sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Superherkulliset papupihvit

Tein jääkaapissa olleista jämistä elämäni parhaimmat papupihvit! Olen ennenkin tehnyt papupihvejä,ja useinkin,kaikenlaisia versioita,mutta näistä Hävikistä Herkuksi-kampanjan innoittamista pihveistä tuli niin hyviä,että näitä tulen takuulla tekemään toistekin.

Hävikkiaineksina näissä olivat keitetyt punapavut (red kidney beans),jotka piti käyttää pois,muutama päivä sitten keittämäni kvinoan jämät sekä luomutomaattipyreen jämät. Pihveistä tuli todella isot ,sillä käytin vasemmalla näkyvää ,jonkun laitteen mukana tullutta hampurilaismuottijuttua,jolla saa todella tasaiset ja pyöreät pihvit,mutta ehkä vähän turhan isot sellaiset.Hieman pienempi tuollainen olisi kiva kapine keittiössä.

Superherkulliset papupihvit
  • 3½ dl keitettyjä punapapuja
  • 2 dl keitettyä kvinoaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl luomutomaattpyrettä
  • 1½ rkl pellavansiemenjauhoa
  • 3/4 dl riisijauhoa
  • noin 4 rkl oliiviöljyä(1 rkl massaan,2 rkl sipuleihin,ja noin 1 rkl uunipellille ja pihvien päälle)
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ruususuolaa,mustapippuria,ripaus jeeraa eli juustokuminaa, yrttimaustetta ,chilihiutaleita sekä ihanaa Toscana-maustesekoitusta,jossa on ainakin valkosipulia,sipulia,pippuria,rosmariinia,yrttejä,paprikaa,kuminaa ja tomaattia
Murskaa pavut,lisää kvinoa,tomaattipyre,öljy, sekä mausteet. Ruskista sipulia oliiviöljyssä ,lisää lopuksi pilkottu valkosipuli ja lisää papujen joukkoon.Lisää pellavansiemenjauho sekä riisijauho ja sekoita hyvin.Muotoile kostein käsin massasta litteitä pihvejä ja paista uunissa  200C asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pihvien pinta on ruskistunut.Kävin puolivälissä kääntämässä pihvit.

12 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen papupihvi! :)
    Me tehtiin toissapäivänä jauhelihapihvejä ja niiden muotoiluun käytettiin kananmunarenkaita. Pihveistä ei tullut kovin isoja, mutta ei ne liian pieniäkään olleet.

    VastaaPoista
  2. Laura:kiitos,oli todella hyvät:) Varmaankin hampurilaissämpylän välissä hyvä vastine lihaisille pihveille. Kananmunarengas olis myös hyvä juttu,jolla saisi tehtyä vähän pienempiä mutta tasaisen pyöreitä pihvejä.

    VastaaPoista
  3. Varmasti hyvät pihvit! Jokin aika takaperin koitin itsekin tehdä papupihvejä. Paistoin pihvit pannulla, mutta eivät käännettäessä pysyneet kasassa. Hyvänmakuista pihvimurua tuli kuitenkin.;) Pitää kokeilla uuden kerran ja kypsentää myös uunissa.

    VastaaPoista
  4. Kmsu:Nämä olivat tosiaankin hyvät! Käytin näissä sidosaineena riisijauhoa ja myös pellavansiemenistä jauhamaani jauhoa ja erittäin hyvin pysyivät pihvit koossa:)

    VastaaPoista
  5. Jotain papupihvejä minäkin olen yrittänyt, mutta nyt kokeilen näitä.

    VastaaPoista
  6. Unelma:kannattaa kokeilla,sillä olivat tosi hyvät!

    VastaaPoista
  7. Mustakin on ikävää heittää ruokaa pois, joten ihanaa kun tällainen haaste on käynnissä ja ideoita ja ajatusta leviää muuallekin =)

    Helpot ja herkulliset pihvit. Täytyy pistää idea käyttöön.

    Ihanaa viikonjatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
  8. Birgitta;Hävikistä herkuksi-kampanja onkin hieno idea,ja onkin saanut aikaan muutamia ideoita:)
    Nämä pihvit olivat tosi herkullsia ,suosittelen!Eikä ollut vaikeaa tehdäkään.
    Kiitos samoin sinulle hyvää viikonjatkoa!

    VastaaPoista
  9. Mulla on myös syntynyt tämän hävikkiruokahaasteen aikana todella herkullisia pyöryköitä sun muita. Harmi vain, että tuskin toista kertaa teen ainakaan kaikkia ihan samoilla ohjeilla, kun en erikseen viitsi alkaa valmistamaan niitä jämäaineksia... Mutta ehkä sieltä joku klassikko jää elämään ja näissä piffeissä ainakin on ainesta :)

    VastaaPoista
  10. Mulla ei meinaa pysyä papupihvit kasassa, eikä edes jauhelihapihvit joissa mukana kokonaisia kidneypapuja. Taidampa yrittää näitä jonkun kerran :)

    VastaaPoista
  11. Hei Yael, pidemman aikaa on pitanyt klikkailla tallekin puolelle ja heti on kivan oloinen resepti :)

    Mika tuo jeera on hepreaksi? Ja oletko toscana maustetta ostanut taalta vai suomesta?

    VastaaPoista
  12. Outi;näin se onkin,että jos jämäaineksista on tehty jotain,niin sitä ei ehkä tule toiste tehtyä,ellei tulos ole tosi hyvä'.Nämä olivat sen verran hyvät,että papuja voisi keitellä ihan näitä varten...

    Mausteinen Manteli:Nämä pysyivät kivasti yhdessä ja syy siihen oli varmaan pellavansiemen-ja riisijauho.

    Pilvi:jeera on samaa kuin juustokumina eli kamun hepreaksi.Ja ihanaa Toscana sekoitusta olen ostanut Peregin maustekaupasta Karmel-torilla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...