Kikhernepannu tomaattikastikkeessa on nopea ruoka, jota teen useinkin; varsinkin jos ei ole kauheasti aikaa tehdä jotain vaativampaa. Sen vuoksi kaapistani löytyykin aina purkki valmiiksi keitettyjä kikherneitä, eikä kastikkeenkaan teko ole erityisen vaikeaa. Mutta lopputulos on ihanan makuinen, ja todella täyttävä, ja kun tätä tarjoilee pastan, riisin tai vaikka kvinoan kanssa, niin ateria on todella herkullinen ja monipuolinen. Käytän tässä itse kehittämääni superihanaa tomaattipaprikakastiketta, jota teen viikottain parikin kertaa, ja tämän pannuruuan lisäksi käytän sitä mm. shakshukaan.
Kikherneitä mausteisessa tomaattikastikkeessa
- purkki tai pakkaus valmiiksi keitettyjä kikherneitä
- 1 keskikokoinen sipuli
- 1 rkl öljyä paistamiseen
Tomaattikastike
- 200 gr kirsikkatomaatteja ( tässä voi tietenkin käyttää myös tavallisia tomaatteja, mutta kirsikkatomaateilla kastikkeesta tulee paljon maukkaampaa)
- 1 punainen paprika
- ½ vihreä chili
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 rkl tomaattipyreetä (käytän Mutin kaksinkertaisesti tiivistettyä tomaattipyreetä)
- 2 tl balsamietikkaa
- ½ rkl ruokosokeria
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1,5 tl yrtti/pizzamaustetta
- 1 dl vettä
- 1 rkl oliiviöljyä
Kastikkeen kaikki ainekset , öljyä lukuunottamatta , sekoitetaan melko sileäksi kastikkeeksi, joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimessa, Kastiketta keitellään kannen alla miedolla lämmöllä noin puolisen tuntia, kunnes osa nesteistä on haihtunut, ja kastike kiinteämpää. Jos kastikkeesta ei halua kovin pikanttia, voi chilin jättää pois. Maistellaan ja lisätään suolaisuutta ja makeutta jos siltä tuntuu.
Sipuli paloitellaan ja ruskistetaan öljyssä kunnes se alkaa saada väriä. Käytän kikhernepannuun paistinkasaria. Kun sipuli on saanut väriä, lisätään kikherneet ja lopulta kastike, ja hieman vettä . Ruokaa keitellään miedolla lämmöllä kannen alla kunnes nesteet ovat haihtuneet. Tarjoillaan riisin, kvinoan ym. kanssa.
Herkkua:)
Kikherneitä myös tässä haKosem -falafelin falafelannoksessani, josta tuli vähän sotkuista kun lisäsin liikaa tahinia ....
P.S. Minulla on taas jostain syystä ongelmia WordPress-blogien kommentoinnissa. Kommenttini häviävät jopa niiden blogeista johon olen onnistunut kommentoimaan. Olenko ainoa jolla tällainen ongelma?
P.S. Minulla on taas jostain syystä ongelmia WordPress-blogien kommentoinnissa. Kommenttini häviävät jopa niiden blogeista johon olen onnistunut kommentoimaan. Olenko ainoa jolla tällainen ongelma?
En maträtt helt i min smak!
VastaaPoistaHovkonditorn:Tack,det här är sånt jag gillar mycket🍅
PoistaAi jai, teen tätä huomiseksi. Löysin muuten kikhernejauhetta, eli kyllä sitä täältä saa lähikaupastakin, kunhan tajuaa kuikuilla jauhohyllyille :)
VastaaPoistaBirgitta :Tosi kiva kuulla että kikhernejauhoa löytyi lähikaupastakin💛Mukavaa sunnuntaita🌹
PoistaNam, tykkään tosi paljon kikherneistä ja tuo on aika yleinen lounasruoka Turkissakin, monesti pilahvin kera.
VastaaPoistaPetra> Kikherneet ovat munkin herkkua, ja käytän paljon, etenkin kun en ole lihansyöjä, ja niistä saa proteiiniakin. Tosi herkkua tällä tavoin tehtynä:)
PoistaNamis. Meilläkin käytetään paljon kikherneitä. Otanpa ohjeen talteen ensi viikon kokkauksiin. Olenkin kaivannut vaihtelua omaan tomaattikastikkeeseeni.
VastaaPoistaKokeilin eilen ohjettasi ja meillä tämä ruoka äänestettiin SUORAAN jatkoon. Kiitos kivasta ohjeesta Jael!!
PoistaLeena:Kikherneet ovat tosiaankin niin monikäyttöisiä:) Kiitos Leena, ja tosi kiva kuulla että tykkäsitte:) IHanaa torstai-iltaa sinulle:)
PoistaTää menee ehdottomasti kokeiluun!!
VastaaPoistaTaru:tämä o nkin tosi hyvää:)
PoistaTykkään kovasti kikherneistä sellaisinaankin, uskon että tämä maistuisi myös perheen pienimmälle vaikkapa juuri riisin kanssa!
VastaaPoistaHeli>Kikherneet ovat niin ihanan monikäyttöisiä,viimeksi tänään niitä oli humukseni päällä suosikkipaikassani:) Ja varmaankin maistuisi myös Amokselle tämä:)
PoistaRakastan kikherneitä, joten tätä täytyy testata! Kiitos inspiksestä!
VastaaPoistaRiitta:) Kikherneet ovatkin niin herkullisia:) Kiitos sinulle ihanainen:)
Poista