maanantai 9. marraskuuta 2009

Herkkuja kuivurilla

sienet Kuivuri oli taas ahkerassa käytössä viikonloppuna. Tein siinä marinoituja sieniä,jotka näkyvät ylläolevan salaatin päällä. Sienet on ensin marinoitu,ja sitten annettu olla kuivurissa v ähän yli tunnin,jolloin ne ovat kuin kypsytettyä,.ja tosi hyviä. Sieniä kun ovat, ne imevät hyvin marinointiliemen itseensä. Käytin tässä portobellosieniä,mutta muutkin sienet käyvät hyvin.

KUVAT 055

Marinointiliemessä oli:

-soijakastiketta (käytän tamaria)

-pari tippaa balsamicoa

-valkosipulia, mustapippuria, yrttimaustetta

-oliiivöljyä

Marinoin paloiteltuja sieniä ensin parisen tuntia liemessä,sekoitin välillä,jotta liemi imeytyy kaikkiin sieniin. Kuivatin kuivurissa sieniä noin puolitoista tuntia.  Olen huomannut,että sienistä tulee uskomattoman hyviä tällä tavoin tehtynä.

munakoisulastut Tein myös maustettuja munakoisolastuja.Nämäkin ovat tosi hyviä,niistä tuli rapeita,ja ne ovat kivoja ihan snackseinä tai vaikka salaatin päälle murennettuna.

Munakoisolastut

  • 2 munakoisoa
  • pari lusikallista oliiviöljyä
  • lusikallinen savupaprikaa
  • pari murskattua valkosipulinkynttä tai valkosipulipulveria
  • 1 rkl agavesiirappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria tai muuta maustetta maun mukaan

KUVAT 047

Kuorin munakoisot ja otin niistä kuorijalla aivan ohuita viipaleita,mutta vain siemenettömistä osista. Näistä kahdesta munokoisosta riitti 3  pyöreän kuivurin tarjottimelle,ja munakoison loppuosan voi käyttää muihin ruokiin.

KUVAT 048 Sivelin kastikeseoksella munakoisoviipaleet molemmin puolin ja asetin ne kuivurien tarjottimille. Kuivurini mukana tuli vain yksi sellainen kiinteä osa,joten kahteen tarjottimeen käytin leivinpaperia,sopii ihan hyvin. En muista tarkalleen,kuinka monta tuntia nämä olivat kuivurissa,mutta viipaleet ovat ohuen ohuita,joten ei hirveän monta tuntia.

Parisen vuotta sitten,kun olin täysin raw, liityin “Give it to me raw” –foorumiin..Foorumi oli silloin vielä ihan nuori,nyt siellä on jo monta jäsentä, En ole kyllä päivittänyt sivustoani siellä tai pahemmin käynytkään siellä aikoihin.Tässä linkki minun “sivulleni”

12 kommenttia:

  1. Hei, mullahan on kuivuri! Tuo sienihomma napsahti oikein kunnolla. Kokeiluun menee!

    VastaaPoista
  2. Toiskohan se joulupukki kuivurin?! Sillähän tuntuu saavan aikaiseksi yhtä jos toista. Kyllä maistuis mullekin nuo sun "kokkailut"! :))

    VastaaPoista
  3. Krisu:Sienistä tulee ihan mahtavai tuolla tavalla,että vain "kypsyttää" niitä kuivurissa,ilman ,että niitä oikeastaan kuivattaa.

    Kte:Toivottavasti saatkin joulupukilta kuivurin! On se kyllä aika monipuolinen laite!

    VastaaPoista
  4. Ihania kuivurireseptejä taas. Kokeilin kuivailla sieniä vähän samaan tapaan kiertoilmauunissa miedoimmassa lämmössä ritilöiden päällä. Tuli tosi hyviä, mutta ei kovin energiatehokasta ole tuo uunin käyttö... Kiitos linkistä foorumiin!

    VastaaPoista
  5. heh.. katoin eka että ylä kuvassa oli kuivattu sammakko

    VastaaPoista
  6. Okriina:Sienistä tuleekin tosi hyviä tuolla tavalla tehtynä.Nyt kun on kuivuri niin teenkin kaikenlaista mitä ajattelin tehdä kun oli vaan uuni;silloin ei usein viittinyt tuhlata sitä kuivaamiseen.

    Aleksi:Heh, sammakko:D

    VastaaPoista
  7. Voi miten näyttävät hyviltä!
    Minä vasta opettelen sieniä käyttämään, mutta ainakin noita munakoisoja on joskus kokeiltava.
    Sitä kuivuria toivon joulupukilta minäkin :)

    VastaaPoista
  8. Päivi:Sienet imevät itseensä makuaineet niin hyvin ja kuivattamalla niitä vähän aikaa niistä tuleekin tosi hyviä! Toivottavasti saat sinäkin pukilta kuivurin!

    VastaaPoista
  9. Harmi, kun mullakaan ei ole kuivuria...Muuten olisin heti tehnyt ainakin noita sieniä =).
    On muuten hurjan söpö koira itselläsikin!

    VastaaPoista
  10. Mia Lucia:Kuivuri tosiaankin on aika kätevä laite:-)Kiitos, Bambi tykkäsi kehuista;-)

    VastaaPoista
  11. yumyum....trodde först det var bananskivor innan jag använde google translator!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...