 1 hyvin kypsä banaani, lisää agavea samoin kuin jonkun verran steviajauhetta, 2 rkl kaakaota, 1 rkl carobjauhetta, ripaus suolaa ja 3.5 rkl sulanutta kookosöljyä. Lisäsin lopuksi myös hieman rommia antamaan lisämakua suklaakerrokselle.
3. Vaaleaan "valkosuklaa" kerrokseen tuli toinen puolikas peruseoksesta, ½ dl sulatettua kaakaovoita, 5 rkl sulanutta kookosöljyä, 1 dl kermaista kookosmaitoa , agavesiirappia ja steviajauhetta (en pistänyt määrää ylös), Koska olin vanhassa ohjeessa kirjoittanut että vaalea kerros maistui paremmalta kun siihen lisäsi manteliuutetta, sai tämä vaalea kerros marsipaanisen maun.
4. Kaakaokerros sai jähmettyä jääkaapissa, jonka jälkeen kaadoin päälle vaalean kerroksen. Päälle ripottelin pomeranssinkuorijauhetta. Lisäksi pinnalle tuli suklaata johon tuli sekä kookosöljyä että kaakaovoita, agavea sekä pomeranssinkuorta, josta tulee ihana maku:) Kakku jähmettyi hyvin jääkaapissa, joten tätä kakkua en ensin pakastanut, mutta loput kakusta meni pakastimeen odottamaan seuraavia vieraita.
Minulla oli vieras, joka ei ole koskaan aikaisemmin maistanut raakakakkua. Hänen mielestään tämä oli ihanaa:)
Olisi kiva myös tietää onko lukijoilla mitään toivomuksia blogin suhteen?
Paljon Onnea Vaan... Paljon Onnea Vaan.... Paljon Onnea Jael ja blogi... Paljon Onnea vaan!!!!! Herkullisen näköinen kakku, kyllä tuolla kelpaa juhlistaa blogia, menestystä myös tulevaisuuteen <3.
VastaaPoistaSari:kiitos Sari ihanainen:)
PoistaOnnea 9-vuotiaalle<3
VastaaPoistaNäyttääpä herkulliselta. Viime vuosina monet alkuun erikoiset ruokauutuudet ovat tosiaan muuttuneet (miltei) valtavirraksi, kuten nämä raakakakut
Tuuli:Kiitos paljon🌻Tuntuu ihan hassulta nyt että blogin alkuaikoina raakajuttuja pidettiin niin erikoisina😏
PoistaGrattis till din fina och inspirerande blogg. Vilken ljuvlig kaka!
VastaaPoistaHovkonditorn:Tack så mycket🌻Ock kakan var så god
PoistaOnnea blogille ja lisää herkullisia vuosia,paljon!!
VastaaPoistaKakku näyttää syötävän hyvälle! :)
Esther:Kiitos paljon😄Vieläkin tuntuu tämä kivalta🌸Ja kakku oli tosiaankin hurjan herkullinen🍰
PoistaThat cake looks AMAZING! Congrats on the 9 years, too!
VastaaPoistaJennifer:Thank you so much😄And that raw cake of mine really tasted amazing
PoistaOnnea onnea niin paljon ihana Jael ja sydämessä läikehtii, koska olen vielä saanut tavata sinut livenä, toivottavasti joskus taas uudelleen. Aivan ihania kakkusia ja 9-vuotta on mieletön saavutus, täällä tulee vasta joskus 4-vuotta. <3 Muiskuja paljon <3
VastaaPoistaTiia:kiitos ihanainen, ja kiva oli silloin sinua tavata,ja toivottavasti toistekin vielä. Kiitos, tuntuu melkein kuin olisin aina blogganut, ja kivaahan tämä on ,etenkin kun tapaa sellaisia persoonia kuin sinä:) Muiskuja sinnekin:)
PoistaOnnea 9-vuotiaalle! On ollut ilo saada seurata blogiasi, Jael! <3
VastaaPoistaMaria:kiitos kaunis, sinullakin on ollut blogi jo tosi pitkään:)
PoistaOijoi kun tuo kakku näyttääkin herkulliselta:) Oikein paljon onnitteluja 9-vuotiaasta blogista ja paljon mukavia bloggailu hetkiä lisää♥ Ihanaa alkanutta marraskuuta♥
VastaaPoistaPäden Paja: Kiitos:) Herkullinen olikin tuo kakku. Ja kiitos paljon ,aioinkin olla täällä vielä pitkän:) Kiitos samoin sinulle hyvää marraskuuta:)
PoistaIhana kakku ja isot onnittelut 9-vuotiaalle blogille <3
VastaaPoistaMinna:kiitos paljon :)
PoistaTykkään blogistasi juuri tällaisena kuin se on! Onnea kovasti 9 vuotiaalle. Tuo kakku näyttää taivaallisen hyvältä <3
VastaaPoistaOuti:kiitos, paljon,tosin ulkonäölle pitäsi tehdä jotain. Kakku oli tosiaankin aivan ihanaa:)
PoistaValtavasti onnea ihanin Jael! Sinun blogistasi olen löytänyt ne maistuvimmat tahnat, eksoottiset kasvisruoat ja nämä vähän terveellisemmät makeat herkut! Jatka vaan samalla linjalla, paljon paikallisia ruokia, joihin annat reseptin täällä & tietysti niitä ruokatapahtuma-, tori ja -marketkuvia : )
VastaaPoistaHeli: kiitos paljon ihanainen:) Kiva kuulla että täältä on löytynyt jotain mistä hyötyä, ja kiitos sinulle 40+ äiti:) Kiva kuulla että torikuvatkin kiinnostavat, siellä on aina niin kiva kuvata:)
PoistaOnnea blogille ja sinulle Jael! Takana on mahtava blogimatka ja epäilemättä edessä yhtä inspiroivia seikkailuja. Älä, please, muuta mitään, sillä blogisi on ihana juuri sellaisena kuin se on: Aurinkoinen tuulahdus Israelin lämpöä ja makuhermoja kutkuttavaa ruokakulttuuria. Nam!
VastaaPoistaOuti:kiitos paljon ihanainen:) Blogin ansioista pääsin sinuakin tapaamaan, ja olet yksi varhaimmista kommentoijista, kiitos siitä:) NO ehkä ulkonäköä jossain vaiheessa hieman muutan,m utta muuten taidan jatkaa aika samalla linjalla:)
PoistaPaljon onnea 9v synttäreistä! :) Ja aivan ihanalta vaikuttaa tuo kakku, tuollasta olisi ilo maistaa. Ehkäpä tästä intoudun tekemään meille tuosta jouluksi kakun!
VastaaPoistaHertta-Viola:kiitos paljon :) Kakku oli tosiaankin hurjan hyvä, jopa ystävä joka ei koskaan ole sellaista maistanut tykkäsi raakakakusta tosi paljon:)
PoistaPaljon onnea 9v synttäreiden johdosta! Kunnioitettava blogi-ikä mittarissa. Oma blogi täyttää nyt joulukuussa 5v. Ihana kakku - kiitos Jael tästä!
VastaaPoistaMarjo: kiitos ihanainen:) Sinullakin jo aika pitkäaikainen blogi. Kaunista marraskuuta sinulle Marjo:)
PoistaKovasti onnea blogisynttäreiden johdosta! Juttujasi on aina kiva lukea!
VastaaPoistaLuimupupu:kiitos paljon:) Kiva kuulla, ja paljon rapsutuksia Armakselle:)
PoistaOnnea, sinulla on ihanan erilainen, ja monipuolinen blogi. :)
VastaaPoistaKaura: kiitos paljon,ihana kuulla:)
PoistaOh, jo 9 vuotta! Aivan mahottomasti onnea! Ja lisää mielenkiintoisia blogivuosia!
VastaaPoistaPaula:niin se aika menee... Kiitos paljon:) Ja sinullakin taitaa olla jo aika monta vuotta täällä blogimaailmassa:)
PoistaPaaaljon onnea vaan! Sun blogista ja instafeedista on kiva lukea ja nähdä paikallisia raaka-aineita, ravintoloita ja etenkin ruoka-annoksia niissä. On kiva että joku suomalaisella ja kansainvälisellä näkemyksellä tulkkaa mitä ja miten ne on tehty, niistä olisi kiva kuulla lisää! Hauskaa myös seurata sesonkien eroja!
VastaaPoistaMerja:kiitoksia paljon:) Kiva kuulla että kiinnostaa, asun todellakin oikeassa ruokaparatiisissa:) HYvä tietää, pistän nuo muistiin:)
PoistaOnnea Jael♥ En olisi tyytynyt yhteen palaan raakakakkuasi, en varmastikaan:) Raakakakut ovat herkullisia.
VastaaPoistaLeena:kiitos ihanainen:) Olisit takuulla tykännyt tästä kakusta:) Tänään vein loput ystävälle, saapa nähdä mitä tykkäsi.
PoistaOnnea Jael! Olet aarre, niin paljon napsin blogistasi tietoa. Sieltä on helppo löytää hakemansa. Kanssasi voi kokea ja oppia uusia asioita. Kiitos, tukka putkella eteenpäin!!
VastaaPoistaVoi kiitos paljon A: Minustakin on niin mukavaa lukea sinun kertomuksiasi sieltä naapurisaaresta:)
PoistaOnnea Onnea Jael <3
VastaaPoistaBirgitta:kiitos ihanainen:)
PoistaOnnea! Upean erilainen ruokablogi ja ihana Jael.
VastaaPoistaKiitos sanoistasi Unelma ihanainen, ja kiitos siitä että olen saanut tavata sinua ja V;tä, ja ystävällisyydestäsi ja vieraanvaraisuudestasi:)
PoistaNo ei ne raakakakut oo arkipäivää kaikille vieläkään.
VastaaPoistaJa täältä katsottuna on ihana kun sä olet siellä meidän eksoottinen etäsäde, tuot aina vähän uutta perspektiiviä ruuanlaittoon. haaveilenkin päivästä, että pääsen käymään sielläpäin ja tutustumaan kaikkiin paikkoihin, joista puhut.
Oikein paljon onnea ihanalle blogillesi! Blogistania on paljon hienompi maailma kun sinä olet osa sitä, Jael!
Nanna: no ainakin mun blogin alkamisen ajankohtaan verrattuna hieman arkipäivää :D
PoistaIhanainen Nanna, kiitos sanoistasi, ja olisi ihanaa jos voisit joskus vierailla täällä,olisi niin kiva näyttää sulle paikkoja.
Kiitos paljon Nanna:)
Paljon paljon onnea blogille! Miten hieno koristelu kakulla!
VastaaPoistaMerituulI:kiitos paljon, ja kiitos bloggailun olenn saanut tutustua sinunkin perheeseesi:) Kiitos:)
PoistaCongratulations and Best Wishes!
VastaaPoistaItaliaFInlandia: thank you so much:)
PoistaCongrats and happy blog birthday, my friend! Such a beautiful and apt dessert to celebrate with. :)
VastaaPoistaHannah: thank you so much for your wishes Hannah:) This cake was really good, I almost had forgotten how delicious raw cakes can be:)
PoistaOnnea pitkästä blogiurasta. Pitkä taival takana.
VastaaPoistaMaiju:kiitos paljon Maiju ihanainen, ja sinullahan on vieläkin pitempi blogiura,ollaan aika konkareita;D
PoistaVoi että, paljon onnea! Huikea historia blogillasi jo!
VastaaPoistaHyvää alkavaa viikkoa sinne auringon lämpöön. Täällä on satanut koko viikonlopun taukoamatta...