lauantai 11. syyskuuta 2021

Suklainen kikhernekakku

Kesän alussa tein  herkullisen gluteenittoman suklaakakun kikherneistä. Se olikin tosi hyvä ja mehevä kakku,  johon ihastuttiiin,  joten varmaan tätä tehdään jatkossakin. Kikherne on kyllä tosi mahtava aines moneen  ruokaan,  joko suolaiseen tai makeaan.  Ei pelkoa että kakku maistuisi hummukselta , sillä valmiissa kakussa ei kikherne tosiaankaan tunnu. Tässä blogissa on aiemminkin leivottu kikherneillä, esim. kikhernepikkuleipiä,  ja sitten blogin alkuaikoina   appelsiininen kikhernekakku.

Suklainen kikhernekakku
  • 2 dl ruokosokeria 
  • 3 munaa
  • 150 gr tummaa suklaata , sulatettuna  
  • 150 gr tummaa suklaata + 1 rkl öljyä , kakun päälle
  • 1.5  dl kaurahiutaleita 
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl Maizenaa
  • 230 gr  pehmeitä kikherneitä 
  • 1.5  rkl  murukahvia
  • ripaus suolaa
  • 1 appelsiinin kuoriraaste
  • ½ dl oliiviöljyä
Vatkaa sokeri  ja  kananmunat kuohkeaksi. Murskaa kikherneet vaikka  haarukalla muussiksi, ja lisää  kananmunaseokseen. Kakun rakenteesta tulee parempi jos  kuoret poistetaan mahdollisimman monesta kikherneestä. Hienonsin tämän jälkeen  kananmuna-kikherneseoksen sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää  seokseen sulatettu sukkaa ja  öljy ,   ja sekoita hyvin. Sekoita kaurahiutaleet,   kahvi, suola , leivinjauhe ja  appelsiinin kuoriraaste toisessa astiassa ,   ja lisää märkien ainesten joukkoon, sekoittaen. Jos massa tuntuu liian paksulta, lisää hieman   appelsiinimehua tai vettä.
Paista kakkua  180 asteessa  40-45 minuutin ajan, tai kunnes  kakun sisälle laitettu tikku tulee kuivana ulos. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennenkuin sitä leikataan .Säilytä kakkua jääkaapissa.
Hyvää oli:)

12 kommenttia:

  1. Chickpeas can truly do anything! Now you can pretend like this cake is a reasonably healthy breakfast, too. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bittersweet:Yes they do, I love chickpeas (and other beans too..) This cake could really pass as a healthy cake, with protein:)

      Poista
  2. Den ser jättegod ut! Ha en fin dag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Tack snälla du, och ha en fin veckoslut:)

      Poista
  3. Onpa mehevän näköinen kakku! Alkaa heti tehdä mieli kakkua ja kahvia.
    Leppoisaa sunnuntaita sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OUti:Kiitos, tosi hyvää vaikka erikoiset ainekset. Ja kahvin kanssa maistuisi:) Oikein hyvää loppuviikkoa sinulle Outi:)

      Poista
  4. Voisin tehdä tätä jouluksi, maistuisi varmaan kaikille herkkusuille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta: Voisi sopia jouluksikin, ja takuulla maistuisi:)

      Poista
  5. Nyt on kyllä niin herkullisen näköinen kakku, että vau! Kikherneitäkin löytyisi sopivasti kaapista. Miten muuten koostumus, jos sauvasekoittimella ajaisin ihan survokseksi kikherneet?

    VastaaPoista
  6. Heli:Kiitos, olikin hyvää. Juu sauvasekoittimella itsekin tein, tosin yhdessä munaseoksen kanssa, kuten tuolla lukeekin. Kivaa viikonloppua Heli❤️

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...