lauantai 18. marraskuuta 2017

Moni kakku päältä kaunis

Minulla ei ollut lainkaan tarkoitus tehdä sitruunaista ricottakakkua.....Ricotta ei edes tullut mieleeni.
Mutta kun lähiseudun jättimarketissa oli viikon aikana monet tuotteet puoleen hintaan, mukaan lukien ricotta, niin ostoskoriin tarttui 2 ricottapurkkia.    Ajattelin tehdä sitruunaisen ricottakakun. Ohjeita netissä on monta,  mutta helppo ohje löytyi täältä.  Kakkuohje oli tosi pienelle kakulle, joten tein ohjeen kaksinkertaisena.  Siihen tuli myös omenaa, ja jääkaapissa ollut nahistunut omena meni raasteena kakkutaikinaan,  Taikinaan tuli myös paljon enemmän sitruunaa kuin mitä luki ohjeessa, ja ricotan määrä oli suurempi.
Jäähdyttyään ricottakakku näytti juuri siltä miltä sen pitäisikin näyttää: hyvin paistunut , kaunis pinta.
Mutta kakusta tulikin ihan pannukakku:  ei lainkaan kuohkea, liian tiivis eikä sitruunankaan maku tuntunut tarpeeksi vaikka olin laittanut sitä taikinaan reilun määrän. Missä vika? Ehkä siinä että ricottaa oli suhteellisesti enemmän mitä piti olla.  Ehkä sekoitin taikinaa liikaa sen jälkeen kun olin lisännyt jauhot?

14 kommenttia:

 1. No harmitus sentään, ettei onnistunut niinkuin olisit halunnut, mutta täältä kuvaruudun kautta kun katsoo, niin kakku näyttää herkulliselta. Ricotta on kyllä varsin märkää ja jos vielä lisäsit sitruunan mehuakin, on se varma että kakku lässähtää. Uutta vaan putkeen, kyllä se siitä (paraskin sanomaan, mulla itsenäisyyspäivä kakku suunnitteilla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari: mä luulen että laitoin liian paljon ricottaa tuohon,. Kun siinä ohjeessa oli kolmasosa amerikkalaisesta kupista ja laitoin kaksinkertaisena, mutta ainakin 400 gramama mikä on paljon enemmän kuin siinä ohjeessa. No ensi kerralla sitten varmaan osaan tehdä paremmin;D Ja kakku oli kyllä herkullisen näköinen vaikkei ollutkaan sellainen mikä piti olla. Kaunista viikonloppua Sari;)

   Poista
 2. Men den ser ändå väldigt god ut. Ricotta är gott att ha i bakverk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack snälla Katarina:) Ricotta är gott men jag gjorde nog några fel med den här kakan...

   Poista
 3. Aina nuo leipomukset ei vaan onnistu suunnitellusti. Millaiselta noin muuten kakku maistui?
  Ihanaa viikonloppua Jael <3

  VastaaPoista
 4. Välillä mietin, että mistä johtuu, että joskus kakku menee tinaksi. Laitoin juuri kakkupohjan uuniin. Katsotaan, että miten käy :)

  VastaaPoista
 5. Minulle käy noin useimmiten kakkuja leipoessa - en vaan saa onnistumaan vaikka kuinka yritän ohjeiden mukaan tehdä. Onneksi perheen nuorissa on taitavia kakkuleipureita, joille homman voi ulkoistaa;)

  VastaaPoista
 6. Harmi kun ei onnistunut niin kuin toivoit, jostain kumman syystä nuo leipomukset vaan välillä haluavat olla pannukakkuja:) Minulla on jääkaapissa piparkakkujuustokakku hyytymässä huomiselle..jännittää että näinköhän edes hyytyy:) Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 7. Voi harmillista...Näyttää niin komealle tuo kakku.

  VastaaPoista
 8. Joskus sitä leipoessa sattuu kummallisia juttuja mutta aina olen syönyt :D
  Kakkusi näyttää kyllä hyvältä!

  VastaaPoista
 9. I've been adding Lemon Juice to just about everything lately!

  VastaaPoista
 10. Neuvoa en osaa antaa, minä kun en ole mikään leipoja ,mutta minulle tuo kyllä kelpaisi ja mukavaa viikkoa sinulle! :)

  VastaaPoista
 11. Ihan täydellinen ja aina herkullinen <3 Mukavaa uutta viikkoa Jael <3

  VastaaPoista
 12. Lohdullista, lohdullista, syödyksi tulee, näyttää herkulliselta. Ei ainakaan ole kuivaa!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...