Taas on se aika kun tämä blogi täyttää vuosia, ja tällä kertaa 12 vuotta. Tuntuu tosi pitkältä ajalta:) 12. blogisynttärin kunniaksi leivoin herkullisen bataattijuustokakun, jossa on juuri tämän ajan makuja, eli amerikkalaisen kurpitsapiirakan makuja, vaikka onkin tehty bataatista eikä kurpitsasta. Kakun täyte on tosi helppotekoinen , sillä käytin siinä kondensoitua maitoa, ja täyte valmistui helposti sauvasekoittimella.
Bataattijuustokakku (20 cm irtopohjavuoka)
Pohja:
- 1 dl kookoshiutaleita
- ½ dl kaurahiutaleita
- 1.5 dl manteiljauhoa
- 3 rkl riisijauhoa
- ripaus suolaa
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl siirappia (käytin taatelisiirappia)
- 1 rkl vettä
- öljyä +kookoshiutaleita vuokaan
Täyte
- 400 gr keitettyä tai uunipaahdettua bataattia
- 1 purkki kondensoitua maitoa
- 1 kananmuna
- 2 rkl sokeria
- 5 rkl Maizenaa
- muutama tippa vaniljauutetta (ei tarvitse jos käyttää vaniljarahkaa)
- 3.5 dl rahkaa (parhaiten tähän kävisi joko Valion, Arlan tai Rainbown vaniljarahkat)
- 2 tl piparimaustetta
- muutama ripaus muskottipähkinää
Pohjaa varten jauha monitoimikoneessa kookoshiutaleet, kaurahiutaleet, riisijauho ja mantelijauho. Sekoita kuiviin aineksiin öljy, siirappi ja vesi, niin että taikinasta muotoutuu pallo. Muotoile taikina litteäksi levyksi, ja laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Tässä voi tietenkin käyttää mitä tahansa pohjaa, Olisin halunnut laittaa tähän piparisen pohjan Annas Pepparkakor-pipareilla, mutta koronan vuoksi IKEAt ovat olleet kiinni syyskuusta, eikä niitä täällä saa mistään muualta.
Ota taikina jääkaapista, aseta se leivinpaperille johon on ripoteltu hieman riisijauhoa, ja aseta toinen leivinpaperi päälle. Kauli taikinaa leivinpaperin välissä ohuehkoksi taikinaksi, ja asettele se varovasti irtopohjavuokaan, jonka pinnat on öljytty. Levittelin myös hieman kookoshiutaleita vuoan alaosaan.
Jos bataatti on keitetty, anna bataatin ensin kuivua lävikössä. Jos bataatti on uunipaahdettu, tätä ei tarvitse tehdä. Laita kaikki täytteen ainekset joko tehosekoittimen kannuun, tai käytä sauvasekoitinta. Jauha täyteseos sileäksi ja mahdollisimman tasaiseksi. Maista täytettä ennen vuokaan kaatamista, ja lisää mausteita jos siltä tuntuu- Kun piparimausteeseen lisätään muskottipähkinää, muistuttaa maku amerikkalaista kurpitsakakkumaustetta, josta itse pidän paljonkin.
Kaada täyte vuokaan, ja paista kakkua 160 asteen lämmössä, noin tunnin verran , kunnes kakun pinta näyttää hyytyneeltä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä vähintään tunnin ajan, ja jäähdytä kakkua sen jälkeen jääkaapissa ainakin yön yli. Kun kakku on kunnolla jähmettynyt, poista kakku vuoasta. Lisäsin pinnalle hieman sulaa valkosuklaata.
Hyvää oli:)
Huisin paljon onnea sinulle ja blogillesi Jael <3. 12v. on pitkä aika tehdä blogia.
VastaaPoistaHerkullisen näköisen kaakun olet leipassut bataatista, varmasti suussa sulavaa, nam.
Saaranlautasella:Kiitos paljon Sari:) Tuntuukin tosi pitkältä ajalta, ja samoihin aikoihin tuli Bambi taloon ja muutama kk sitä ennen muutin tähän missä nyt asun. Kakku olikin tosi herkullinen:)
PoistaSå fin och god kaka! Grattis till din fina blogg!
VastaaPoistaKatarina: Tack, kakan blev jätte god:) Och tack för gratulationer :)
PoistaSiis niin hyvännäköinen kakku, nam! Oikein paljon onnea 12-vuotiaalle blogillesi <3
VastaaPoistaIhanaa loppuviikkoa Jael <3
Outi:Kiitos paljon❤️Kakku olikin tosi hyvää🧡Oikein hyvää viikonloppua sunullekin
PoistaTodella mehevän näköinen kakku! Ja mainio oivallus se, että kurpitsa ja bataatti ovat jotenkin samankaltaisia: makeus ja väri ja koostumuskin. Hassua etten ole oikeastaan koskaan ajatellut asiaa..
VastaaPoistaLämpöisen sydämelliset onnittelut kivalle blogillesi ja toivottavasti jatkat ainakin toisen mokoman jakaen meille näitä ihania ohjeita. Iloinen ajatus viikonloppuusi :)
Leena:Voi miten ilahduttavaa nähdä sinulta kommentti❤️Tosiaankin kurpitsa ja bataatti hieman muistuttavat toisiaan,ainakin 🧡 suhteen,mutta bataatti taitaa olla makeampaa.Tämän kakun se teki tosi herkullideksi.
PoistaKiitos paljon Leena,ja oikeim kaunista viikonoppua sinullekin❤️
Tuo kakku näyttää niin herkulliselta! Lämpöiset onnittelut sinulle ja upealle blogille❤️ Olen niin iloinen että olen saanut blogisi kautta tutustua sinuun! Leppoisaa Pyhäinpäivä viikonloppua❤️
VastaaPoistaPäden Paja:Kiitos paljon❤️Päivikk,samoin kuin kauniista sanoistadi,ja ilo molemminpuolinen ❤️Oikein kaunista marraskuun uutta viikkoa sinulle
PoistaMy goodness, 12 years already? Time flies! Happy blog birthday!
VastaaPoistaBittersweet:Time really flies.And at that time I became aware of your first cookbook, which I subsequently purchased 💚Thank you Hannah❤️
PoistaOnnea Jael! Kunnioitetut 12 vuotta. Hieno saavutus, että viitsit ja osaat aina vaan! Jatka, anna makuja, anna tuoksuja, anna värejä toiset 12 vuotta ainakin!
VastaaPoistaSuomalainen Kyproksella;Kiitos tosi paljon A.❤️myös nukavista meileistäsi Vielä riittää halua jatkoon😁
Poista