tiistai 17. marraskuuta 2020

Nigellan herkullinen banaaninkuoricurry

Nigella Lawsonin   uusi kokkausohjelma "Cook, Eat , Repeat"  alkoi viikko sitten BBC:n  ohjelmistossa,  ja satuin näkemään ohjelman ensimmäisen jakson (jonka voi nähdä täällä).   Jakson lopussa Nigella valmisti  hurjan herkulliselta  ja hieman erikoiselta kuulostavan curryn,  johon tuli banaaninkuoria.  Ja banaaninkuori oli se mikä kiinnosti,  sillä olen käyttänyt banaaninkuoria   banaanikakussa,   ja  todennut että ne toimivat mainiosti  leivonnaisissa.  Miksi siis ei myös  curryssä. Oli ihan pakko kokeilla Nigellan ohjetta,  ja voi että tästä tuli hyvää. Nigella kertoo ohjelmassa että   hänen ystävänsä luulivat  curryn banaaninkuoriviipaleita munakoisoksi,  eikä tästä ruuasta  voisi ikinä arvata että  siinä on banaaninkuoria.  Banaaninkuorista tulee pehmeitä,  ja niissä on kivasti suuntuntumaa tässä curryssä.

Nigellan  banaaninkuoriohje  otettiin vastaan sekalaisin tuntein; sen jopa väitettiin traumatisoivan ihmisiä   😉     , mutta banaaninkuoricurryohjeita on ollut jo kauan netissä, paljon ennen  Nigellan ohjelmaa. Yleensä ne liittyvät intialaiseen keittiöön, kuten täällä.    Pidin Nigellan currystä niin paljon että takuulla teen sitä toistekin.

Nigellan banaaninkuoricurry
  • 3 kypsää banaania (vain kuoret)
  • 2 salottisipulia
  • 4  valkosipulinkynttä
  • pala inkivääriä
  • 1 punainen chili
  • pieni nippu  korianteria
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 rkl  öljyä paistamiseen
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa 
  • 1 tl sokeria
  • 1 purkki kookosmaitoa
  • 200 gr esikeitettyä kukkakaalia
Banaanit kuoritaan, ja kuoret laitetaan astiaan, joka täytetään  kiehuvalla vedellä. Nigellan mukaan riitti kun niitä pehmitettiin kuumassa vedessä kunnes vesi oli jäähtynyt, mutta itse  vaihdoin veden 2 kertaa.

Salottisipulit,  valkosipulit, inkivääri,  punainen chili,  korianterin varsiosat, ilman lehtiä,  kaneli ja kurkuma jauhetaan tahnaksi.  Öljy kuumennetaan  pannulla (käytin wokkia), siihen lisätään  juuri jauhettu currytahna,  jota paistetaan  keskilämmöllä ,   kunnes neste on siitä melkein haihtunut. Tuoksut ovat tässa vaiheessa aivan mielettömän ihanat!  Lisätään  tomaattipyree,  ja seosta paistetaan vielä  muutaman minuutin ajan, minkä jälkeen lisätään  kookosmaito, vähän kerrallaan ,  ja koko ajan sekoittaen. Lisätään sitruunamehu,  suola sekä sokeri.   Currykastikkeen annataan kiehua  keskilämmöllä 5 minuutin ajan minkä jälkeen siihen lisätään  paloitellut tai suikaloidut banaaninkuoret.  Curryn annetaan poreilla  hiljalleen,  pienellä lämmöllä, noin 10 minuutin ajan, minkä jälkeen lisätään kukkakaali.  Sekoitellaan ja annettaan  seoksen kiehua vielä muutaman minuutin ajan.    Päälle lisätään korianterin lehtiä.
Herkkua vaikka riisin kanssa;)  Tuo currykastike on aivan ihana:) En poistanut chilin siemeniä, ja siitä tuli aika tulista, joten jos haluaa vähemmän tulista, kannattaa poistaa siemenet ennen jauhamista.

7 kommenttia:

  1. No nyt on jotain sellaista, etten tiedä uskallanko kokeilla. :D Mielenkiintoista! Harmi, ettei meillä näy nyt mitään BBC:n kanavia, en näe tuota Nigella-sarjaa. Pidän hänestä paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari:Ei.mullakaan näy mutta laitoin tuonne linkin missä näkyy tämä eka jakso tuosta uudesta ohbelmasta. Tämä oli niin yllättävän hyvää että suosittelen kokeilemaan. Tästä lähtien mun banaanien kuoret ei enään mene roskikseen 💛🍌

      Poista
  2. This is incredible!! I was just brainstorming recipes to tackle food waste, and banana peels are a big culprit! I hadn't even dreamed of turning them into curry... So brilliant, so perfect!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bittersweet:Hannah, such a good example of #nowaste:) It appears that banana peel curry originates in Indian kitchen, but Nigella's version is different, easier and so delicious:)

      Poista
  3. En olekaan ennen kuullut banaanin kuorista curryssa. Muistan kyllä nähneeni tuon sinun leivontaohjeen, jossa käytit kuoria.
    Hyvältähän tuo ruoka näyttää, nam!
    Ihanaa tiistai-iltaa Jael <3

    VastaaPoista
  4. Spännande, inget man i första hand tänker att använda i matlagning. Säkert gott :)

    VastaaPoista
  5. Ei hitsit, tätä on kyllä pakko kokeilla. Tuo on varmaan todella herkullista currya.

    Makoisaa viikonloppua sinulle ♥♥

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...