lauantai 15. kesäkuuta 2019

Rukiiset kukkakaalipihvit

Viime syksynä toin Suomesta  pusssillisen ruiskorppujauhoja.  Käytin niitä kerran,  ja sitten unohdin pussin keittiön kaappiin.  Tehdessäni keittiösiivousta löysin pussin,  ja  mietin mihin sitä käyttäisin.  Ruiskorppujauhoja päätyi  lopulta näihin herkullisiin kukkakaalipihveihin, joille rukiinen korppujauho antoi sekä rakennetta että makua.
Pihveihin päätyi tämä täydellisen kaunis pieni kukkakaali.  Ehkä viimeinen sellainen ennen seuraavaa kasvukautta.  Kukkakaaleja löytyy edelleenkin, mutta vähemmän kauniita, ja kalliita koska sesonki  on jo ohi täällä. Rukiisiin  kukkakaalipihveihin  voi käyttää myös pakastettua kukkakaalia.
Nämä sopivat mainiosti  kasvishampurilaisiin.


Rukiiset kukkakaalipihvit
  • noin 250 gr kukkakaalin kukintoja, murustettuna
  • 2 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
  • 1 kananmuna
  • 1 tl paprikaa
  • 1 rkl riisijauhoa
  • 1 dl ruiskorppujauhoa
  • 2 rkl fetajuustoa  tai muuta juustoa
  • öljyä paistamiseen
Murusta kukkakaali.  Halusin pihveihin enemmän makua,  joten paistoin kukkakaalimuruja ensin pienessä öljymäärässä pannulla,  kunnes kukkakaalimurut alkoivat saada hieman väriä. 

Kun  kukkakaalimurut olivat hieman jäähtyneet, kaadoin murut kulhoon,  ja lisäsin  hienonnettua valkosipulia ,  paprikaa,  kananmunan,  riisijauhoa , fetajuustoa   ja korppujauhoa.  Pihvimassaa sekoiteaan hyvin, ja sen annetaan  vetäytyä jääkaapissa noin puolen tunnin ajan. Tämän jälkeen massasta on helppo muodostaa pihvejä. Otin noin pingispallon kokoisen palan  massasta,  pyöritin palloksi ja litistin pihviksi. Koska feta on suolaista en lisännyt  massaan suolaa.

Noin 1.5  rkl öljyä lämmitetään   pannulla, ja pihvejä paistetaan keskilämmöllä,  kunnes alapinta on kunnolla ruskistunut. Tämän jälkeen  pihvit käännetään ,  ja annetaan toisenkin puolen paistua ruskeaksi ja rapeaksi.

Kukkakaalipihvit voi myös kypsentää uunissa, niin että öljyä leviteään leivinpaperille, ja  pihvien yläpintaa sivellään öljyllä.
Pihvien muotoilu oli helppoa, ja pysyivät hyvin koossa paistaessa
Tässä oli chilimajoneesia,
Hampurilaissämpylä + chilimajoneesia tai muuta kastiketta+ salaatinlehtiä + ohuita tomaatinviipaleita + kukkakaalipihvi  eli hyvä kasvishampurilainen:)

12 kommenttia:

  1. Voi nam kun näyttävät herkullisilta! Kiitos ohjeesta! Mukavaa viikonloppua❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja:Kiitos paljon Päivikki:) Ruiskorppujauhot tosiaankin olivat nappivalinta näissä kukkispihveissä:) Kiitos, ja oikein hyvää viikonloppua sinullekin:)

      Poista
  2. Varmasti herkullista!!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mantelilaakson Susanna:Muy bueno💚Kiitos, ja hyvää aljavaa viikkoa 🌺

      Poista
  3. Oi, näitä pitääkin testata. Vaikuttaa hyvältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaura:Toivottavasti tykkäät jos teet. Minusta näistä tuli tosi hyviä💚

      Poista
  4. Nam! �� Ihan huippuherkullisen kuuloinen idea, joka on uutuus itselleni. Onneksi täällä Suomessa kukkakaalikausi on aluillaan, joten noita pihvejä voi tehdä monta kertaa. Hyvään aikaan tuli tämä resepti! ��
    Leppoisaa sunnuntaita sinne! ☀️��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena/Mansikkkaheinå:Kiitos paljon, olivat hyviä, ja koirakin hullaantui ja ketjäsi makupalaa😏Teillä alkaa kaaluen aika just kun täällä loppuu Toivottavasti tykkäät jos teet näitä. Kiitos, ja hyvää alkavaa viikkoa sinulle. 🌺🌹

      Poista
  5. De ser så fina och goda ut! Ha en fin dag, kram!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Tack,de blev nog riktigt goda💚Tack det samma, och en kram till dig också ❤

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...