Tein muutaman jäätelöpuikon mustaherukoilla, ja näistä tuli aivan ihanan raikkaan makuisia. Tämä jäätelö syntyy tosi nopeasti, ja on hieman kevennetty versio siitä helposta jäätelöstä, jossa käytetään kondensoitua maitoa. Tässä kondensoidun maidon lisäksi oli jugurttia , mikä teki tästä tosi raikkaan makuista, marjojen lisäksi. Rakastan mustaherukoita, ja niiden kirpeää makua, mutta muutkin marjat käyvät tietysti. Reseptin määrästä tuli 2 ½ jäätelöpuikkoa, joten jos näitä haluaa tehdä enemmän, käytetään aineksia kaksinkertaisesti.
- 1.5 dl paksuhkoa jugurttia
- 3/4 dl kondensoitua maitoa
- 1 dl pakastettuja mustaherukoita
- 1 rkl tiivistettyä omenamehua
- ½ tl ksantaania
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ym. ja kaada seos jäätelömuotteihin. Anna jäätelöpuikkojen jäätyä ainakin 10 tuntia , ennenkuin poistat ne muotista.
Käytin tässä 4% perusjugurttia , jonka annoin valua harsokankaalla vuoratussa siivilässä , kunnes jugurtti oli paksuhkoa. Ksantaani estää jäätelön kristallisoitumista.
Sisälläkin kuuma , ja jäätelö alkoi sulaa nopeasti....
Så fin färg och fräscht med glass i värmen. Ha en fin midsommar!
VastaaPoistaKatarina:Tack, färgen far jättevacker och glass med svarta vinbär jätttegott:) Tack,hoppas du hade en trevlig midsommar:)
PoistaIhania kesäherkkuja täällä! Kaunista juhannusviikonloppua sinulle Jael <3
VastaaPoistaOuti:Kiitos, tosi hyvää olikin ja pitää tehdä lisää:) Kiitos, ja oikein hyvää viikkoa sinulle:)
PoistaMustaherukka on minun lempparimakuja <3 Näitä teen! Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaAurinkoisia kesäpäiviä <3
Tarja K: Minäkin tykkään niin paljon mustaherukoista:) Toivottavasti tykkäät jos teet näitä, olivat tosi hyviä:) OIkien kauniita kesäpäiviä sinullekin Tarja.
PoistaNämä kuulostavat niin herkullisilta!!
VastaaPoistaVain mustaherukat uupuvat...
Mukavaa viikonloppua!
Mantelilaakson Susanna:Tosi hyviä olivat, ja olen tehnyt näitä eri marjoilla tai hedelmillä. Toimii hyvin:) Mukavaa viikonloppua sinullekin Susanna:)
Poista