Tämä on sellainen ruoka mitä teen todella usein: useimmiten kylllä mangoldista, mutta joskus myös pinaatista. Viimeksi käytinkin pakastettua pinaattia tähän. Tämä on tosi helppotekoinen ruoka, joka on hyvää sekä kylmänä että lämpimänä. Tämä paistos on myös gluteeniton.
Pinaatti/mangoldipaistos.
- 450 gr pakastepinaattia tai 400 gr lämpimässä vedessä pehmennettyjä mangoldin lehtiä
- 3 kananmunaa
- 80 gr fetajuustoa
- 1 dl raejuustoa
- kourallinen tuoretta tilliä
- 4.5 rkl kikhernejauhoa
- ripaus leivinjauhetta
- mausteita mm. paprikaa, chiliä, yrttimaustetta
- 1 sipuli, pilkottuna ja ruskistettuna
- ½ tl suolaa
- 1,5 rkl öljyä
Valmista ensin sipuli: kuori ja pilko sipuli. Lämmitä öljy pannussa, ja anna sipulin ruskistua matalalla lämmöllä. Kun sipuli on saanut väriä, ota pannu pois hellalta , ja anna sipulin jäähtyä.
Sulata pinaatti, ja purista siitä mahdollisimman paljon nestettä pois. Tee samoin jos käytät mangoldia
Leikkaa veitsellä pinaatti tai mangoldi pieniin osiin. Sekoita kananmunat, murustettu fetajuusto, raejuusto, suola ja mausteet. Vatkaa kikhernejauho seokseen, ja lisää pinaatti tai mangoldi sekä tilli. Lisää myös jäähtynyt sipuli, ja sekoita ainekset tasaiseksi. Maista ja lisää suolaa tai mausteita tarvittaessa.
Teen tätä yleensä kaksipuolisessa pannussa hellalla, mutta hyvin onnistuu uunissakin. Öljyä matalan uuniastian pinnat, ja kaada paistostaikina uuniastiaan, ja sekoita pinta tasaiseksi lastalla. Ripottele muutama tippa öljyä myös pinnalle. Anna paistoksen kypsyä 200 asteen lämmössä, 30-35 minuutin ajan, kunnes seos on kunnolla hyytynyt, ja pinta ruskistunut kauniisti. Anna paistoksen hieman jäähtyä ennen leikkaamista.
Nyt on kyllä paistos minun makuun, nam!
VastaaPoistaHerkullista tiistaita sinulle Jael <3
Så gott och den får en fin färg!
VastaaPoista