perjantai 19. helmikuuta 2010

Kukkakaalia tahinilla ja värikästä quinoaa


Rakastan kukkakaalia! Ja parsakaalia! Ja muitakin kaaleja, mutta erityisesti noita kahta aiemmin mainittua,joita voisin syödä vaikka joka päivä(mutta vatsa sanoo,ettei ihan joka päivä sentään….).Pidän kukkakaalista raakana,uunissa kypsytettynä,keittona,muussina,"raakariisinä" ja niin edelleen. Kukkakaali tahinin kanssa on yksi suosikkejani;ne sopivat hyvin yhteen. Erotin kukkakaalin kukinnat erikseen ja laitoin ne kulhoon,laitoin sekaan jonkun verran oliiviöljyä ja suolaa,ja käänsin paloja,kunnes öljyä oli tarttunut niihin. Koska pidän kukkaalista "al dente" eli niin,että kukkakaali on vielä sen verran kovaa,että narskuu hampaissa,olivat kukkakaalit uunissa korkeintaan 15 minuuttia 160 asteessa. Alunperin tarkoitus oli laittaa nämä kuivurissa,jossa kukkakaalin palaset pehmenevät kivasti, mutta ajanpuutteen ja suuren kukkakaalihimon vuoksi laitoin  ne sitten uunissa.Kukkakaalin päälle tuleva tahinikastike oli vihertävää,ja tein sen kuten täällä.
Toinen herkkuni on quinoa. Pari päivää sitten tein sitä  näin:
  • tuoretta pinaattia kourallinen
  • 2 dl quinoaa
  • 3 1/4 dl vettä
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • kiiltomalvaa (tai lisää pinaattia)
  • 1 punainen paprika palasiksi pilkottuna
  • 1vihreä chilipippuri paloiteltuna
  • suolaa, pippuria
  • !/4 dl liotettuja ja  tahnaksi jauhettuja cashewpähkinöitä
  • 1 rkl oluthiivahiutaleita

Paista ensin sipulia ja lisää valkosopulia joukkoon. Lisää pinaatin lehdet, paprika sekä chilipippuri,ja anna pehmentyä muutama minuutti kannen alla. Lisäää quinoa ,vesi,sekä suola ja pippuri. Kypsennä hiljaisella tulella kannen alla,kunnes quinoa on kypsää.Käytin pinaatin lisäksi myös kiiltomalvan  lehtiä,joita nyt tähän aikaan löytää täältä helposti luonnosta.Aivan lopuksi lisäsin cashewtahnan(johon olin lisännyt oluthiivahiutaleet) joukkoon ja sekoitin hyvin.

18 kommenttia:

  1. Minakin tykkaan kaaleista. Isanta inhoo niiden kypsennyshajua, joten aika harvoin tulee tehtya.

    VastaaPoista
  2. Anu:Joo onhan noissa ne hajuhaitat,jotka ovat se vähemmän kiva puoli,mutta kun ovat niin hyviä! Mutta uunissa tehtynähän se haju on vähemmän tuntuva....

    VastaaPoista
  3. Ostin joku viikko sitten tahinia persialaisesta kaupasta, kun tarvitsin yhteen reseptiin. Se lasipurkki on nyt jääkaapissa. Osaatko sanoa, voiko sitä säilyttää avattuna jääkaapissa kuinka pitkään?

    VastaaPoista
  4. Allu:Tahini kyllä säilyy jääkaapissa aika pitkään.Vähän vaikeaa sanoa,kun käytän sitä aika paljon,eikä se purkki koskaan paria kuukautta kauemmin kestä....

    VastaaPoista
  5. Hyvältä kuulostavat molemmat. Tässä on kaksi ruoka-ainetta, joita en oikein ole vielä oppinut käyttämään tarpeeksi (kukkakaali ja kvinoa).

    Jäi kiinnostamaan tuo, kun sanoit, että käytät kukkakaalia "raakariisinä". Mitä mahdoit tarkoittaa? :-)

    VastaaPoista
  6. Hippu:Mä taas rakastan molempia! Tuolla raakariisillä tarkoitan tätä ,mutta ilman noita mausteita.

    VastaaPoista
  7. Ostin paljon tahinia vasta sitä hummustani varten joten oikein kiva saada uusi ohje johon voin sitä hyödyntää. :)

    VastaaPoista
  8. åh så gott!!! även här lagar vi blomkål idag. det växer många i trädgården. när ruby kom tillbaka från öknen tog han med sig grön papaya. som vi lagade thailändsk som tam sallad med. jättegott!

    VastaaPoista
  9. Phivos:kiitos:-)

    Risulinna;Tahinillahan on monta käyttöä:-)

    Sara:Oj ni har egen blomkål ochså! Thailändsk papaia-salad är jättegott!

    VastaaPoista
  10. Herkkulisen näköistä, minä rakastan myös kaaleja, erityisesti kukka- ja parsakaaleja.

    Kiva uusi ulkoasu!

    VastaaPoista
  11. Namnam! Herkullisen näköistä ja kuuloista! :)

    VastaaPoista
  12. Minä olen aivan kaalihullu! Ja kaalihan on hirveän terveellistä, etenkin parsakaali. Tosiaankin kukkakaalinhimo voi olla niin kova, että se menee raakana, joten ostan sitä aina enempi.

    VastaaPoista
  13. Sanna:kiitos:-)

    Leena;minä ihan samoin!Juu,kukkakaaliin tulee himo!

    Liz:Thanks! I spent almost all day trying to get it all right.Still needs some tweaking...

    VastaaPoista
  14. Onpa mahtava uusi lookki sun blogilla! Hienoa työtä. Ja hyvät herkut muutenkin. Kukkakaali ja quinoa on myös mun suosikkeja. Harmi vaan, että lapset ei oikein tykkää jälkimmäisestä (vaikka teen sitä siltä ;)

    VastaaPoista
  15. Okriina:Kiitos,vielä pitäisi tuota lookia vähän viritellä,kunhan vain osaisi... Kukkakaali on ihanaa,ja täällä talvi on se aika,jolloin kaalit ovat parhaimmillaan. Lapset on usein aika ronkeleita,omanikin oli,vaikka kuinka yritin terveellistä ruokaa tarjota.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...