Joskus innostun kunnolla jostain ruoka-aineesta. Tällä hetkellä innostuksen kohde on musta sinapinsiemen (jotka oikeasti ovat vähän ruskehtavia). Sinapinsiemen on kuulemma terveellinenkin, ja sisältää runsaasti kalsiumia sekä magnesiumia. Suomessa mustia tai ruskeita sinapinsiemeniä saa varmaankin etnisistä kaupoista ja esim. täältä.
Kaikki alkoi siitä kun kävin eksäni kanssa kulinaristisella kierroksella, ja tässä juustolafarmissa maistoin kuvassa näkyvää superihanaa juustoa, joka oli täynnä rapsahtelevia sinapinsiemeniä. Ihastuin niihin niin että marssin seuraavana päivänä maustekauppaan ostamaan sinapinsiemeniä. Ensimmäiseksi siemeniä päätyi tofu-kesäkurpitsapihveihin.
Tofu-kesäkurpitsapihvit sinapinsiemenillä
- 200 gr kiinteää tofua
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 1½ tl paprikajauhetta, 1 tl yrttimaustetta, ripaus mustapippuria, ½ tl jeeraa
- suolaa maun mukaan
- 1 kananmuna
- 3½ rkl kikhernejauhoa
- 1½ rkl riisijauhoa
- 2 rkl kevyesti paahdettuja sinapinsiemeniä
- öljyä pinnoille
- Valmista ensin sinapinsiemenet :paahda siemeniä kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes siemenet alkavat poksahdella. Ota pannu pois liedeltä ja peitä pannu kannella, sillä siemenet poksahtelevat korkealle;D
- Raasta tofu hienoksi raasteeksi.
- Tee sama kesäkurpitsalle, ja purista raasteesta liika neste pois.
- Sekoita raasteet ja lisää mausteet ja . Näissä voi tietysti käyttää omia lempimausteitaan.
- Lisää kananmuna, sekoittele , ja lisää sen jälkeen jauhot. Lisää lopuksi sinapinsiemenet
- Lisää suolaa maun mukaan
- Laita uunipellille leivinpaperia , ja levittele öljyä paperin pinnalle. Ota kevyesti öljytyillä käsillä noin pingpong-pallon kokoisia paloja tofu-kesäkurpitsataikinasta, ja muodosta niistä litteitä pihvejä. Levitä öljyä myös pihvien pinnoille.
- Tofu-kesäkurpitsapihvit saavat kypsyä uunissa (200 C) noin 30 minuuttia, tai kunnes pinnat ovat saaneet väriä . Käänsin pihvit 20 minuutin kuluttua niin että toinenkin puoli sai väriä. Tofu-kesäkurpitsapihvit tarjoillaan hieman jäähtyneinä, ja nämä ovat hyviä myös kylminä; vaikka leivän päällä.
Hyviä ovat , ja nuo ihanan rapsakat siemenet pihveissä antavat niin kivasti rakennetta näille:)
Sinapinsiemenet maistuivat myös kaalisalaatissa. Tällä kertaa paahdoin siemeniä pienessä määrässä öljyä, ja kun siemenet alkoivat poksahdella, peitin heti kannella, ja otin pois hellalta, etteivät siemenet ja öljy roiskuisi seinille. Sekoitin sinapinsiemenet öljyineen kaaliraasteeseen, johon lisäsin myös suolaa, valkoviinietikkaa ja chilihiutaleita. Tässäkin paahdetut sinapinsiemenet antoivat niin kivasti rapeutta salaatille:)
Nyt kyllä tuli vesi kielelle! Tykkään, että suupaloissa tuntuu erilaiset tekstuurit. Sinapinsiemenien käytöstä minulla onkin pitkä aika ja mustia en ole koskaan käyttänyt. Kiitos houkuttelevasta ohjeesta.
VastaaPoistaMukavaa viikkistä sinne!
Kiitos Leena💚Sinapinsiemenet tosiaankin antoivat kivasti tekstuuria sekä kasvispihveille että kaalisalaatille. Oikein hyvää viikkoa sinulle💮🌼
PoistaDet låter mycket gott. Senapsfrön ger en god smak.
VastaaPoistaHovkonditorn:Blev så förtjust i senapsfrön🖤De gav mer konsistens än smak
PoistaOijoi nam, ihanat herkut ja tuo juustokin näyttää tosi hyvältä. :) Aurinkoisia ajatuksia Jael sinne <3
VastaaPoistaKiitos Tiia;) Juusto oli ihana, ja sehän innosti käyttämään näitä rapsakoita siemeniä:) Oikein ihanaa viikonloppua Tiia:)
VastaaPoista