lauantai 14. heinäkuuta 2018

Kesäinen vesimelonivanukas

"Gelo di anguria " tai "Gelo di melone" on Sisiliasta kotoisin oleva ,  vesimelonista tehty jälkiruokavanukas.   Jälkiruuan sanotaan periytyneen  arabivalloittajilta.   Jälkiruuan päälle tulevat ainekset hieman vaihtelevat: useimmiten  vanukkaan päällä on  pistaasipähkinäpaloja,  raastettua tummaa suklaata , joskus myös kermavaahtoa tai sokeroituja hedelmiä.   Koska tein tämän  kauppojen ollessa kiinni, eikä minulla ollut  pistaasipähkinöitä, paahdoin   mantelilastuja , joihin lisäsin vihreää karamelliväriä ja hieman tomusokeria,
Vesimelonivanukas on  helppotekoinen ja kesäinen jälkiruoka ,   jonka muistin kun katselin  vesimeloneja torilla.   Siihen tulee vain  vesimelonia, sokeria  hieman mausteita ja  Maizenaa, Vesimelonivanukkaissa on kaunis väri, ja niissä tuntuu  vesimelonin maku.

Vesimelonivanukas Sisiliasta
  • 550 gr vesimelonikuutioita + vesimelonista valunut mehu (noin 1 dl)
  • 2 tl sitruunamehua
  • ripaus kanelia
  • tilkka  vaniljauutetta (voi jättää pois)
  • noin 5½  rkl  sokeria (käytin ruokosokeria)
  • noin 5½ rkl Maizenaa
  • vanukkaan päälle pistaasipähkinöitä,  raastttua tummaa suklaata ym.
  1. Jauha vesimelonikuutiot sekä vesimelonista leikkaamisen yhteydessä valunut mehu tehosekoittimessa  tai sauvasekoittimella.  
  2. Siivilöi   seos .   
  3. Sekoita kattilassa  sokeri  ja Maizena keskenään.   Anna kattilan olla päällä keskilämmöllä,  ja vispaa sokeri-Maizana-seoksen joukkoon vesimelonimehua,  hieman kerrallaan,  kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet.   Sekoittele seosta koko ajan kunnes  seos paksunee,  ja muuttuu läpikuultavaksi.  
  4. Kaada seos joko lasimaljoihin  tai muotteihin.  Tällä Maizena-määrällä  vanukkaasta tuli tarpeeksi kiinteää, ja  sain vanukkaat helposti irti silikonivuuasta. 
Anna vanukkaiden jäähtyä , ja   raasta päälle tummaa suklaata  ja ripottele  sekaan pistaasipähkinöitä, tai vaikka mantelia kuten minä tein.  Päälle voi lisätä myös  kermavaahtoa. Vanukkaiden annetaan kiinteytyä  kunnolla jääkaapissa ennen tarjoilua.
Kaunis väri näissä vanukkaissa:)

18 kommenttia:

  1. Hauskoja. Meillä grillataan tänään vesimelonia.

    VastaaPoista
  2. Oi miten kivan väristä tuosta vanukkaasta tulee♥ Ihan uusi juttu, pitääkin ottaa heti ohje ylös, kiitos siitä:) Leppoisaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja:Kiitos,väri olikin tosi nätti näissä, ja makukin hyvä🍉Oukein ihanaa viikkoa sinulle Päivikki 🌼🌺

      Poista
  3. Vilket bra tips att använda vattenmelon på.

    VastaaPoista
  4. Ihanaa kesäherkkua. Täälläkin on nyt vesimelonit ollut edullisia, joten tätä voisin testata.
    Ihanaa sunnuntaita Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Tosi nätti herkku tulikin näistä.🍉🍉 Täällå vesimelonit ovat jostain syystä normaalia kalliimmat tänö kesänä. Ihanaa viikkoa Outi🌼🌺

      Poista
  5. No hitsit, eipä olisi tullut tällainen vesimelonista mieleen, mutta näyttää tosi hyvältä. Täytyy pitää mielestä, kun taas kotiudutaan reissusta ja tulee ehkä jotain varsinaisesti kokattuakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna:Vesimwlonista on moneksi🍉🍉Mulla oli täällä blogissa kerran postaus, jossa käytin hyvöksi vesimelonin kaikki osat, kuorta myöten, mutta näin vanukkaana oli mullekin uusi juttu, ja kiva tästä tulikin🍉🍉

      Poista
  6. Onnistuisikohan perunajauholla?
    Eeva Viikistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eeva:vaikea sanoa kun en ole kokeillut, mutta tärkkelyshän sekin on vaikka hieman erilainen🍉

      Poista
  7. Nyt on kyllä mielenkiintoinen resepti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melissa:tämä oli kyllä tosi kiva resepti, ja niin nättiä:)

      Poista
  8. Täydellinen kesäpäivän herkku - vesimeloni kyllä maistuu näillä helteillä! Ihanaa viikonloppua : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:tästä tuli kyllä tosi nätit annokset, ja varmaan maistuu muutenkin kuin helteellä:)

      Poista
  9. Aivan mielettömän hienon näköisiä. Testaan tätä hetimmiten, sää on juuri sopiva vesimeloniherkulle :)

    Hauskaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:kiitos paljon, näistä tuli tosi nättejä:) Tuo väri... OIkein ihanaa viikonloppua sinullekin ihanainen:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...