tiistai 1. maaliskuuta 2011

Yksinkertainen salaattikin voi olla täyttävää ja hyvää

Tasan viikko on kulunut pahan flunssan kourissa ,ja ruuanlaitto ei ole erityisemmin kiinnostanut,etenkin kun sekä maku-että hajuaisti ovat väliaikaisesti olleet kadoksissa,ja muutenkin voimaton olo.Vihreitä smoothieita olen kuitenkin jaksanut juoda koko viikon,sillä blenderiin on niin helppo heittää vihreää ja hedelmiä. Tänään alkoi vihdoinkin tuntua siltä ,että olo alkaa hieman helpottaa ja kieli alkaa taas tuntea makuja,ihanaa!

Mieleen tuli muutama viikko sitten aamulehdessäni lukemani juttu,jossa mainittiin ,että myös yksinkertainen ,täysin kasvispitoinen salaatti voi olla täyttävä ja hyvä,ja suurinpiirtein tällainen ohje siellä oli,ja salaatti maistuikin hyvältä,tuon vihreän soseen kanssa.

Porkkanaa,sieniä ja vihreää sosekastiketta
  • 1 iso porkkana tai pari pientä
  • 5 herkkusientä
  • kourallinen tuoretta persiljaa
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • puolikas punasipuli
  • kourallinen liotettuja cashew-pähkinöitä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa,pippuria
Suikaloi porkkana suikaleiksi (käytin julienne-leikkuria).Paloittele sienet. Laita monitoimikoneeseen persilja,korianteri,cashewpähkinät,punasipuli ,sitruunamehu sekä suolaa ja pippuria. Soseuta. Kaada vihreää kastiketta porkkanoiden ja sienien päälle.

15 kommenttia:

  1. Juuri noinhan se on. Kun on tuoreet hyvät ainekset ja herkullinen kastike, mutta ei tarvita. Hyvä, että olet paranemaan päin!

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen salaatti! Olenkin kaipaillut kipeästi uusia salaatti-ideoita, joten tämä tuli enemmän kuin tarpeeseen. :-)

    VastaaPoista
  3. Näyttää kauniilta ja ohjekin tuntuu helpolta.
    Näillä eväillä voimasi taas palautuvat.

    VastaaPoista
  4. Näyttää ja varmasti maistuu raikkaalta. Vitamiinit ovat tärkeitä flunssassa. Minullakin tänään hiukan flunssan oireita. Tee hunajan ja sitruunan kanssa auttaa.

    VastaaPoista
  5. Okriina;niin se on!Kastikesoosi oli tosi hyvää ja mautkin tuntuivat ,ei ihan kunnolla vielä,mutta pikku hiljaa.

    Hippu; Tämä olikin hyvää ja helppotekoista.

    Unelma;paljon vihreetä onkin tullut nautittua viikon aíkana,vaikka maut eivät ole lainkaan tuntuneet ja hyvää varmaankin ovat tehneet;)

    Rita;raikkaan makuista oli ja täyttävääkin. Toivottavasti sinä et saa tällaista flunssaa,sillä tämä vei kyllä kaikki voimat, Hunajasitruunateetä,inkiväärillä terästettynä,olenkin paljon juonut.

    VastaaPoista
  6. Pikaista paranemista Yaelian! Ihanan helppo ja herkullinen salaatti, juuri tuollaista täytyykin kokeilla :) Kiitos <3

    VastaaPoista
  7. Kuulostaapa kivan raikkaalta ja helpolta! Sellaiselta, että saattaisin jopa muistaa roudata tarvittavat ainekset kaupasta - usein niitä reseptejä alkaa muistella vasta siellä, ja usein huonolla menestyksellä...

    Paranemisia! :)

    VastaaPoista
  8. Angel:kiitos:-) Jeps,joskus ihan simppelit jutut ovat parhaita;D

    Tiia:Raikas ja helppo tosiaankin. Minäkin monta kertaa olen mennyt ostamaan jotain ja sitten unohtanut sen täysin ja ostanutkin muuta,,,;D Kiitos,vielä hieman heikko olo mutta jo paranemaan päin:-)

    VastaaPoista
  9. Pikaista paranemista. Kipeänä ei todellakaan maut oikein tunnu, mutta sitäkin herkullisempaa ruoka on kun paranee.

    VastaaPoista
  10. Pikaista paranemista! Ihana salaatti ja varmasti tayttaa niita vitamiinivarastoja jotka nyt tulee tarpeeseen :-)

    VastaaPoista
  11. Ihanat värit! Jostain kumman syystä tähän aikaan vuodesta alkaa aina kaipaamaan tuollaista värikästä ruokaa, ja mielellään juuri kaikkea kevyttä, vihannespitoista. Minulla on nyt kovin idätyksetkin menossa, kun kaikkea tuoretta tekee mieli.:)

    Hyvä, kun olet jo parantumassa! Kova flunssa on ikävä tauti.:( Minulle ei ole tänä talvena ihme kyllä kunnon flunssa iskenyt, mutta jostain syystä olen nelisen kuukautta yskinyt. Imusolmukkeetkin on turvonnut leuan alta ja kainalosta. Pari kertaa olen käynyt lääkärissä, kun ärsyttää jo jatkuva yskiminen, mutta eipä siellä mitään selvinnyt. Rahaa vain kului mukavasti yksityisellä, kun ei täällä tahdo enää terveyskeskukseen päästä.:(

    VastaaPoista
  12. Nelli:kiitos,tosiaankin turhauttavaa jos maut eivät tunnu.Tämä ei vieläkään ole ohi,harvinaisen pitkä flunssa...

    Maria:kiitos:)Mahdollisimman paljon luonnon vitamiineja yritänkin nyt tankata...

    Kmsu:Pidän kovasti värikkäästä ruuasta,sitä on mukava paitsi syödä myös katsella;D Minäkin koko ajan idätän jotakin täällä,just nyt taas herneenversot ovat kohta taas putkahtamassa esille.Flunssa on kurja juttu,ja vie kaikki voimat.Tänään tuntui ensimmäistä kertaa siltä,että hieman ovat voimat palanneet,mutta eivät täysin vielä,mutta hyvä merkki kuitenkin.Sinulla on ollut noita vaivoja kauan,kuinka eivät terveyskeskuksessa ole sitä tarkemmin tutkineet? Toivottavasti tuo nyt selviää pian ja saat hoitoa tuohon,tsemppiä!

    VastaaPoista
  13. Onpas herkullisen näköinen annos:) Vieläkö noita sieniä oppisi syömään... Kaupassa näytti olevan jopa luomu sieniäkin.

    VastaaPoista
  14. Hyvän kuuloinen salaatti ja tuo väritys on mahtava :)

    VastaaPoista
  15. Kaisu:Väriensä puolesta tosi houkutteleva tosiaankin;D Minä taas tykkään raaoista sienistä,sellaisista joita saa sellaisina syödä.Ja täällä on hyvä valikoima niitä

    Satu:kiitos,nuo värit tosiaankin piristävät:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...