Pakastimestani löysin pussillisen pakasteherneitä, jotka olin unohtanut sinne, ja jotka oli jo aika käyttää pois. Pussissa oli kokonainen 800 grammaa pakasteherneitä, ja mietin mitä tehdä niistä. Ensiksi tein keiton, josta tuli aivan ihanan pehmeän makuinen , ja jossa tuntui tuoreiden herneiden maku, vaikka oli tehty pakasteherneistä. En ole koskaan aikaisemmin tehnyt hernekeittoa tuoreista tai pakastetuista herneistä, mutta tästä tuli niin hyvää että varmaan teen toistekin. Mieleen tuli ranskalainen Creme Ninon, mutta oma keittoni on kuitenkin erilainen.
Jaelin pakastehernekeitto
- 5 dl pakasteherneitä
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 8 dl kiehuvaa vettä
- 1 valkosipulin kynsi
- kourallinen korianterin lehtiä
- 2 tl yrttimaustetta
- ½ tl chilipippurijauhetta
- ripaus mustapippuria
- 50 gr fetajuustoa
- suolaa maun mukaan
- ½ tl sitruunankuoriraastetta
Pilko sipuli sekä valkosipuli. Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa, ja kuullota sipulia keskilämmöllä, kunnes se alkaa hieman ruskistua. Lisää murskattu valkosipuli, ja anna seoksen paistua 1 minuutin ajan. Lisää sulaneet pakasteherneet , ja anna niiden paistua muutaman minuutin ajan. Lisää korianterin lehdet, sekoita ja anna seoksen paistua vielä minuutin ajan. Lisää kiehunut vesi, fetajuusto sekä mausteet, ja kiehauta keittoa kannen alla , matalalla lämmöllä , noin 8 minuutin ajan. Kun keitto on hieman jäähtynyt, soseuta keitto joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, tarkista maku, ja lisää esim. suolaa tarvittaessa. Lämmitä soseutettu keitto sopivan lämpimäksi.
Koska herneitä oli vielä paljon jäljellä, tein osasta hernepihviejä. Kuva on aika huono, mutta nämä olivat parempia kuin miltä näyttävät tässä kuvassa.Proteiinipitoiset hernepihvit
- 4 dl pakasteherneitä
- 1 kananmuna
- 3 rkl herneproteiinijauhetta (voi jättää pois..)
- kourallinen korianterin lehtiä (voi korvata persiljalla jos ei tykkää korianterista)
- 3 rkl kikhernejauhoa
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikaa
- ½ tl jeeraa
- ½ tl currymaustetta
- öljyä paistamiseen
Laita kaikki pihviainekset monitoimikoneeseen, ja jauha massaksi. Anna pihvimassan levähtää jääkaapissa ennen paistamista vähintään puolen tunnin ajan.
Muovaa öljytyin käsin pyöreitä pihvejä massasta. Paista pihvejä keskilämmöllä , 3-4 minuuttia per puoli, kunnes pihvien pinta on saanut kunnolla väriä ja rapeutta. Pihvit voi kypsentää myös uunissa.
Herneet eivät loppuneet tähän, ja niitä riitti vielä hernehummukseen
Gott med både soppa och biffar! Ha en fin fredag!
VastaaPoistaKatarina:Tack, båda var nog mycket goda:) Ha en riktig bra veckoslut:)
PoistaHernepihvejä voisi hyvin käyttää kasvishampurilaisiinkin. Herkullisen näköisiä herneruokia olet tehnyt.
VastaaPoistaIhanaa ja rentouttavaa viikonloppua sinulle Jael <3
Outi: Totta , siihen sopisivatkin hyvin:) Kiitos, oli hyvää:) Ja oikein ihanaa viikonloppua sinullekin:)
VastaaPoistaTulipas oikein vesi kielelle. Kokeilen molempia tässä marraskuussa. Hernepihvejä voisin tehdä oikein reilusti, kun sain juuri palautetta siitä, että saan proteiinia ruuasta vaan puolet tarvittavasta määrästä.
VastaaPoistaIhanaa sunnuntain jatkoa sinulle Jael :D
Kerrankin muistan nyt tulla jälkikommentoimaan. Meillä ei sitten ollut kotona pakasteherneitä, mutta oli herne-maissi-porkkana -pussi. Tein siitä pihvejä, joihin laitoin kyllä hiukan enemmän kikhernejauhoa. Tuli kyllä tosi hyviä pihvejä. Nyt on pakastimessa varalla erilaisia pusseja, joista näitä voi tehdä tulevaisuudessakin. Ohje oli nopea ja helppo. Näitä tulee tehtyä varmasti usein lounaaksi :)
PoistaBirgitta:Kiitos molemmista kommenteistasi , ja etenkin jälkikommentistasi:) Kiva kuulla että onnistui myös herne-maissi-porkkanasekoituksella:) Minustakin nämä on ovat niin käteviä lounaspihvejä vaikka salaatin seuraksi.Kivaa uutta viikkoa Birgitta.
VastaaPoista