Eksäni pitää paljon unikonsiemenjugurtista, ja kun olimme äskettäin eräässä juustolassa, osti hän pullollisen unikonsimenjugurttia, jota minäkin maistoin. Jugurtti oli paksuhkoa ja tosi hyvää, ja ennenkuin eksä heitti pullon roskikseen, ehdin lukea että jugurtissa oli myös käytetty Maizenaa, joka oli se mikä teki jugurtista niin paksuhkoa. Supermarketeissa täällä voi olla vaikeaa löytää unikonsiemenjugurttia, mutta monet pienet juustolat valmistavat sellaista, useimmiten vuohenmaitojugurtista. En löytänyt yhtäkään täkäläistä ohjetta unikonsiemenjugurtille, ja yritin katsella muiden juustoloiden unikonsiemenjugurtin aineksia, mutta sekään ei onnistunut. En usko että kaikissa unikonsiemenjugurteissa on käytetty Maizenaa, mutta pidin maistamani jugurtin koostumuksesta, joka kävi hyvin myös jälkiruuaksi. Piti sitten itse keksiä jonkinlainen versio siitä.
Unikonsiemenjugurtti (2 annosta)
- 3 dl paksuhkoa jugurttia
- 1,5 dl maitoa (itse käyin soijamaitoa)
- vajaa 1 rkl sokeria, tai muuta makeutusta (käytin steviaa)
- ripaus vaniljauutetta
- 1.5 rkl Maizenaa
- 0.5 dl unikonsiemeniä
Sekoita maito, , sokeri (tai muu makeutus) ja Maizena, mieluiten tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, niin että seoksesta tulee tasaista. Lisää lopuksi unikonsiemenet. Laita seos kattilaan, ja anna seoksen lämmetä hiljalleen, koko ajan sekoittaen, kiehumapisteeseen saakka, tai kunnes seos paksunee. Ota pois liedeltä , ja anna seoksen jäähtyä.
Kun seos on jäähtynyt, se sekoitetaan ( taas mieluiten joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella) tasaiseksi jugurtin kanssa. Unikonsiemenjugurtin annetaan jähmettyä pari tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.
Unikonsiemenistä tulee kiva ja herkullinen rakenne jugurtille.
Unikonsiemenet ovat kyllä hyviä, mutta täytyy taas varoitella, että niitä syödessä saattaa olla huumeseula kolmekin päivää positiivinen. Tämä huomattiin joskus, kun vedin isoja globaaleja lääketutkimuksia, ja joissain maissa oli paljon huumepositiivisia, joita ei tietenkään protokollan mukaan voinut tutkimukseen ottaa. Kun huomasimme asian, protokollaan tehtiin muutos ja nämä tutkimushenkilökandidaatit lähetettin kotiin neljäksi päiväksi ja kiellettiin heitä syömästä leivonnaisia ym. joissa on noita siemeniä, Ja kas, kun tulivat uudelleen vastaanotolle, seula oli puhdas.
VastaaPoistaDzinni:muistan että.olet maininnut saman joskus kauan sitten kun myös postasin unikonsiemenistä. Tuossahan ei ole mikään suuri määrä, ja kun joka leipomossa unikonsiemenleivonnaisia, niin tuskin täällä tulee siitä ongelmaa. Mutta tosiaankin jos on vaikka urheilija jonka pitää tehdä doping-testejö, niin sellaisen henkilön parasta ehkä miettiä koska syö unikonsiemeniä..
VastaaPoistaNiinpä, tai jos joudut uudessa työpaikassa huumeseulaan. Noita positiivisia tuli pienistä sämpylöistäkin, joiden päällä oli noita siemeniä. Ei kai noita paljonkaan syömällä mitään kicksejä saa kuitenkaan, se vaan näkyy positiivisena siinä seulassa. Siksi muistuttelen siitä, sillä kuitenkin on potentiaalinen mahdollisuus joutua ongelmiin noita syötyään, ellei tiedosta asiaa :)
Poista😀
PoistaVarmasti hyvää! Aurinkoista päivää😍🌞👋
VastaaPoistaPäden Paja: Kiutos, siemenistä tulee sekö kivasti rakennetta ja makua 🖤Samoin sinulle kauniim aurinkoista päivää 🌞
PoistaLåter så gott och krämigt! Ha en fin dag!
VastaaPoistaKatarina:Mycket gott, och går så bra ihop med yogurt.
Poista