Kesän alussa tein herkullisen gluteenittoman suklaakakun kikherneistä. Se olikin tosi hyvä ja mehevä kakku, johon ihastuttiiin, joten varmaan tätä tehdään jatkossakin. Kikherne on kyllä tosi mahtava aines moneen ruokaan, joko suolaiseen tai makeaan. Ei pelkoa että kakku maistuisi hummukselta , sillä valmiissa kakussa ei kikherne tosiaankaan tunnu. Tässä blogissa on aiemminkin leivottu kikherneillä, esim. kikhernepikkuleipiä, ja sitten blogin alkuaikoina appelsiininen kikhernekakku.
Suklainen kikhernekakku
- 2 dl ruokosokeria
- 3 munaa
- 150 gr tummaa suklaata , sulatettuna
- 150 gr tummaa suklaata + 1 rkl öljyä , kakun päälle
- 1.5 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl Maizenaa
- 230 gr pehmeitä kikherneitä
- 1.5 rkl murukahvia
- ripaus suolaa
- 1 appelsiinin kuoriraaste
- ½ dl oliiviöljyä
Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi. Murskaa kikherneet vaikka haarukalla muussiksi, ja lisää kananmunaseokseen. Kakun rakenteesta tulee parempi jos kuoret poistetaan mahdollisimman monesta kikherneestä. Hienonsin tämän jälkeen kananmuna-kikherneseoksen sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää seokseen sulatettu sukkaa ja öljy , ja sekoita hyvin. Sekoita kaurahiutaleet, kahvi, suola , leivinjauhe ja appelsiinin kuoriraaste toisessa astiassa , ja lisää märkien ainesten joukkoon, sekoittaen. Jos massa tuntuu liian paksulta, lisää hieman appelsiinimehua tai vettä.
Paista kakkua 180 asteessa 40-45 minuutin ajan, tai kunnes kakun sisälle laitettu tikku tulee kuivana ulos. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennenkuin sitä leikataan .Säilytä kakkua jääkaapissa.Hyvää oli:)
Voi mahtavuutta! Nyt on kyllä super herkku ♡
VastaaPoistaTarja: Kiitos paljon, todella hyvää olikin:)
PoistaChickpeas can truly do anything! Now you can pretend like this cake is a reasonably healthy breakfast, too. ;)
VastaaPoistaBittersweet:Yes they do, I love chickpeas (and other beans too..) This cake could really pass as a healthy cake, with protein:)
PoistaDen ser jättegod ut! Ha en fin dag!
VastaaPoistaKatarina:Tack snälla du, och ha en fin veckoslut:)
PoistaOnpa mehevän näköinen kakku! Alkaa heti tehdä mieli kakkua ja kahvia.
VastaaPoistaLeppoisaa sunnuntaita sinulle Jael <3
OUti:Kiitos, tosi hyvää vaikka erikoiset ainekset. Ja kahvin kanssa maistuisi:) Oikein hyvää loppuviikkoa sinulle Outi:)
PoistaVoisin tehdä tätä jouluksi, maistuisi varmaan kaikille herkkusuille :)
VastaaPoistaBirgitta: Voisi sopia jouluksikin, ja takuulla maistuisi:)
PoistaNyt on kyllä niin herkullisen näköinen kakku, että vau! Kikherneitäkin löytyisi sopivasti kaapista. Miten muuten koostumus, jos sauvasekoittimella ajaisin ihan survokseksi kikherneet?
VastaaPoistaHeli:Kiitos, olikin hyvää. Juu sauvasekoittimella itsekin tein, tosin yhdessä munaseoksen kanssa, kuten tuolla lukeekin. Kivaa viikonloppua Heli❤️
VastaaPoista