lauantai 9. tammikuuta 2010

Kuivatut punajuuri-porkkanakeksit


Nestekuurilla ollessa jäi mehukoneen käytön jälkeen paljon juuresmurskaa jäljelle,ja eilisen porkkana.punajuurimehun sivutuotteesta tein kuivurilla keksejä.Mehussa oli myös inkivääriä,ja mietin miten se tuntuisi näissä ihanissa kekseissä,mutta inkiväärin makua ei näissä tuntunut oikeastaan lainkaan,punajuuri oli se dominoiva maku. Halusin korostaa punajuuren makeutta,joten lisäsin massaan omenaetikkaa sekä hieman agavesiirappia.Maku oli onnistunut!


Kuivatut porkkana-punajuurikeksit

  • punajuuri-porkkanamurskaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa,mustapippuria
  • balsamietikkaa tai omenaetikkaa (käytin jälkimmäistä)
  • agavesiirappia
  • vaaleita pellavansiemeniä
  • quinoajauhoa
  • kaurasuurimojauhoa
Sekoita kaikki ainekset ,levitä tasaisesti kuivurin kiinteälle pohjalle ja anna kuivua,kunnes keksit ovat aivan rapeita.Uunilla tehdessä käytä alinta lämpötilaa ja jätä uuniluukku avoinaiseksi.

13 kommenttia:

  1. Ihan fantastinen resepti ja tulos! Punajuuri on kuivakakuissakin loistava ainesosa. Hehee, ylin kuva näyttää äkkiä katsottuna meerwurstilta :)

    VastaaPoista
  2. Nyt tuli sellainen resepti, että minunkin on pakko kaivella kuivuri esille. Keittiössä ei ole tilaa millekään koneelle, olen vienyt kuivurin vinttiin, nyt haen.

    VastaaPoista
  3. Rita;kiitos:-)Hih,meetvursti:D ,niin tuossakin on vaaleita pilkkua;-)

    Unelma;Kaiva vaan se kuivuri esille,sillä saa aika kivasti laitettua kaikenlaista.

    VastaaPoista
  4. Hauska siemenkuviointi tosiaan keksien pinnassa. Olen vakuuttunut siitä, että kaikki, missä on punajuurta on herkkua. Miten nestekuuri sujui?

    VastaaPoista
  5. Okriina:Nestekuuri sujui ihan yllättävän hyvin,vaikka täällä sisällä on iltaisin tosi kylmää,ei se haitannut yhtään koska join yrttiteetä lämmitäkseni. Tänään lopetin tuon nestekuurin,mutten ole erityisemmin nälkäinen vieläkään,ja edelleenkin tekee mieli vaan jotain oikein kevyttä,kuten vihersmoothieta....

    VastaaPoista
  6. wow, låter väldigt speciellt och gott!

    VastaaPoista
  7. Kiva idea! Nyt kun itsekin omistan mehustimen, niin voisi kyllä tehdä tällaisiakin. Tähän asti olen tehnyt jämistä lähinnä smoothieta. Aloitan siis päivän mehulla ja sitten vähän myöhemmin nälän yllättäessä vihersmoothiella.

    Mukava kuulla että nestepaasto sujui :)

    VastaaPoista
  8. Aletheia;Käytän mehustinta aika harvoin,koska se on niin äänekäs! Mutta se kasvismurskahan sopii vaikka mihin:-)

    VastaaPoista
  9. Never seen or heard of these before, they are so very red, not very appealing tome, but I am sure they would taste quite sweet and tasty.

    VastaaPoista
  10. Hi Glennis and nice you dropped by:-)Well,the color comes from the beets which do have a strong pigmentation. These were indeed very tasty.

    VastaaPoista
  11. Tuopa jännää, kaikkea olen punajuuresta, mutta en keksejä..

    VastaaPoista
  12. Hannele:joo,aika monipuolinen onkin tuo punajuuri;-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...