Tein tosi herkullisen kesäkurpitsapaistoksen, joka on jo syöty, mutta jota tekisin nyt mielelläni uudestaan , jos samat ainekset olisivat keittiössäni....
Eksäni yllätti minut tällä vihanneslaatikolla, ja kun näin nuo tummanvihreät vauva-zucchinit ja timjamirasian, tiesin mitä teen niistä....
Viime viikonlopun lehdessäni uusi ruokatoimittaja, jota olen seurannut Instassa iät ja ajat, oli laittanut ohjeen kesäkurpitsagratiinista , johon hän oli saanut inspiraation ranskalaisesta perunagratiinista. Hän mainitsi että yksi kokkaamisen iloista on se että voi tehdä resepteistä oman versionsa, ja kun näin hänen ohjeensa, minullakin oli hieman erilainen versio mielessä. Tästä omasta versiostani ei tullut gratiinia, vaan eräänlainen paistos. Laitan tänne oman ohjeeni ja myös alkuperäisen ohjeen.
Kesäkurpitsapaistos
- 8 pientä tummanvihreää kesäkurpitsaa , tai muutama isompi, jos ei löydy ihan pieniä tummanvihreitä kesäkurpitsoja
- 1 .5 purkkia raejuustoa
- 50 gr fetamuruja
- ½ tl suolaa
- 75 gr vahvaa juustoraastetta (minulla oli pecorino-raastetta)
- 1 rkl timjamin lehtiä
- 1 valkosipulin kynsi
- ripaus mustapippuria
- ½ tl chilihiutaleita
- 1.5 rkl Maizenaa
Sekoita raejuusto, fetamurut, ja puolet juustoraasteesta tasaiseksi , ja lisää murskattu valkosipuli, timjami, Maizena, suola, mustapippuri ja chili. Sekoitin sauvasekoittimella osan raejuustosta Maizenan kanssa tasaiseksi , jotta Maizena sekoittuisi hyvin. Maizenaa lisäsin juustoseokseen koska sekä raejuustossa että kesäkurpitsoissa on paljon nestettä.
Ota kesäkurpitsoista ohuita viipaleita pituussuuntaan kuorijalla. Lado kesäkurpitsaviipaleet uuniastiaan limittäin. Levitä ohut kerros juustoseoksesta viipaleitten päälle. Jatka samoin seuraavan kerroksen kanssa. Minulla oli paistoksessa 5 kerrosta. Levitä loput seoksesta viimeisen kerroksen päälle, ja ripottele päälle myös loput juustoraasteesta.
Lämmitä uuni 180 asteeseen , ja kypsennä paistosta uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes pinta on saanut kauniisti väriä. Aseta uuniastia alimmalle tasolle viimeisten 15 minuutin ajaksi. Anna paistoksen jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista. Tämä on vielä parempaa seuraavana päivänä lämmitettynä, ja hyvää myös kylmänä.
Niin hyvää:)
Ohje josta sain inspiraation....(kesäkurpitsagratiini)
- 14 pientä tummanvihreää kesäkurpitsaa
- 1 valkosipulin murskattu kynsi
- 3,5 dl kermaa
- 50 gr Gruyere-juustoraastetta ( tai parmesaania)
- ripaus suolaa, ripaus mustapippuria
- timjamia
- ripaus chilihiutaleita
Tässä ohjeessa kerma, valkosipuli, chili, timjami, suola ja pippuri lämmitettiin kattilassa kiehumispisteeseen. Kermaseos kaadetaan kesäkurpitsaviipaleiden päälle, ja sekoitetaan hyvin. Kesäkurpitsaviipaleet asetellaan uuniastiaan, ja jokaisen kerroksen päälle ripotellaan hieman juustoraastetta. Kun kaikki kerrokset on laitettu, kaadetaan loppu kermaseos vuokaan, ja ripotellaan loppu juustoraaste päälle. Kesäkurpitsagratiinia paistetaan 180 asteessa, noin tunnin ajan, kunnes pinta on saanut kauniisti väriä.
Näyttikin ihan superherkulliselta, Nam!! Kiitos ohjeesta♥ Aurinkoista ja mukavaa alkanutta kesäkuuta♥
VastaaPoistaPäden Paja:Kiitos PÄivikki, tosi hyvää onkin:) Toivottavasti tykkäät jos teet.Samoin sinulle kaunista ja aurinkoista kesäkuuta, täällä aurinkoa riittää , joka päivä;D
PoistaOnpa hyvännäköistä. Ohje laitettu ylös, koska mieheni tykkää kesäkurpitsasta.
VastaaPoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle <3
Outi:Kiitos , tosi hyvää onkin.) Ja toivottavasti tykkäätte jos teette. Oikein hyvää viikonloppua sinullekin:)
PoistaDen ser så krämig och god ut! Ha en skön helg Jael!
VastaaPoistaKatarina: Tack , det blev väldigt gott:) Tack det samma till dig Katarina:)
PoistaI love the look of this! And with cream and cheese, it's even more delicious :D
VastaaPoistaLorraine:Thank you:) Cheese in the oven, can't be but delisious;D
PoistaAivan mahtavat reseptit. Alla olevan ohjeen kermamäärä vähän hirvittää, mutta taidan kokeilla molempia versioita, ihan vaan sen vuoksi, että nyt on aikaa laitella ruokaa :)
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua sinulle <3
Birgitta:Kiitos Birgitta:) Itse vähän vierastin tuota kermaista ohjetta, tuntui ehkä hieman raskaalta kesäkurpitsan kanssa, mutta varmasti hyvää sekin:)
Poista