perjantai 15. lokakuuta 2010

Hibiskusjuomaa

Juuri kun olin tottunut hieman viileämpään säähän tulikin superkuumaa! Mutta nämä kuumien aavikkotuulien aiheuttamat kuumat säät (yli 30 astetta)kuuluvat syksyn ja kevään sääilmiöihin. Erona elo-ja syyskuun kuumiin ilmoihin on se,että kosteusprosentti on alhainen,ja siinä onkin suuri ero. Kosteus saa kuumuuden tuntumaan sietämättömältä!

Tänään onkin sitten janottanut enemmän ja kylmät juomat tekevät hyvää.Yksi suosikeistani on kylmä hibiskusjuoma.Hibiskusjuoma tehdään hibiskuksen kuivatuista kukista ja juoma on erittäin suosittu Meksikossa,Jamaicalla,muissa latinalaisen Amerikan maissa,Egyptissä ja Italiassakin.Suomessa en ole törmännyt kuivattuihin hibiskuksen kukkiin,mutta olen nähnyt sitä useissa teesekoituksissa.Juomaa voidaan juoda sekä kylmänä että kuumana,mutta pidän siitä erityisesti kylmänä juomana.Täällä ostan kuivatut hibiskuksen kukat maustetoriltani irtopainosta. Laitoin noin desin kuivattuja kukkia hautumaan litraan kiehuvaa vettä,annoin seistä jonkun aikaa ja siivilöin kannuun.Jotkut lisäävät joukkoon sitruunaa,ja juomaa voidaan makeuttaa vaikka hunajalla.Koska vältän hiilareita,makeutin juoman stevialla.
Tämäkin hibiskus eli kiinanruusu kuuluu sukuun mutta ei ole se mistä tee tehdään
Hibiskusteellä on todettu olevan monta terveyteen vaikuttavaa ominaisuutta:
 • hibiskustee alentaa verenpainetta ja saattaa alentaa myös kolestroliarvoja
 • hibiskusteessä on entsyymiblokkaaja,eli amylaasia,joka kuulemma estää hiilihydraattien imeytymistä ja on näin hyödyllinen painonhallinnassa
 • hibiskustee sisältää C-vitamiinia
 • juomalla hibiskusteetä voi estää virtsateiden tulehduksia

18 kommenttia:

 1. Onko hibiskus-teetä myös laiskoille sopivana pussiteeversiona, tiedätkö? Näyttää tosi hyvältä tuossa lasissa ekassa kuvassasi.

  VastaaPoista
 2. Rita:Pompadour-teefirmalla on pussiteenä,jossa tuota hibiskusta yhdessä ruusunmarjan kanssa,mutta muuten en tiedä mistä saisi pelkästään pussitettua hibiskus-teetä.Noita Pompadour-teesekoituksia myydään Suomessakin,muistaakseni.
  http://www.germandeli.com/4009300501220.html
  tuo hibiskustee on ihanan väristä ja kivan makuistakin.

  VastaaPoista
 3. Hyödyllistä tietoa hibiskus-teestä, minäkin joskus sitä ostan. :)

  VastaaPoista
 4. Onko hibiskus-tee sellaisenaan hapanta? Sitä tosiaan on täällä usein sekoitettuna ruusunmarjateehen, joka on minun makuuni liian hapan juoma.

  VastaaPoista
 5. Unelma:Mistä ostat sitä`?

  Okriina:sellaista vähän mustaviinimarjamehun tapaista hapokkuutta siinä on.Minä taas pidän juuri siitä hapokkuudesta,jonka kyllä saa pois makeuttamalla.

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniin väristä! Kuulostaa muutenkin hyvältä janojuomalta kylmänä nautittuna.

  VastaaPoista
 7. Hibiskus on minunkin suosikkijuoma, niin kylmänä kuin kuumana ja myös makeutan sen stevialla. Voi nauttia huoletta ilman turhia kaloreita. Ei mielestäni ole makeuttamisen jälkeen mitenkään hapanta.

  VastaaPoista
 8. Kmsu:Väri onkin tuossa tosi kaunista! Ja hyvä janojuoma;mutta myös lämpimänä hyvä kun on kylmää..

  Johki:Todellakin se makeuttaminen poistaa sen happamuuden(joka ei kauheasti häiritse,pidän sitruunoistakin..)Ja stevian kanssa ei edes lihota:-)

  VastaaPoista
 9. Hibiskusjuomat ovat hyviä! Viime syksynä etsin useista kaupoista Hibiskusta - tuloksetta. Myyjät olivat ihan h-moilasena, kun kyselin. Jostain etnisestä myymälästä aion vielä kysellä.

  VastaaPoista
 10. Omenaminttu:oliskohan sitä terveyskaupoissa tai ehkä Ruohonjuuressa? Kerran ostin pussin täällä venäläisestä kaupasta,joten ehkä sellaisesta voi sitä löytyä.

  VastaaPoista
 11. Toin viime vuonna tuota Egyptistä ison pussillisen mukana. Meillä on kuivattuja hibiscuksen kukkia, joita laitetaan kuohuviinin kanssa lasiin ja ne antavat hienon värin juomalle.

  VastaaPoista
 12. i sinai hade dom ofta hibiskussaft på menyn. men den kom aldrig när man beställde :) så är det väl ganska ofta där...
  och dina knyten nedan ser helt otroligt goda ut!

  VastaaPoista
 13. Allu;kuohuviiniin varmaan antavatkin kiva värin,muutenkin tulee niistä kukista niin nätti väri,kuten kuvassa näkyy...

  Sara:hibiskusaft är jättegott,har du smakat? Och tack,knyten var jättegoda!

  VastaaPoista
 14. Heippa,

  blogillesi on tuolla omassani pieni tunnustus :) Kiitän mielenkiintoisista resepteistä! Toistaiseksi olen kyllä kokeillut vasta taannoista ruusukaalijuttua, mutta koska noita kevyen sorttisia kasvisruokia on tarkoitus harrastaa tässä vähän enemmänkin, tänne on hyvä tulla vastaisuudessakin inspiroitumaan. :)

  VastaaPoista
 15. Tiia;kiitos,ja kiva kuulla että resepteistäni on hyötyä:-)

  VastaaPoista
 16. Jael, tähän en osaa sanoa mitään uniikkia, sillä olen perusbrittiläisen teen suuri ystävä. Ainoa mitä kaipaan on kunnon, VALMIS, jääteetä, jota täällä myytin jonkin aikaa. Siis sellainen hyvä, joka ei liian makea. Me juotiin sitä Bessun kanssa ihan hulluna vuosia ja sitten se katosi markkinoilta. Nyt on vain ätläköitä ja teollisen makuisia. Minulla ei aikaa laittaa mitään mehuja, joten juomme vain vettä, Robertsin kahvia ja brittiläistä teetä ei-hauduttaen.

  Aion tänään kollata keittiössäsi;-)

  Mutta kiinanruusu on kaunis kukka!

  VastaaPoista
 17. Leena:Tätähän on helppo laittaa,ei muuta kuin vettä päälle ja hauduttaa...En ole koskaan tykännyt valmiista jääteistä,kun niissä on teen lisäksi vaikka mitä,ja jääteetä on niin helppo itsekin tehdä. Mutta Robertsin kahvi on hyvää;D

  VastaaPoista
 18. Hibiskusteetä olen juonut paljon, piristävää janoon kesällä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...