torstai 13. tammikuuta 2011

Olutmessuilla

Eilisen illan vietin Israelin ensimmäisillä olutmessuilla  (linkki hepreaksi) Eilinen ilta oli varattu ammattilaisille ja tänä iltana messut ovat auki laajalle yleisölle. En ole lainkaan  oluenjuoja, ja sen jälkeen kun 15-vuotiaana humalluin liiasta oluesta,olenkin juonut sitä vain hyvin satunnaisesti,mutta messut kiinnostivat minua ruokabloggarina,ja kun muutkin tutut ,englanninkieliset ruokabloggarit,kuten Liz, Irene,Mimi, Sarah ja uusi tuttavuus Ariella olivat paikalla,niin niihin menin minäkin kutsun saatuani.

Oluen suosio on kasvamassa täälläpäin,ja lukuisten tuonti-oluieden lisäksi uusia mikropanimoita, ja hieman isompia panimoita syntyy kuin sieniä sateella.Suurin osa osa mikropanimoista on anglosaksisista tai pohjois-eurooppaisista maista alunperin tulleiden käsissä,ja muut ovat sitten hakeneet oppinsa ulkomailla.Kaikki oluen valmistukseen käytettävä vilja on tuontitavaraa,sillä viljaa ei täällä  viljellä tarpeeksi.Mielenkiintoista olikin nähdä siellä lähes 40 minipanimon esittelypöytää;etenkin,kun suurin osa heistä ei voi terveysministeriön säännösten vuoksi kaupallisesti myydä tuotteitaan .Seuraava askel nimittäin vaatisi suurta rahallista panosta, ja täytyy todellakin rakastaa olutta ja kaikkeen siihen liittyvää,jos tuollaiseen ryhtyy.
Olutmessut järjestettiin Tel Avivin Nokia-hallissa. Tullessani paikalle noin klo 18 aikaan oli vielä aika tyhjää,mutta sen jälkeen paikka alkoi täyttyä nopeaan tahtiin.
Heti alussa näin tutun olutmerkin ,eli Viru-oluen pöydän....
Thaimaalaista Singha-olutta
Skol,Brasilian suosituin olut
Palestiinalainen Taybeh-olutpanimo  ja viehättävä ja ystävällinen omistajan tytär.
Erilaisia olutmaltaita ,joista saimme erinomaisen selityksen kotipanimon omistavalta Isaacilta,josta Sarah on kirjoittanut täällä
  Kiertelin pyöreää Nokia-hallia ja maistoin lukemattomia oluita;ihan pikkuisen jokaista. Olin tullut messuille ajatellen,että olut on pahaa,mutta hyvin tehty ja kylmä olut on kyllä ihan  hyvää.  Maistoin jännästi maistettuja olutlajikkeita,kuten erilaisilla mausteilla,hedelmillä ja vastaavilla aineksilla terästettyjä oluita. Tuliko minusta tämän jälkeen oluenjuoja? Ei tullut;otan mieluummin lasin viiniä,mutta voin kyllä silloin tällöin ottaa yhden oluenkin. Suosikkini oli Golan Breweryn olut,jota tuttu Irene tuossa kuvassa esitteli.Kysyin Ireneltä,mitä hän suositteli,ja maistoin sekä pilsneriä että vehnäolutta;molemmat erittäin hyviä.  
Golan olutpanimo on perustettu vuonna 2007,mutta nämä Bazelet (basaltti)-oluet ovat uusia. Lajikkeita on 4: pilsner,vehnäolut,amber ale ja double bock-tyylistä olutta. Pulloja on 2 eri kokoa,ja tuo iso pullo oli ihana,jo pelkän pullonsa vuoksi.
Lindemansin hedelmäoluet,jotka eivät lainkaan maistu oluelta vaan ihanan hedelmäiseltä
Eräässä pisteessä oluthana toimi vähän hassusti,ja sain päälleni ison ruiskun olutta,ja koska messuilla myöhemmin oli mielettömän täyttä,pudotti joku tietysti oluensa päälleni,joten matkustin kotiin bussissa löyhkäten oikein kunnolla oluelta.....

14 kommenttia:

 1. Ei tainnut olla meidän Kölschiä tarjolla, se on täkäläinen pintahiivaolut. Vehnäolutta juodaan paljon Baijerissa. Saksassa on edelleen voimassa satoja vuosia vanha Reinheitsgebot eli oluessa ei saa olla muuta kuin humalaa, mallasta ja vettä. Itse olen enemmän viinin kuin oluen ystävä.

  VastaaPoista
 2. Vinakin olen viinin ystava. 15-vuotiaana muuten join liikaa lakkalikooria, ja sen jalkeen sen hajukin oksettaa. Edelleen!

  VastaaPoista
 3. Sait siis nauttia olutta sisäisesti ja ulkoisesti :D

  VastaaPoista
 4. Allu;voi olla että siellä sitäkin oli,mutta joidenkin esittelytiskien vieressä oli niin paljon ihmisiä,etten edes päässyt perille asti.Luulin inhoavani olutta,muttei se hulluman makuista ollutkaan,tosin edelleenkin mieluummin viiniä.

  Anu: Viiniä minäkin...Mulla on whiskyn kanssa sama juttu,ja sekin maltaista tehyt....

  Okriina;no vähän noin kävi;D

  VastaaPoista
 5. Oluesta en välitä, mutta kaikkia hienoja herkkujasi on kiva käydä täällä kurkkimassa.

  VastaaPoista
 6. It was a fun evening! You have some great photos.

  VastaaPoista
 7. Marja-Leena;eihän minustkaan oluen juojaa tullut,mutta muuten oli kivat messut!

  Liz.Yes it was,although I got beer on my clothes;D Thank you,so did you!

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoiset messut. Ei varmaankaan tarvitsisi miestä kauaa mukaan houkutella...;) Minäkään en oikein oluen juoja ole, mutta joskus harvoin tulee sitäkin hieman nautittua. Corona Extra on suosikkini, mutta en sitäkään pulloa enempää juo. Joskus aina olut maistuu ruokajuomana. Hiljakkoin tuli lasillinen otettua blinien seuraksi.:)

  VastaaPoista
 9. Kmsu:Onneksi en ihan kauheasti todellakaan pidä oluesta,sillä tuolla ammattilaisten messuilla sai maistaa ihan rajattomasti kymmeniä oluita.Mutta vaatteet kyllä haisi sitten bussissa,kun sitä kaatui päälle;D

  VastaaPoista
 10. Itse en ole koskaan maistanut edes olutta, pelkkä haju tekee jo vähän pahaa. Reilut kuusi vuotta onkin hurahtanu pelkällä vesi linjalla:) Mukavahan se on kuitenkin käydä kaikenlaisilla messuilla.Miestä ei tosiaan meilläkään tarvitsisi paljoa houkutella olutmessuille;)

  VastaaPoista
 11. Kaisu;tuosta teini-iästä lähtien olin kai 2 kertaa juonut olutta ja silloinkin ihan vähän,ennen näitä messuja.Ei se pahaa ole,jos on hyvin tehty,kylmä olut,ja tuoksukin on monissa oluiessa hyvä.Tuolla oli kaikenlaisilla hedelmillä maustettuja oluita joiden tuoksukin oli kiva.Mutta en kyllä usko,että ulos mennessä tilaisin oluen...

  VastaaPoista
 12. Lovely post, Yael, and great photos. It looks like you had a fantastic time. Thank you for including me! I hope we can get together again soon.

  VastaaPoista
 13. Voi sentään, olipa epäonninen reissu, kun sait oluet päällesi! Bussissa varmaan luulivat, että olit juhlinut pitemmän kaavan mukaan. :-D

  En ole minäkään mikään oluen ystävä, vaikka voin sitä joskus vähän juodakin. Mieluummin otan siideriä tai viiniä. Nuo hedelmäoluet ovat kyllä yllättävän hyviä ollakseen olutta! Oletko koskaan maistanut suklaaolutta (en nyt muista nimeä)? Sekin on minusta aika hyvää.

  VastaaPoista
 14. Irene:thanks to you too for the lovely presentation of that delicious beer (I really liked it,after hating beer for so many years)I too hope we meet soon again,

  Hippu:joo ei ollut kiva haista kaljalle,mutta sattuman kautta bussiin osui suomalainen ystävä ja siellä sitten nauroimme koko jutulle;D Minäkin otan mieluummin siideriä tai viiniä,mutta kaiken oluen inhoamisen jälkeen yllätyin siitä,että olut onkin ihan hyvää! Tuolla oli vaikka minkälaisia maustettuja olueita, pienten mikropanimoiden tuotteita,mutta suklaaoluesta en olekaan kuullut,kuulostaa aika erikoiselta;D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...