sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Tillipesto ilman juustoa

Yrttiniput täällä ovat yleensä tosi suuria, mikä on ihan ok,  sillä käytän niitä usein tahnoihin, mihin  tarvitaankin vähän suurempi määrä yrttejä.    Ostin tillinipun uusia perunoita varten,  ja koska tillinippu oli niin suuri, päätin tehdä lopusta tillistä tillipestoa.  Useissa tillipesto-ohjeissa niihin on lisätty juustoa,  mutta tämä tillipesto on juustoton.   Pähkinöinä on saksanpähkinöitä,  mikä tekee tästä erityisen hyvän pestotahnan.  Ohje on mukaeltu ohje tästä ohjeesta. Tämä tillipesto on koukuttavan hyvää, ja olen tehnyt tätä jo muutaman kerran.

Tillipesto ilman juustoa
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • iso nippu tilliä 
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 dl oliiviöljyä
Sekoita tilli,  valkosipuli, sitruunan kuoriraaste- ja mehu,  suola ja pippuri  tahnaksi monitoimikoneessa tai  sauvasekoittimella. Lisää saksanpähkinät ja öljy ja jauha vielä muutama kierros. Lisäsin saksanpähkinät vasta lopussa,   koska en halunnut jauhaa niitä tahnaksi, vaan jättää suuntuntumaa. Purkita tahna ja säilytä tahnaa jääkaapissa, noin viikon verran.  Tahna on tosi hyvää salaateissa,  kalan kanssa,  voileivän päällä ym.
Hurjan hyvä tahna!
Viime viikolla bongasin eräässä kaupassa tämän laitteen , jossa sai itse  jauhaa  joko maapähkinävoita tai mantelivoita..  En kokeillut tällä kertaa  , mutta kiva vaihtoehto valmiille  pähkinätahnoille.

7 kommenttia:

  1. Dill är så otroligt gott och doften :)

    VastaaPoista
  2. Wow, kuulostaapa raikkaalta pestolta, kun ei ole juustoa! Hyvä variantti varmasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta: Tosi hyvää:) Pidin tästä niin paljon että olen tehnyt jo muutaman kerran.

      Poista
  3. Tätä on kyllä testattava, on varmasti niin maukasta, ettei kaipaa juustoa : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli: Ei todellakaan kaipaa juustoa tämä, ihanan raikas pesto:)

      Poista
  4. Varmasti ihanaa! Tänä(kin) kesänä meidän tillit on kasvaneet hyvin ja katselinkin niitä jo sillä silmällä, että pestoa pitäisi alkaa niistä muhentamaan. Kunhan vain saadaan ensin tarpeeksi sitä kuivattua talven varalle. Itse kuivattu tilli on nimittäin aivan mahdottoman paljon aromikkaampaa kuin kaupasta ostettu. Tai johtuukohan tuo Napapiirin olosuhteista, että tulee niin aromikasta, hmm..

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...