lauantai 8. tammikuuta 2011

Sitruunainen kyssäkaalicarpaccio

Uudesta laitteestani innostuneena tein myös kyssäkaalicarpacciota. Olen kerran aiemmin postannut erilaisesta kyssäkaalicarpacciosta,mutta sillon palaset olivat paljon paksumpia.Tässä kuvassa näkyy aika hyvin miten ohuita viipaleita tuolla laitteella voi tehdä. Näissä vihannescarpaccioissa minua viehättää,paitsi annosten maku,myös ulkonäkö.Pienellä vaivalla voi tehdä todella kauniita annoksia. Seuraavana on vuorossa punajuuri...Kyssäkaali tykkää sitruksisista mauista,joten sellaista tuli tähän carpaccioon.

Sitruunainen kyssäkaalicarpaccio
 • 1 kyssäkaali
 • 2 rkl hyvälaatuista öljyä (käytin kylmäpuristettua rypsiöljyä)
 • 1 rkl sitruunakuoriraastetta
 • ½ sitruunan mehu
 • suolaa,mustapippuria
 • nigellansiemeniä koristeeksi
Leikkaa kyssäkaali ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä muut ainekset,paitsi nigellansiemenet,ja marinoi viipaleita jonkun aikaa kastikkeessa.Järjestä viipaleet  kauniisti lautaselle ja levitä päälle kastiketta sekä nigellansiemeniä.

Myös tällaisella kuvassa näkyvän raastimen sivussa olevalla leikkuriterällä saa viipaloitua kyssäkaalia,tosin ei ihan niin ohuiksi viipaleiksi kuten omalla laitteellani.

13 kommenttia:

 1. Leikkuri säästää paljon aikaa, ja voimia, vaikka kaali ei kai sentään niin kovaa leikattavaa kuin kurpitsa. Toissa kesänä kasvatimme aikamoisen kurpitsan möhkäleen ja kun sitten syksyllä ryhdyimme sitä viipaloimaan, sai oikein tosissaan veistää ennen kuin irtosi.

  Kivan näköinen annos taas. Eka hajamielinen havaintoni oli että muka teepusseja kuvassa :)

  VastaaPoista
 2. Rita:millään veitsellä en saisi aikaiseksi noin paperinohuita viipaleita,joten tuo leikkuri on tosi hyvä siinä mielessä.Tein sillä kuutioitakin jo,silmänräpäyksessä ja helposti:-)Tuo alemmasssa postauksessa käyttämäni kurpitsanpala ei ollut mitenkään kauhean kovaa,ihan helposti sain sen veitsellä leikattua ensin neliöksi ja sitten tuolla leikkurilla ohuiksi siivuiksi. Hih,pikasilmäyksellä voiskin luulla noita teepusseiksi;D

  VastaaPoista
 3. Tykkään tosi paljon kyssäkaalista, tätähän pitää kokeilla.

  VastaaPoista
 4. mandoliini meiltä vielä puuttuukin, mutta uskompa että olisi käyttöä. Toisn voisi kokeilla ensin tuolla raastimen sivulla, mutta veikkaampa ettei ohuus tyydytä...Kyssäkaalia tulee käytettyä huuuurjan harvoin, kiitos tästä vinkistä!

  Mietin että jouluna kokeilemamme maa-artisokat mädillä ja tillimurulla voisivat olla hieman uudenlainen elämys tällaisena carpacciouheena...hmmm...

  VastaaPoista
 5. Veera:kyssäkaali onkin ihanaa,sitä on jatkuvasti jääkaapissani;D

  Merituuli:Niin,ei sillä raastimen sivulla kauhean ohuita siivuja saa,mutta jonkinlaisia kuitenkin. Kyssäkaali on ihanaa,olen käyttänyt sitä monella eri tavalla. Maa-artisokka carpaccion muodossa kuulostaakin hyvältä!

  VastaaPoista
 6. Hieno annos! Tuli ihan sellainen molekyyligastronomia-fiilis, että "tässä on nyt jotain ihan muuta kuin miltä näyttää".

  VastaaPoista
 7. Ooo, mun täytyy nyt tunnustaa, että en ole koskaan käyttänyt kyssäkaalia mihinkään, enkä ole tietääkseni edes maistanut sitä. Piti käydä googlettamassa, miltä se edes näyttää, ja todeta, että olen mä tainnut kyssäkaaleja kaupassa kuitenkin nähdä.

  Kekseliäs kyssäkaaliohje, ja annoskin on vallan kaunis.

  VastaaPoista
 8. On todella ihanan läpikuultavia viipaleita. Näen heti mielessäni raakaraviolit ym. mihin tuota voisi käyttää myös.

  VastaaPoista
 9. Kyssakaali on ihanaa. Olen taalla vesissa kielin, kun sitruunaa mietin sen kanssa. Varmaan aika namia!

  VastaaPoista
 10. Chez Jasu:Kiitos:-) Noista tuli todellakin niin läpikuultavavia ettei heti tule kyssäkaali mieleen;D

  Hippu:kyssäkaali on todella hyvää,mutta itsekin tutustuin siihen vasta viime vuonna yhdessä kasvisravintolassa täällä ja sen jälkeen Suomen vieraani keväällä vielä kehuivat sitä niin paljon ,että ostin ja sen jälkeen se onkin kuulunut vakiovihanneksiini. Tosiaankin saa kauniita annoksia tuolla leikkurilla tehtyä:-)

  Okriina:Minäkin ajattelin raakaravioleita,etenkin punajuurella.Olen sellaisia tehnyt aiemmin,mutta palat ovat aina olleet vähän liian paksuja,tällä saa sitten paremmin.

  Tuula:Sitruuna sopii tosiaankin hyvin kyssäkaalin kanssa,tosi hyvää!

  VastaaPoista
 11. Pitääkin kokeilla, saanko tryffelileikkurilla noin ohuita siivuja. Heh heh, juu tryffelileikkurin sain kerran lahjaksi ihan niinkuin meillä syötäis niin paljon tryffeliä. Nigellan siemenistä en ole ikinä kuullutkaan. Blogit taas sivistää.

  VastaaPoista
 12. Nam! Näyttää tosi hyvältä! Olen marinoinut valko- ja parsakaalia öljyssä, mutta tuo kyssäkaali on kokeilematta. Ja varmaan tuo sitruuna tekee siitä vielä tosi kivan makuisen.

  VastaaPoista
 13. Allu:tryffelileikkuri,ai sellainenkin on olemassa...bloggailu tosiaankin sivistää;D Noilla nigellansiemenillä on suomalainenkin nimi,en vaan muista enkä nyt löytänyt.

  Kati:kyssäkaali on todella ihana kaalilajike,suosittelen,Ja sitruuna tosiaankin sopii hyvin sen kanssa!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...