tiistai 14. marraskuuta 2017

Persimonijuustokakkukupit (sokeriton ja gluteeniton)

Nyt on selvästi persimonien aika täälläpäin: kauniin oranssisia hedelmiä näkyy joka paikassa. Oikeastaan täällä kehitetty parkkihapoton ja siemenetön  versio  persimonista on sharonhedelmä, mutta tuo persimoni kuulostaa niin kauniilta    joten kutsun sitä siksi tässä ohjeessa.  Persimonröykkiötä katsellessa  ideoin jälkiruuan,   johon käytetään koko persimoni sellaisenaan.
Minulla oli kaksi erilaista persimonia eikun sharonhedelmää;D  Vasemmalla korkea  persimoni,  jota täällä nimitetään Kremboksi ( nimitys täällä suklaiselle suukolle)  Kuvasta huomaa että näillä persimoneilla on aika lailla kokoeroa.   Krembo -persimonin muoto on myös pyöreämpi kuin tavallisen persimonin.  Persimoneista saa helposti  tehtyä " kupin" pienille  juustokakuille,  ja tein näistä juustokakuista  sekä sokerittomat että gluteenittomat.

============================================================
Persimonijuustokakkukupit
  • 4 suhtkoht samankokoista persimonia
  • 1 kananmuna
  • 2 dl jugurttirahkaa (tai muuta vastaavaa)
  • 3 rkl makeutusjauhetta (minulla oli stevian ja sukraloosin sekoitusta)
  • 1½ rkl sitruunamehua
  • 2 rkl maizenaa

============================================================
Persimonien pinta pestään ja kuivataan , minkä jälkeen niistä leikataan lakkiosa pois.   Persimonien sisus poistetaan hedelmistä kunnes kuoriosa ja hieman hedelmälihaa on jäljellä.  Parhaiten  hedelmäsisuksen poisto onnistuu   tuolla kuvan vehjeellä mitä yleensä käytetään melonipalloihin.  Persimonien sisus jauhetaan  jugurttirahkan , Maizenan, kananmunan , makeutuksen ja sitruunamehun kanssa. Maistellaan , ja lisätään makeutusta tarpeen mukaan. Nämä voi tietenkin tehdä myös sokerilla. Persimonikupit täytetään persimonijuustoseoksella.  Persimonijuustokakkukupposia paisteaan 180  C asteessa  noin 25-30 minuuttia , tai kunnes  täyte on täysin hyytynyt ( kokeillaan veitsellä, jos tulee puhtaana ulos on persimonijuustokakkukuppi valmis)
Persimonijuustokakkukuppien annetaan jäähtyä huoneenlämmössä , minkä jälkeen ne siirretään jääkaappiin, mieluiten seuraavaan päivään saakka.  Silloin  kupposista saa helposti leikattua viipaleita. Persimonin hedelmälihasta tuli väriä myös  täytteeseen.  Kuoriosa pysyi hyvinkin kiinteänä uunissa, mutta se on täysin syötävä.
Ripottelin hieman pomeranssijauhetta päälle.
Joku aika sitten Elite, Israelin suurin suklaabrändi, toi markkinoille blondisuklaan. Vastustin kauan, mutta lopulta oli pakko ostaa yksi levy. Blondisuklaata  oli 3 erilaista:  mantelilla,  kookoksella tai suolakaramellilla.  Valitsin mantelisen blondisuklaan, mutta hieman harmitti ettei blondisuklaata ollut ihan sellaisenaan,  en erityisesti pidä sattumista suklaassani.  Olin myös hieman pettynyt suklaan makuun;  se oli liian mieto, ja esim. kotitekoinen blondisuklaani on  tätä parempi. Jännää ettei Fazer vielä ole luonut omaa blondisuklaataan...

25 kommenttia:

  1. Minä niin kovasti yritin tykätä näistä persimoneista, mutta ei vaan napannut, ei ainakaan sellaisenaan.
    Täytetyt persimonit näyttävät kyllä hurjan herkuilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi: Kiitos:) Pidän persimonista, mutta en välttämättä laske sitä lempihedelmiini koska pidän hedelmistä joissa on hapokkuutta, mutta aika kivoja juttuja saa tuosta hedelmästä tehtyä.

      Poista
  2. Voi miten näyttävätkin hyviltä! Kiitos vinkistä ja mukavaa viikkoa sinne:)♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja:kiitos paljon, olikin hyvää vieaitteni mielestä:) Kiitos samoin sinulle mukavaa viikkoa:)

      Poista
  3. Kun otsakkeessa lukee juustokakku, onhan se pakko katsastaa;) Kiitos reseptistä, nams;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lady of the Mess: Hih,juustokakut ovat herkkua:) Tämä oli kyllä hieman normaalia kevyempi juustokakku, eli vähän sellainen dieettikakku,mutta tosi hyvää:) Toivottavasti tykkäät jos teet tätä.

      Poista
  4. Persimmons are one fruit I haven't had too many of in my life. They are hard to find here. They look neat, tho!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jennifer :thank you:) Persimmons grow here, so they are plentiful, but I do like more fruit with more acidity. But persimmons are very versatile:you can do many things with them. Thank you dear:)

      Poista
  5. De ser väldigt goda ut. Ha en fin dag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn: tack så mycket, bilderna blev nog inte så bra. Ha en fin kväll:)

      Poista
  6. Kiva resepti. Persimon aika vieras vielä minulle mutta aion kokeilla tätä kyllä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hertta-Viola: kiitos:) Persimon on ihan kiva hedelmä, varsinkin kypsä sellainen jota voi syödä lusikalla kuorikupista. Ja siitä saa tehtyä kaikenlaista hyvää, joten suosittelen kokeilemaan jos tulee vastaan.

      Poista
  7. Vau mikä idea! Tällaista pitää kyllä testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ida: Kiitos, toivottavasti tykkäät jos kokeilet:)

      Poista
  8. Täällä persimonit on myös rantautuneet kauppoihin, mutta on vielä tosi raakoja. Joulua kohti onneksi saa laareista jo kypsempiä hedelmiä. Niitä kyllä taidetaan täällä kutsua myös nimellä sharon. Ihana jälkkäri-idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi: täällä niitä näkee eri lajikkeinakin. Kun poikani oli vauva niin se oli ensimmäinen hedelmä mitä hänelle suositeltiin. Kiitos paljon Outi:)

      Poista
  9. Hauska idea tehdä juustokakku persimonin sisään! Tykkään ohjeista joissa käytetään juuri koko hedelmä/raaka-aine, ei synny hävikkiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni:kiitos:) Lopputulos oli tosiaankin hyvä:) Tykkään muutenkin tehdä tällaisia "paketteja" ja käyttää maksimaalisesti kaikki hedelmän tai vihannesten osat:)

      Poista
  10. Ihan loistava idea, persimonit ovat itselleni tuttuja & tykkään kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:kiitos paljon:) Persimonit ovat kyllä hyviä ,ja niistä voi tehdä niin monta juttua:)

      Poista
  11. Persimonfani täällä! Vetelin juuri yhden sellaisenaan. Olen lukenut englanninkielisissä ohjeissa eri lajikkeiden soveltuvuudesta eri ruokiin. Suomessa ei kyllä vielä näy lajikemääritelmää kaupassa? Lajike ja kypsyys voisi selittää sen miten eri ihmiset kokevat persimonin? Mutta kokonaisuusessaan on ihanaa että lajikirjo kasvaa ja esimerkiksi tuore viikuna alkaa olla ihan peruskamaa Suomen kaupoissa :). Kun ne olisivat vielä optimaalisen kypsiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merja: Persimonit ovat tosi hyviä vaikkakin pidän enemmän hieman hapokkaista hedelmistä:) Kun asuin täällä ensimmäistä kertaa, niin neuvola suositteli antamaan vauvalleni ensimmäisenä hedelmänä juuri persimonia. Silloin taisi olla vain yksi lajike,mutta nyt on jo aika monta lajiketta. Sharon persimonihan on hyvä siitä ettei siinä ole siemeniä, ja hedelmän voi käyttää kokonaan, ja makeus on siinä myös vaikka hedelmä on kova,eli soveltuu hyvin kovana salaatteihin ym, ja sitten pehmeänä jälkkäreihin ja muihin. Minustakin on kiva kun tulee uusia lajikkeita vaikka niissä menee välillä sekaisin;D Täällähän tulee aina välillä uusia lajikkeita markkinoille, yleensä ne on kehitetty Vulcani keskuksessa, jossa olen kerran käynytkin ,tosi meilenkiintoista:) http://www.agri.gov.il/en/units/institutes/1.aspx

      Poista
  12. You are so creative! I love persimmons but rarely do anything with them but eat them raw. I love this unique serving suggestion!

    VastaaPoista
  13. Varmaan hyviä. Naapurilla oli persimonipuu kukkaruukussa terassilla ja teki ihan hienoja ja ihmeen isoja hedelmiä, mutta eivät kuulemma maistuneet millekään.

    VastaaPoista
  14. Minulla menee ainakin persimon päivässä,tykkään kovasti. Tämä on hauska ohje kun kippokin syödään :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...