lauantai 22. syyskuuta 2018

Vegaaninen kaalilaatikko kvinoalla

Muutama viikko sitten suurilevikkisimmän lehden nettiversiossa  täällä  oli juttu suurlähettiläistä,  ja heidän kulinaarisista kokemuksistaan ja mieltymyksistään  asemamaissaan.   Israelin suurlähettiläs Suomessa kertoi pitävänsä paljon pullasta (se oli kirjoitettu asuun "pulaa" ;D)  ja pitävänsä erityisen paljon kaalilaatikosta.    Kaalilaatikko!  Muistin etten ole aikoihin syönyt sellaista , ja tuli ihan kamala tarve tehdä kaalilaatikkoa.  Lopulta kuitenkin kaalilaatikostani tuli vähän erilainen:  lihan tässä korvaa soijarouhe,  riisin sijaan on kvinoaa,  ja koska täällä  ei ole samanlaista siirappia kuin Suomessa niin käytin taatelisiirappia.  Ja hyvää tästä tulikin:)

Vegaaninen kaalilaatikko kvinoalla
  • 1 keskikokoinen kaalinkerä
  • 1 iso sipuli
  • 2 dl kvinoaa
  • 2 dl soijarouhetta
  • 2 tl meiramia
  • mustapippuria
  • 1.5 rkl siirappia (käytin sen tilalla taatelisiirappia)
  • 4 rkl öljyä
  • 4 dl vettä +2 rkl soijakastiketta
  1. Liota soijarouhetta noin 15 minuuttia, ja purista siitä sen jälkeen ylimääräiset nesteet pois. Kuori ja hienonna sipuli.   Lämmitä 3 rkl öljyä ja paista sipulia muutama minuutti ,  ennenkuin lisätään  soijarouhe.  Öljyn määrä saa tässä lihattomassa versiossa  olla reilumpi.  Kun sipuli ja rouhe ruskistuneet ,  lisää meirami ja mustapippuria.
  2. Leikkaa kaali suikaleiksi.   Lämmitä 1 rkl öljyä  kannellisessa kattilassa /paistokasarissa ja hauduta kaalia kannen alla kunnes se on pehmentynyt.
  3. Liota ja huuhtele kvinoa.   Yhdistä  kaali,  kvinoa (kvinoaa ei keitetä ) sipuli-soijaseos , siirappi ja vesi-soijakastikeseos, ja kaada kaikki voideltuun uunivuokaan. Maista seosta ja lisää suolaa jos siltä tuntuu. 
  4. Paista laatikkoa  200 C  asteessa noin tunnin verran.
Kaalilaatikko on niin hyvää:) Kvinoasta tuli tälle laatikolle rapea pinta:)

10 kommenttia:

  1. Yhtään kaalilaatikoa en ole vielä saanut aikaiseksi. Vain haaveilen siitä! Tämä vaikuttaa kivalta versiolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula:no sitten vain laittamaan kaalilaatikkoa, ei se ole vaikeaa:) Kiitos, ja mukavaa viikonloppua sinulle:)

      Poista
  2. Mikä meirami on hepreaksi? Löytyykö ihan supermarketista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PW: Mayoram, kyllä sitä pitäisi kuivattuna löytyä .Maustekaupasta olen ostanut

      Poista
  3. Jag tycker jättemycket om kållåda och gärna med lingonsylt!

    VastaaPoista
  4. Kaalilaatikkoa ! Hurraa... sitä ensiviikolla. Iso kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  5. Meidän perheestä vain minä tykkään kaalilaatikosta. Pitääkin siis äidilleni vihjata, että jos tekee kaalilaatikkoa, niin minulle voi säästää lautasellisen :D
    Herkullisen näköinen kaalilaatikko tuli soveltaenkin.
    Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  6. Nyt täytyy myöntää etten koskaan ole tehnyt kaalilaatikkoa, mutta tätä kvinoaversiota voisin kokeilla, näyttää todella herkulliselta : )

    VastaaPoista
  7. Kaalilaatikko on yksi herkkuruuistani.Teen sitä noin kerran kuukaudessa. Toinen on suomalainen makaroonilaatikko. Makaroonia ei minun pidä syödä juuri koskaan, koska minulla on diabetes. Kaalilaatikkoonkaan ei voi laitta siirappai, jota kyllä kaipaan, mutta hyvää siitä tulee ilman siirappiakin. Paljon sokeritonta tai Stevialla sokeroitua puolukkaa mukaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...