Nämä burmalaiset pannukakut tehdään riisijauhoista, ja taikinan annetaan fermentoitua muutaman tunnin ajan ennen paistamista. Katsoin muutamia videoita ja muunsin ohjetta itselleni sopivaksi, käyttäen palmusokerin sijaan ruokosokeria, valkoisten unikonsiementen sijaan mustia unikonsiemeniä , ja voin sijaan öljyä.
Bane mote eli burmalaiset riisipannarit (3-4 kpl)
- 3/4 dl ruokosokeria (tai muuta tummaa sokeria)
- 3/4 dl vettä
- 150 gr riisijauhoa
- ½ tl kuivahiivaa
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1 rkl jugurttia
- 1 rkl öljyä
- 1 dl vettä
- 1 vatkattu kananmuna
- ½ dl unikonsiemeniä
- 3-4 rkl kookoshiutaleita
- maapähkinöitä, seesamisiemeniä ym. ym.
- muutama rkl öljyä paistamiseen
Riisijauhoihin sekoitetaan hiiva, leivinjauhe, suola ja jugurtti, Lisää jäähtynyt sokerisiirappi ja vatkattu kananmuna jauhojen joukkoon, ja sekoita tasaiseksi. Sekoita öljy veteen ja lisää nestettä taikinaan , vähitellen, koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on löysähköä, kuten pannukakkutaikina.
Kaada taikina siivilän läpi toiseen astiaan, peitä taikina liinalla, tai lautasella ym., ja anna taikinan fermentoitua lämpimässä paikassa vähintään 4 tunnin ajan.
Taikinan fermentoituessa paahda unikonsiemeniä kuivalla pannulla.
Kun taikina on paistovalmista, sekoita siihen 1 rkl öljyä. Taikinan tulisi kuplia jonkun verran tässä vaiheessa. Sekoita taikinaa hyvin ennen paistamista, sillä riisijauhon tärkkelys painuu helposti astian pohjalle.
Nämä pannukakut paistetaan kannellisessa astiassa, joten paistokasari soveltuu tähän parhaiten. Lämmitä pannu keskilämmöllä kuumaksi, ja sivele pannun pinnoille öljyä. Alenna lämpöä niin että se on alle keskilämmön mutta ei kuitenkaan minimilämmöllä. Kaada taikinaa pannulle , niin että se on noin sentin paksuista. Ripottele paahdettuja unikonsiemeniä ja kookoshiutaleita pannulle. Laita kansi päälle, ja anna pannarin paistua 4 minuutin ajan. Unikonsiementen ja kookoshiutaleiden lisäksi voi lisätä myös pähkinöitä.
Poista kansi ja sivele pannarin päälle ja sivuille hieman öljyä. Käännä pannari , ja paista toista puolta (jossa siemenet ja kookos) 2 minuutin ajan, ilman kantta.
Minulle tuli tästä 3 pannukakkua; paistokasarilla jonka halkaisija on 22 cm. Pannukakut asetellaan toistensa päälle.
Tällä videolla tehdään burmalaisia riisipannareita, mutta hieman eri tavalla kuin tässä blogini ohjeessa.
Blogissa on aiemminkin tehty jotain burmalaista, eli burmalaista munacurryä.
Joskus blogin alkuainoina meillä tehtiin risottopannukakkuja. Tuo riisijauhoresepti on niin mielenkiintoinen että sitä täytyy kokeilla. Ilmeisesti unikonsiemenet on tärkeät makumaailman takia?
VastaaPoistaTuplaespresso:JOssain joskus onkin tullut vastaan tuollaisia risottopannareita. Sama perusaine niissä ja näissä burmalaisissa, mutta muuten sitten aika erilaisia. Unikonsiemenet toi myös kivasti rapsakkuutta,mutta jos ei niistä tykkää niin voi korvata vaikka pähkinöillä ja muilla siemenillä.
PoistaSpännande med annorlunda plättar. Ha en fin helg Jael!
VastaaPoistaKatarina: Tack , det var trevligt att göra lite annorlunda pankakor, och de var också goda:) Tack, ha en fin helg du också.
PoistaI always learn something new when I visit your blog! I've never heard of such a treat before, and I'm so intrigued. There really aren't enough recipes that celebrate poppy seeds, at least in the US. I've gotta try it!
VastaaPoistaHannah:Thank you, and I could say the same about your blog 💚This was really yummy, and easy to prepare, and it can also be easily veganized 💚 The poppy seeds made this so crunchy
PoistaOijoi kun näyttävät ja kuulostavat niin herkullisilta! Mukavaa syksyn jatkoa💕
VastaaPoistaPäivikki: Kiitos, olivatkin tosi hyviä❤ Kiitos samoin sinulle kaunista syksyn jatkoa🍂🍁
PoistaTaas olisi niin mun lempijuttu ; ) Aika kivat nuo unikonsiemenet, toimisivatkohan tavallisten lettujen paistossa ja makulisänä?
VastaaPoistaHeli: Nämä olivat kyllä tosi herkullisia ❤ja mikseivät unikonsiemenet toimisi myös tavallisten lettujen kanssa .Kaunista viikkoa sinulle❤
VastaaPoistaKiva uusi ohje tämäkin, täytyypä kokeilla joskus :)
VastaaPoistaSaaran Lautasella: Nämä oli kyllä yllättävän hyviä, ensin mietin miten pysyvät koossa kun on vain riisijauhoa mutta tosi hyvin pysyivät ja kiva koostumus:)
Poista