Viime syksynä toin Suomesta pusssillisen ruiskorppujauhoja. Käytin niitä kerran, ja sitten unohdin pussin keittiön kaappiin. Tehdessäni keittiösiivousta löysin pussin, ja mietin mihin sitä käyttäisin. Ruiskorppujauhoja päätyi lopulta näihin herkullisiin kukkakaalipihveihin, joille rukiinen korppujauho antoi sekä rakennetta että makua.
Pihveihin päätyi tämä täydellisen kaunis pieni kukkakaali. Ehkä viimeinen sellainen ennen seuraavaa kasvukautta. Kukkakaaleja löytyy edelleenkin, mutta vähemmän kauniita, ja kalliita koska sesonki on jo ohi täällä. Rukiisiin kukkakaalipihveihin voi käyttää myös pakastettua kukkakaalia.
Nämä sopivat mainiosti kasvishampurilaisiin.
Rukiiset kukkakaalipihvit
- noin 250 gr kukkakaalin kukintoja, murustettuna
- 2 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
- 1 kananmuna
- 1 tl paprikaa
- 1 rkl riisijauhoa
- 1 dl ruiskorppujauhoa
- 2 rkl fetajuustoa tai muuta juustoa
- öljyä paistamiseen
Murusta kukkakaali. Halusin pihveihin enemmän makua, joten paistoin kukkakaalimuruja ensin pienessä öljymäärässä pannulla, kunnes kukkakaalimurut alkoivat saada hieman väriä.
Kun kukkakaalimurut olivat hieman jäähtyneet, kaadoin murut kulhoon, ja lisäsin hienonnettua valkosipulia , paprikaa, kananmunan, riisijauhoa , fetajuustoa ja korppujauhoa. Pihvimassaa sekoiteaan hyvin, ja sen annetaan vetäytyä jääkaapissa noin puolen tunnin ajan. Tämän jälkeen massasta on helppo muodostaa pihvejä. Otin noin pingispallon kokoisen palan massasta, pyöritin palloksi ja litistin pihviksi. Koska feta on suolaista en lisännyt massaan suolaa.
Noin 1.5 rkl öljyä lämmitetään pannulla, ja pihvejä paistetaan keskilämmöllä, kunnes alapinta on kunnolla ruskistunut. Tämän jälkeen pihvit käännetään , ja annetaan toisenkin puolen paistua ruskeaksi ja rapeaksi.
Tässä oli chilimajoneesia,
Hampurilaissämpylä + chilimajoneesia tai muuta kastiketta+ salaatinlehtiä + ohuita tomaatinviipaleita + kukkakaalipihvi eli hyvä kasvishampurilainen:)
Voi nam kun näyttävät herkullisilta! Kiitos ohjeesta! Mukavaa viikonloppua❤️
VastaaPoistaPäden Paja:Kiitos paljon Päivikki:) Ruiskorppujauhot tosiaankin olivat nappivalinta näissä kukkispihveissä:) Kiitos, ja oikein hyvää viikonloppua sinullekin:)
PoistaKuulostaa hyvältä
VastaaPoistaAllu:Kiitos,olikin hyvää🌺
PoistaVarmasti herkullista!!
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua!
Mantelilaakson Susanna:Muy bueno💚Kiitos, ja hyvää aljavaa viikkoa 🌺
PoistaOi, näitä pitääkin testata. Vaikuttaa hyvältä. :)
VastaaPoistaKaura:Toivottavasti tykkäät jos teet. Minusta näistä tuli tosi hyviä💚
PoistaNam! �� Ihan huippuherkullisen kuuloinen idea, joka on uutuus itselleni. Onneksi täällä Suomessa kukkakaalikausi on aluillaan, joten noita pihvejä voi tehdä monta kertaa. Hyvään aikaan tuli tämä resepti! ��
VastaaPoistaLeppoisaa sunnuntaita sinne! ☀️��
Leena/Mansikkkaheinå:Kiitos paljon, olivat hyviä, ja koirakin hullaantui ja ketjäsi makupalaa😏Teillä alkaa kaaluen aika just kun täällä loppuu Toivottavasti tykkäät jos teet näitä. Kiitos, ja hyvää alkavaa viikkoa sinulle. 🌺🌹
PoistaDe ser så fina och goda ut! Ha en fin dag, kram!
VastaaPoistaKatarina:Tack,de blev nog riktigt goda💚Tack det samma, och en kram till dig också ❤
Poista