keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Aprikoosi-omenahillo

En pidä tuoreista aprikooseista, mutta rakastan aprikoosihilloa! Entä te, pidättekö tuoreista aprikooseista?   Kun näin aprikooseja tarjouksessa,  ensimmäinen ajatus oli muuttaa ne hilloksi ,  ja niin teinkin.   Mutta halusin tällä kertaa tehdä hieman erilaista aprikoosihilloa,  ja lisäsin aprikoosien sekaan vihreää omenaa.  Todella hyvä kombinaatio:)   En pidä myöskään liian makeista hilloista,   sillä haluan tuntea myös hedelmän makua,  joten sokerin määrä suhteessa  hedelmiin ei ole niin suuri.  Ehkä tätä voisikin kutsua enemmän hillokkeeksi kuin  hilloksi... Valmis hillo on ihanaa esim. jugurtin tai puuron kanssa,  ja hillosta saa hyvää makua myös leivonnaisiin.

Aprikoosi-omenahillo
  • 500 gr tuoreita aprikooseja
  • 2 vihreää omenaa (Granny Smith)
  • ripaus vaniljauutetta
  • 1 sitruunan mehu
  • 2.5 dl tummaa sokeria (voi laittaa enemmän jos tykkää makeasta)
Pese ja kuivaa aprikoosit, ja poista  aprikoosin kivet.    Kuutioi aprikoosit.  Kuori omenat, mutta niin että jätät osan kuoresta tallelle (kuorissa on pektiiniä).  Kuutioi myös omenat.  Laita aprikoosi-ja omenakuutiot kattilaan,   lisää sokeri, vanilja ja sitruunamehu.  Keitä hilloa keskilämmöllä kunnes hedelmät ovat täysin pehmenneet, ja  niistä valunut neste kiehunut kokoon.  Kaada hilloa mahdollisimman lämpimänä  kiehuvalla vedellä huuhdeltuihin  purkkeihin.  Tästä määrästä tuli yksi isompi ja yksi pienempi purkki hilloa.
Tosi hyvää:)
Niin ja älkää heittäkö pois niitä aprikoosin siemeniä;  etenkin jos pidätte marsipaanin mausta. (jos ette voitte jättää tämän huomioimatta;D).  Siemenet  kääritään  keittiöpyyhkeeseen ja murskataan vasaralla; yksi lyönti kiven keskelle.  Sisällä on pieni mantelimainen "pähkinä",   jota käytetään  aidon karvasmanteliuutteen valmistamiseen.    Siemenessä  on  amygaliinia,  joka suurina määrinä on myrkyllistä , mutta pieninä määrinä sen ei pitäisi olla haitallista,  kuten vaikka uutteessa .  Minulla oli tässä 10  siementä, jotka lisäsin purkkiin johon olin kaatanut alkoholia( vodkaa).  Purkin laitan pimeään paikkaan muutamaksi kuukaudeksi, ja  sen jälkeen siivilöin nesteen,  joka maistuu karvasmantelille.  Lisään "aprikoosipähkinää"  myös kun teen marsipaania, mutta vain  2 kappaletta kohti 200 gr  manteleita.  Konditoriatuotteissa käytetään usein persipaania, joka on tehty aprikoosin ja  persikan siemenistä. Minä rakastan sitä karvasmantelin makua, mutta monet vierastavat sitä.

6 kommenttia:

  1. Jag tycker om både färska aprikoser och aprikossylt. Mera nog om aprikossylt :) Ser gott ut.
    Visste inte om kärnorna, så tack för att jag fick lära mig något nytt. Ha en fin dag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Jag tycker aprikos är ganska "mjöliga" i jämförelse med persikor och nektariner, som jag tycker nog om. Aprikossylt är mycket gott, tack Katarina🧡Det är bra att man kan också använda kärnirna, och när man bara användet lite, som smaksättning, så blir man inte förgiftad 😏

      Poista
  2. Ihanaa hilloa olet tehnyt. Itse tykkään aprikooseista ihan tuollaisenaan ja kuivattuina, hilloa en olekaan niistä koskaan tehnyt.
    Herkullista torstaita sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos paljon:) Aprikoosit ovat ihania, mutta tuoreina eivät minulle maistu,muissa muodoissa sen sijaan hyvin:) Ja niistä tulee ihanaa hilloa:)
      Oikein hyvää loppuviikkoa:)

      Poista
  3. Aprikoosihillo varmasti olisi täydellistä juustojen kanssa, nam mikä resepti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli: Jo juustojen kanssa täydellistä:) Kiitos ihanainen:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...