sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Parsa on ihanaa!

Parsasalaatti Laitoin parisen viikkoa sitten tuoretta parsaa ,joka oli niin hyvää, että pakko oli ostaa uusi nippu vihreää parsaa ja tehdä siitä jotain.Sitäpaitsi Prinsessakeittiössä on viime aikoina syöty ahkerasti parsaa erilaisissa salaateissa, ja niin teki sitten munkin mieli salaattia,jossa on parsaa!

Ostin parsanipun, joka tällä kertaa oli tasaisen kokoista, toisin kuin viime kerralla, jolloin nipussa oli sekä paksuja että ohuita varsia. Puumainen osa oli niin pieni, että aivan vähän vain piti katkaista pois.

Parsa 1 Keitin parsaa noin 4 minuuttia ja huuhtelin kylmän veden alla.Pilkoin ne palasiksi ja laitoin ne marinaadiin jossa oli:

  • Oliiviöljyä
  • balsamietikkaa
  • 1 valkosipulin murskattu kynsi
  • chilihiutaleita
  • suolaa, pippuria

Salaatti

Annoin parsojen maustua marinaadissa parisen tuntia. Laitoin sitten aivan tavallisen salaatin, johon tuli vihreää tammenlehväsalaattia, tomaattia sekä kevätsipulia. Kaadoin päälle hieman tavallista vinaigrettekastiketta ja sitten parsapaloja sekä myös hieman marinointilientä. Päälle raastoin hieman lampaanmaitofetaa. Olipa hyvää salaattia! Sääli että parsan sesonki on niin lyhyt!

Mansikat Tuli muutenkin herkuteltua tänään. Luulin että mansikka-aika täällä oli jo ohi,mutta eipäs ollutkaan! Torilla oli vielä mansikoita ja kilon sai eurolla , tosi halpaa. Lisäksi nämä olivat tosi makeita.Täällähän on tosi pitkä mansikkasesonki;enimmäkseen ne ovat kauniita ja vähemmän makeita, mutta näissä oli tällä kertaa paljon makua!

KUVAT 094 Laitoin pienen satsin raakasuklaata, eli kylmäpuristettua kookosöljyä, kaakao sekä carobjauhetta, hieman suolaa, vaniljaa ja agavesiirappia. Dippasin osan mansikoista suklaaseen.Tosin se oli niin paksua ,että piti lastalla vähän tasoittaa pintaa. Raakasuklaata onYlimuulikin viime aikoina valmistellut.

12 kommenttia:

  1. Suklaassa dipatut mansikat on kyllä parasta kesäherkkua!

    VastaaPoista
  2. Voi mitä herkkuja oletkin taas tehnyt! Olisinpa ollut syömässä näitä.. :-)

    Tuli niin ikävä salaattia, kun täältä Intiasta ei saa salaatinlehtiä (ei sitten mitään lajia) ollenkaan! Tai ainakaan minä en ole nähnyt niitä missään myytävän.

    VastaaPoista
  3. Elina>Herkkua onkin:-)

    Hippu: Oho, mä olen ihan yllättynyt siitä ettei teilläpäin ole salaatinlehtiä! Minkälaisia vihannessalaatteja teillä sitten tehdään? Mä en varmaan voisi olla ilman jonkinlaista vihreää salaattia....

    VastaaPoista
  4. Herkullisen nakoinen ja kuuloinen salaatti. Rakastan parsaa!

    VastaaPoista
  5. Susa:Parsa onkin tosi hyvää!

    Hannele:Niin on:-)

    VastaaPoista
  6. voih.. parsaakaan en ole kerennyt tekemään..*huoh* tämä näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä.

    VastaaPoista
  7. Risulinna: Toivottavasti ehdit vielä tehdä parsaa ennenkuin sesonki loppuu;parsa kun on tosi hyvää!

    VastaaPoista
  8. Kommentoin jo aikaisemmin, että parsa on parasta ja mansikat kans! Mihin lie kommenttini kadonnut..?

    VastaaPoista
  9. Parsa on ihan ykköstä! Minä myös laitan parsaa siihen tahtiin, että pojat eivät enää halua sitä syödä. No mitäs, jää mulle enemmän! :D Ja vaikka omistan parsakattilankin, niin nykyisin käytän keittoastiana vallan suurta kannellista paistinpannua, kyllä on parsaelämä ihanaa.

    VastaaPoista
  10. Veera:Joo herkkua molemmat! No löytyi ainakin tämä kommentti:-)

    Krisu: Jeps tosi hyvää. Ai sulla on ihan parsakattilakin! Mä keitin ne ihan tavallisessa kattilassa, ja ihan ok hyviä olivat. Maistoin myös raakana.Oli varret ihan hyviä sellaisenakin.

    VastaaPoista
  11. Jael, en tiedä parsan veroista herkkua, paitsi eräät sienet.

    Mieheni vitsailee, että minut on edullisinta viedä Keski-Eurooppaan keväällä, jolloin on parsan sesonki. En tajua, miksi en itse toimeennu laittamaan (siinä pitää olla oma kattila parsan keitolle...), mutta ravintolassakin otan mieluusti parsaa, jos sitä vain listalla on.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...