Tässä olisi hyvä "pikahummus", joka on tehty punaisista linsseistä eikä kikherneistä, mutta jossa muuten samat ainekset kuin hummuksessa. Koska punalinssit kypsyvät tosi nopeasti, tämä on todellinen pikavastine perinteiselle hummukselle. Viime vuonna postasin punalinssitahnasta, joka oli hieman samanlainen mutta enemmän dippitahnaa kuin hummusta, joten tässä erilainen versio punaisista linsseistä tehdystä tahnasta.
Punalinssihummus
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 dl hyvälaatuista tahinia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1-2 valkosipulin kynttä, murskattuna
- 1 tl paprikaa
- ½ tl jeeraa eli juustokuminaa
- jäävettä tarpeen mukaan
- hieman oliiviöljyä ja paprikaa päälle
Liota linssejä vedessä kunnes ne pehmenevät , mikä tapahtuu suhteellisen nopeasti muihin papuihin ja linsseihin verrattuna. Linssien tuoreus myös vaikuttaa liotusaikaan.
Kun linssit ovat pehmenneet, huuhtele ne lävikössä, ja kaada kattilaan. Lisää vetta niin että linssit peittyvät ja keitä linssejä kunnes ne ovat täysin pehmenneet . Ne hajoavat nopeasti, mikä on täysin ok. Muistaakseni keittoaika oli noin 10 minuuttia. Laita linssit lävikköön jäähtymään ja hieman kuivumaan.
Lisää linssit joko monitoimikoneen kulhoon, tai käytä sauva-tai tehosekoitinta. Lisää tahini, sitruunamehu, suola, valkosipuli ja mausteet. Lisää ensin jonkun verran jäävettä (jääkylmä vesi lisää tahnan kuohkeutta) ja sekoita ainekset tasaiseksi. Lisää vettä sen verran että syntyy paksuhko, hummuksen tapainen tahna. Maista ja lisää suolaa tai mausteita tarpeen mukaan.
Lisäsin oliiviöljyn ja paprikan lisäksi linssihummuksen päälle korianteri-chilitahnaa.
Kiitos ohjeesta, tämä menee kokeiluun. Tykkään linsseistä enemmän kuin kikherneistä, joten siksi täällä vähän innostuin :)
VastaaPoistaIhanaa äitienpäiväviikonloppua sinulle Jael <3
Outi:Kiitos ihanainen♥️Tämä on kyllä hyvää ja niin helppotekoistakin. Oikein kaunista äitienpäivää sinulle💐
VastaaPoistaSå bra idé! Gott :)
VastaaPoistaKatarina: Tack , det var nog mycket gott:)
PoistaKiitos - tätä aion kokeilla -, samoin kasvisruokaa harrastava tyttäreni, jolle tämän näytin. Helpot reseptit ovat minun mieleeni;) Hyvää äitienpäivää, Jael <3
VastaaPoistaLady of the Mess:) Kiitos ja toivottavasti tykkäät jos kokeilet.Minusta tämä on hyvä just sen vuoksi kun se valmistuu nopeasti,mikä on suuri plussa:) Ja on tietysti myös hyvää. Kiitos, ja oikein hyvää alkanutta viikkoa sinulle.
PoistaYUM! I love red lentil hummus; it tends to be much creamier and smoother than chickpea hummus, with a whole lot less work. I'm putting lentils on the grocery list right now, but wish I could just skip straight to eating it!
VastaaPoistaBittersweet:Thank you Hannah, I love it too, and it is so easy to make. Mind you, chickpea hummus can be really smooth too, with some known tricks... Have a lovely week:)
Poista