lauantai 4. heinäkuuta 2020

Namut taateleilla ja maapähkinävoilla

Tein aivan superherkulliset  taatelinamut,  joihin sain inspiraation täkäläisen  entisen realitysarja-tähden  Insta-storysta.  Storya ei enään ole,  enkä laittanut  aineksia  ylös, mutta kun aineksia oli vain 3,  jäi se helposti mieleen. Hieman lisäsin makua muilla aineksilla ,  ja näistä tuli tosi hyviä . Näitä namuja säilytetään pakastimessa,  jossa ne eivät jäädy  vaan säilyttävät juuri oikeanlaisen koostumuksen.  Lämpimässä namuista tulee  pehmeitä..

Namut taateleilla ja maapähkinävoilla
  • 8 Medjoul-taatelia, vedessä liotettuna, elleivät ole aivan pehmeitä
  • 3 rkl  maapähkinävoita ( johon ei lisätty sokeria)
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • muutama tippa vaniljauutetta
  • ripaus suolaa (jos maapähkinävoissa suolaa,  ylimääräistä suolaa ei lisätä)
Poista kivet taateleista ja puolita ne.  Laita taatelit, maapähkinävoi ,  kaurahiutaleet, vanilja ja suola  monitoimikoneeseen, ja jauha seos tasaiseksi.   Seoksen tulee olla  paksuhkon tahnan  tapaista.  Jos tahna liian kuivaa, lisää hieman taatelien liotusvettä.  Vuoraa lautanen leivinpaperilla, ja levittele  massaa  lastalla tasaiseki levyksi  lautasen päälle. Tässä kannattaa ehdottomasti käyttää leivinpaperia, sillä kun tein näitä ensimmäisen kerran suoraan lautaselle, levyä oli vaikeaa irroittaa  lautasesta... Laita lautanen pakastimeen. Muutaman tunnin kululutta levyn pitäisi olla jähmettynyt niin että  siitä voi leikata palasia.  Massasta voi myös pyöritellä pieniä palloja  palasten sijaan.   Huoneenlämmössä namuista tulee liian pehmeitä, joten näitä säilytetään   pakastimessa, missä ne eivät missään vaiheessa jäädy.
Tosi namia:)

8 kommenttia:

  1. Nyt oli kyllä virhe tulla juttua lukemaan, niin hirmuinen makean nälkä on päällä. Rakastan taateleiden makua <3
    Kaunista iltaa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi, hih, netti on välillä vaarallinen paikka myös ruokablogimaailmassa;D Taatelit ovat kyllä ihania ja taipuvat niin moneen.

      Poista
  2. Nuo voisi viela vaikka kieritella kookoshiutaleissa tai pahkinarouheessa. Ai ai!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu:Sopiskin hyvin,etenkin jos tuosta massasta tehdään pieniä pallosia:)

      Poista
  3. Åh, det här är så gott :) Ha en fin dag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina: De här var nog så goda:) Tack snälla du, ha en fin kväll.

      Poista
  4. Voi hyvänen aika, miten näyttävätkään hyviltä! Täällä mökillä ei taateleita (eikä pakastintakaan) ole, mutta kotona näitä on kokeiltava ihan ehdottomasti- Taatelien ja sokerittoman pähkinävoin ystävä olen minäkin.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena ihanainen:) Nämä ovat tosiaankin nameja, olen tehnyt jo muutaman kerran, ja kätevästi voi aina ottaa yhden palan pakastimesta:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...