torstai 14. huhtikuuta 2022

Appelsiiniset kookospikkuleivät

Oikein kaunista Pääsiäisen aikaa teille:)

Tein eilen tällaiset superherkulliset  kookospikkuleivät;  kaksi erilaista,  joihin ei tule paljon aineksia, ja jotka ehtii vielä valmistaa vaikka pääsiäisaterialle.  Alunperin tarkoitus oli tehdä  vihreitä ja keltaisia kookosnamuja, mutta  niistä tulikin pikkuleipiä,  mutta käyvät nämä kyllä ihan namuistakin:)  Nämä pikkuleivät ovat  gluteenittomia ja soveltuvat myös täällä vietettävän pesah-juhlan, eli juutalaisen pääsiäisen herkuiksi.

Appelsiiniset kookospikkuleivät (2 tavalla)
 • 3.5 dl + 3 rkl  kookoshiutaleita
 • 1 appelsiinin kuoriraaste
 • 1 purkki kondensoitua maitoa
 • 1 dl appelsiinimehua
 • 1 dl kookoskermaa
 • 2 rkl voita
 • 1 kananmuna
 • 1 rkl  mantelijauhoa
 • 2  tl perunajauhoa
 • keltaista ja vihreää karamelliväriä (voi tehdä ilmankin )
Kookoshiutaleet (3.5 dl) ,  appelsiinin kuoriraaste sekä mehu,  voi,  kookoskerma  sekä  kondensoitu maito laitetaan kattilaan,   ja sitä kuumennetaan  kiehumispisteeseen saakka, aina välillä sekoittaen. Kun seos on saavuttanut kiehumispisteen,   lämpö alennetaan minimiin, ja seosta kypsennetään 20-30 minuutin ajan,   usein sekoittaen, kunnes   seos on paksuuntunut ja irtoaa kattilan reunoista.

Seoksen annetaan jäähtyä.  Kun seos oli jäähtynyt,  jaoin sen kahteen osaan,  ja lisäsin toiseen vihreää ja toiseen keltaista karamelliväriä.  Päätin tehdä  kaksi hieman erilaista pikkuleipää,  ja   keltaiseen massaan lisäsin kananmunan  ,  mantelijauhoa sekä perunajauhoa.  Massa sekoitellaan tasaiseksi ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.  Vihreään massaan lisäsin vain 3 rkl  kookoshiutaleita, ja laitoin senkin seoksen jääkaappiin jähmettymään.
Keltaisen taikinan muovailin pieniksi palloiksi,  ja  paistoin pikkuleipiä uunissa   180 asteen lämmössä,   noin 15 minuutin ajan, kunnes alapinta oli saanut jonkin verran väriä.

Vihreän taikinan muovailin myös pieniksi palloiksi, ja  paistoin näitä vain vajaa  10 minuutin ajan,  180 asteen lämmössä.  Olin varma että vihreät palloset leviäisivät uunissa koska niissä ei ollut kananmunaa,  mutta hyvin pysyivät kasassa.
Pikkuleipien  annetaan kunnolla jäähtyä ja jähmettyä uunin jälkeen;  ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa, vähintään muutaman tunnin ajan.
Olen päässyt suhteellisen hyvin  eroon makean himosta (välillä voi herkutella) mutta rakastan leipomista:)  Pakkasin pikkuleivät somiin pusseihin, ja vein osan torin kahvikaupppaan jossa jakelin niitä  ja yhden pussin annoin afrikkalaiselle  kodittomalle miehelle, joka hymyili kauniisti ja  sanoi kiitos:) Antamisen ilo on paras ilo:)

5 kommenttia:

 1. Todella hauskan näköisiä ja varmasti herkullisia pikkuleipiä. Kookos on todella herkullista ja näiden tekokaan ei vaikuta vaikealta. Kuten Tarja tuossa kommentoit, olet aarre <3

  VastaaPoista
 2. Så fina ock säkert goda! Så snällt gjort av dig.
  Glad påsk!

  VastaaPoista
 3. What cheerful, bright colors! Chag Pesach Sameach!

  VastaaPoista
 4. Ihana sinä, niin avulias olet <3
  Mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle Jael <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...