sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Kaunis jäätelö

Lämpimällä säällä tekee taas mieli tehdä jäätelöä,  ja tämä vegaaninen jäätelöni sai upean värinsä mustaherukoista.   Paitsi  että se oli upean väristä niin myös maku oli ihana:)  Käytänkin paljon mustaherukoita;  onneksi niitä saa hyvin pakasteesta täällä:)  Tein jäätelön ikivanhalla  Philipsin jäätelökoneellani, (varmaan hankittu 20 v. sitten...)   jota en ollut käyttänyt aikoihin, Se on sitä mallia missä on suolaliuoksella täytetty osa, joka laitetaan pakastimeen ennen jäätelöntekoa.  Suolaliuossäiliö on  hieman pullistunut,  ja siitä on kai lähtenyt hieman liuosta pois, mutta vielä se mahtui jäätelökoneen sisälle.    Jäätelökone tosin toimi hyvin hitaasti,  ja huomasin ettei se enään tuottanut samaa tulosta kuin ennen,  joten jossain vaiheessa varmaan hankin uuden jäätelökoneen.

Kaunis mustaherukkajäätelö
  • purkillinen  (400 ml) kermaista kookosmaitoa (käytin Aroy-D kookosmaitoa, joka on kermaista, ja 100% kookosta)
  • 1.5 rkl Maizenaa
  • 1.5 dl agavesiirappia (tai muuta vastaavaa)
  • 1 dl mustaherukoita ( pakasteena)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl  guarkumia  ( ei välttämätön, mutta vähentää kiteytymistä. Sen voi korvata myös  ksantaanilla)
1,Lämmitä kookosmaito kattilassa keskilämmöllä, kiehumispisteeseen asti. Ota ennen keittämistä pieni osa  kookosmaidosta erilleen,  ja sekoita se  Maizenan kanssa tasaiseksi tahnaksi.  Lisää  Maizena-tahna kookosmaitoon, ja   keitä seosta miedolla lämmöllä kunnes se sakenee.

2. Anna seoksen jäähtyä, ja jauha se sitten mustaherukoiden,  makeutuksen  ja sitruunamehun kanssa.   Lisää  guarkumi tai ksantaani  (toimii  ilmankin.  mutta kiteytyy helpommin ilman guarkumia tai ksantaania)

3. Valmista jäätelö jäätelökoneessa , ja mikäli  sinulla ei ole sellaista,  vispaa jäätelömassa kuohkeaksi,  ja kaada  massa  kannelliseen astiaan, joka laitetaan pakastimeen.  Seosta kannattaa käydä sekoittamassa muutaman kerran ennen jäätymistä.

4. Ota jäätelö esille noin 10  minuutti ennen tarjoilua.
Tuo väri 💜  En laittanut jäätelöäni liian makeaksi, joten kannattaa maistella jäätelömassaa ennen   jäädyttämistä.  Lisäsin  sitruunamehua koska pidän kirpeästä , mutta jos  ei pidä liian kirpeästä jäätelöstä voi sen jättää pois.

10 kommenttia:

  1. Oi miten upea väri. Varsinkin vihreätä alustaa vasten ihan super!
    Meilläkin on jätskikone harmillisen vähän käytössä. Jotenkin se vain aina unohtuu. Täältä on lähes mahdotonta löytää hyvää laktoositonta jäätelöä, vaikka joskus olen törmännyt kohtaklaiseen soijajätskiin. Ohjeesi laitan talteen vastaisuuden varalle. Kiitos Jael ja kivaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:Väri oli toaiaankin upea💜Tuo minun jätskikoneeni tosi vanha, ja ikuisuus siitä kun viimeksi käytin, ja nyt huomasin että kone käy todella hitaasti. Tosin kun käytän jätskikonetta niin harvoin, niin pitää miettiä tarvitsenko todellakin uuden sellaisen. Täällä möytyy aika hyvin ei-maitoisia jätskejä, ja ihab hyviäkin sellaisia 🍨.Oikein hyvää alkanutta viikkoa Leena 🌺

      Poista
  2. Aivan mahdottoman kauniin väristä jäätelöä. En muista milloinkaan maistaneeni mustaherukkajäätelöä, mutta uskon sen olevan tosi hyvää. Meillä ei ole jäätelökonetta, mutta voisin kokeilla vispata käsin tämän ohjeen mukaan.

    Ihanaa tulevaa viikkoa sinulle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:Olinkin ihan aah ja ooh tuon värin edessä💜💜Minä tykkään tosi paljon mustaherukoista, ja pidän niiden hieman kirpeästä mausta, joka maistuu hyvälle jäätelössäkin🍨🍨Oikein hyvää alkanutta viikkoa Birgitta 🌼🌺

      Poista
  3. Oijoi miten kauniin väristä jäätelöä ja varmasti herkullista:) Kiitos ohjeesta tätä pitää ehdottomasti kokeilla! Mukavaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja:Kiitos,tulinin ihanan väristä jäätelöä mustaherukoilla💜💜🍨Oikein ihanaa viikkoa sinullekin Päivikki🌼🌺

      Poista
  4. OOh miten kaunis väri jäätelössä, mun lemppari väri ja kyllä mustaherukatkin mun suussa maistuu. Kookoskermasta en olekaan kokeillut jädeä, pitääpä ihan uteliaisuuttani kokeilla.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Jael <3.

    VastaaPoista
  5. Wow, vilken otroligt fin färg, gott!

    VastaaPoista
  6. Hmm eihän tuota raaski syödä on niin upea väri! Jäätelökone ois kiva, yksi syy lisää sellainen hankkia! Mukavaa viikkoa sinulle sinne!

    VastaaPoista
  7. Apua ehkä maailman kauneimman sävyinen jäätelö mitä olen nähnyt ja mahtoi sulaa myös suussa. <3 Ihanaa viikon jatkoa Jael <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...