torstai 25. kesäkuuta 2020

Unikonsiemenjugurtti

Eksäni pitää paljon  unikonsiemenjugurtista,  ja kun olimme äskettäin eräässä juustolassa,  osti hän pullollisen unikonsimenjugurttia,  jota minäkin maistoin.   Jugurtti oli paksuhkoa  ja tosi hyvää, ja ennenkuin eksä heitti pullon roskikseen,  ehdin lukea että  jugurtissa oli myös  käytetty Maizenaa, joka  oli se mikä teki jugurtista niin paksuhkoa.  Supermarketeissa täällä voi olla vaikeaa löytää unikonsiemenjugurttia,  mutta monet pienet juustolat valmistavat sellaista, useimmiten vuohenmaitojugurtista.   En löytänyt yhtäkään täkäläistä ohjetta unikonsiemenjugurtille,  ja yritin katsella muiden juustoloiden unikonsiemenjugurtin aineksia,  mutta  sekään ei onnistunut.  En usko että  kaikissa  unikonsiemenjugurteissa on  käytetty Maizenaa,  mutta pidin maistamani jugurtin  koostumuksesta,   joka kävi hyvin myös  jälkiruuaksi.  Piti sitten itse keksiä jonkinlainen versio siitä.

Unikonsiemenjugurtti (2 annosta)
 • 3 dl paksuhkoa jugurttia
 • 1,5 dl maitoa (itse käyin soijamaitoa)
 • vajaa  1 rkl sokeria, tai muuta makeutusta  (käytin steviaa)
 • ripaus vaniljauutetta
 • 1.5 rkl  Maizenaa
 • 0.5 dl unikonsiemeniä
Sekoita  maito,  ,  sokeri (tai muu makeutus)  ja Maizena, mieluiten tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella,  niin että seoksesta tulee tasaista. Lisää lopuksi unikonsiemenet.  Laita seos kattilaan, ja anna seoksen lämmetä hiljalleen, koko ajan sekoittaen,  kiehumapisteeseen saakka,  tai kunnes  seos paksunee.  Ota pois liedeltä  , ja anna seoksen jäähtyä.

Kun seos on jäähtynyt, se sekoitetaan ( taas mieluiten joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella) tasaiseksi jugurtin kanssa.  Unikonsiemenjugurtin annetaan jähmettyä pari tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.
Unikonsiemenistä tulee kiva ja herkullinen rakenne  jugurtille.

8 kommenttia:

 1. Unikonsiemenet ovat kyllä hyviä, mutta täytyy taas varoitella, että niitä syödessä saattaa olla huumeseula kolmekin päivää positiivinen. Tämä huomattiin joskus, kun vedin isoja globaaleja lääketutkimuksia, ja joissain maissa oli paljon huumepositiivisia, joita ei tietenkään protokollan mukaan voinut tutkimukseen ottaa. Kun huomasimme asian, protokollaan tehtiin muutos ja nämä tutkimushenkilökandidaatit lähetettin kotiin neljäksi päiväksi ja kiellettiin heitä syömästä leivonnaisia ym. joissa on noita siemeniä, Ja kas, kun tulivat uudelleen vastaanotolle, seula oli puhdas.

  VastaaPoista
 2. Dzinni:muistan että.olet maininnut saman joskus kauan sitten kun myös postasin unikonsiemenistä. Tuossahan ei ole mikään suuri määrä, ja kun joka leipomossa unikonsiemenleivonnaisia, niin tuskin täällä tulee siitä ongelmaa. Mutta tosiaankin jos on vaikka urheilija jonka pitää tehdä doping-testejö, niin sellaisen henkilön parasta ehkä miettiä koska syö unikonsiemeniä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tai jos joudut uudessa työpaikassa huumeseulaan. Noita positiivisia tuli pienistä sämpylöistäkin, joiden päällä oli noita siemeniä. Ei kai noita paljonkaan syömällä mitään kicksejä saa kuitenkaan, se vaan näkyy positiivisena siinä seulassa. Siksi muistuttelen siitä, sillä kuitenkin on potentiaalinen mahdollisuus joutua ongelmiin noita syötyään, ellei tiedosta asiaa :)

   Poista
 3. Varmasti hyvää! Aurinkoista päivää😍🌞👋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päden Paja: Kiutos, siemenistä tulee sekö kivasti rakennetta ja makua 🖤Samoin sinulle kauniim aurinkoista päivää 🌞

   Poista
 4. Låter så gott och krämigt! Ha en fin dag!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katarina:Mycket gott, och går så bra ihop med yogurt.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...