sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Aamiainen

Olen tulossa ylihuomenna Suomeen ja kaikki helposti pilaantuvat ruoka-ainekset,parille päivälle riittäviä hedelmiä lukuunottamatta,on syöty pois. Kaapeissa (tai oikeastaan jääkaapissa,sillä kuuman ja kostean ilmaston alettua laitan melkein kaiken jääkaappiin)on kyllä siemeniä ja pähkinöitä ja muutama valmistamani energiapatukkakin,mutta aikaisin aamulla suuntasin lempikahvilaani Sugar Daddyyn aamiaiselle.Israelissa monet syövät aamiaisen ulkona,etenkin perjantaisin ,jolloin melkein kaikki Tel Avivin kahvilat ovat täynnä aamiaista nauttivia ihmisiä. Aamiaiset kahviloissa ovat runsaita:niihin kuuluu yleensä kahvi,usein mehu,pari munaa halutulla tavalla,leipää,salaattia ja erilaisia juustoja ja tahnoja. Sugar Daddyssä taas on kahvi+voileipädiili,joten otin sellaisen.Käyn tuossa kahvilassa muutaman kerran viikossa juomassa aamukahvin,mutta joskus harvoin otan myös voileivän,ja se on aina sama: täysjyväsiemenleipäsämpylä,jossa sisällä pestoa,paahdettua paprikaa ja vuohenjuustoa. Ja leipa paahdettuna sisältöineen,mikä tekee siitä vieläkin paremman.
Sugar Daddyn minikokoiset sitruunamarenkipiirakat.Ihailen vain....
Pari viikkoa sitten 5 suosittua ulkomaalaista ruokabloggaajaa vietti täällä upean kulinaarisen viikon. Heistä tunnetuin,David Lebovitz,postasi upean postauksen täkäläisistä aamiaisista.Myös muut kierroksella olleet bloggarit,kuten Pille eestiläisestä Nami Nami-blogista, Cambria Bold amerikkalaisesta the Kitchn-sivustosta sekä Kerstin Rodgers englantilaisesta Marmite Lover-blogista ehtivät tehdä postauksen täkäläisestä ruokakulttuurista.
Vegeravintola Cafe Birenbaumin buffetti
Blogi taitaa nyt hiljetä joksikin aikaa,mutta toivottavasti myös Suomessa olon aikana löytyy jotain kivaa postattavaa.Toivotan kaikille lukijoille oikein hyvää kesää!

23 kommenttia:

  1. Taytyypa katsoa mita nuo ulkomaan bloggarit tykkasivat.

    Ihanaa matkaa Suomeen! Toivottavasti sinulla on jo tuliaiset valmiina, toisin kuin minulla. Ihan stressi on paalla. Onko ideoita?

    VastaaPoista
  2. Anu:Erityisesti Lebovitz on tehnyt 3 mahtavaa postausta täältä.Ja ne kuvat!
    Minulla on suurimmaksi osaksi mukana tahinia,taateleita ja Kuolleen meren tuotteita....

    Hannele:Tosi nami:)

    VastaaPoista
  3. Oikein ihanaa Suomen lomaa. Minäkin varasin matkan sinne elokuulle viime yönä :).

    VastaaPoista
  4. Oi vitsi kun on ihanan näköinen aamiainen! Maistuisi minullekin :) Oikein mukavaa Suomi-lomaa sinulle!

    VastaaPoista
  5. Hyvää lomaa, täällä onkin kunnon helteet odottamassa! :)

    VastaaPoista
  6. Cafe Bierenbaum on ihana! Sugar Daddy (viela) kokeilematta, hyvaa lomaa!

    VastaaPoista
  7. Tuula:kiitos:) Ja samaa sinulle sitten elokuussa!

    Anni Minerva :kaikki tuossa kahvilassa on ihanaa ja siellä käytetään mahdollisimman luonnollisia aineksia. Kiitos,kiva mennä taas Suomeen:)

    Nonnis:Kiitos vaan.Mutta katselin säätiedotusta,ei ainakaan näyttänyt kovin helteiseltä,,,

    Pilvi:Se Birenbaumin kasvisbuffet onkin ihana! Ja Sugar Daddyyn menoa suosittelen myös ,sano vaikka että minä suosittelin;D

    VastaaPoista
  8. Minäkin toivottelen mukavaa Suomen reissua ja jään odottelemaan uusia kirjoituksiasi :)

    VastaaPoista
  9. Nyt tänne onkin hyvä aika tull, kun kesäkin on lämmennyt sopivasti. Vähän epävakaista säätä taitaa olla, mutta lämmintä kuitenkin:D

    VastaaPoista
  10. İhanaa Suomenmatkaa, ja nauti olostasi siella.
    Olis minunkin makuuni nuo voileivat. Ja mahtava on salaattipöyta. Rakastan salaatteja, mutta olen laiska niita tekemaan.

    VastaaPoista
  11. Tervetuloa Suomeen! Ihania noi teidän aamupalat, täytyy selata kaikki linkkaamasi postaukset läpi. Mutta muutenkin olet kyllä laittanut tänne kivoista ruokapaikosita vinkkejä. Pitäis varmaan joskus piipahtaa siellä teillä päin.

    VastaaPoista
  12. Tervetuloa lomalle! Teidän paikallisia ravintoloita on viime aikoina nostettu minun mielestäni täälläkin muutamassa lehdessä. Pitää lukea ajan kanssa ainakin Lebowitzin postaukset, jos ne olivat erityisen kiinnostavia.

    VastaaPoista
  13. Paula:kiitos vaan ja ehkä Suomessakin pääsen hieman kokkailemaan:)

    D-Malli:teidän lämmin on juuri sopiva minulle,sillä täällä vain hikoilen tällä hetkellä;D

    Sateenkaari:kiitos,ihanaa mennä Suomeen! Ja salaatteja rakastan minäkin.Kesäkuumalla ei aina jaksa puuhata keittiössä,mutta yritän ainakin salaatteja.

    Anna:Kiitos:) Täällä on tosiaankin ihanat aamupalat ja etenkin hotelleissa aamupalat ovat fantastisia (lihattomia,mutta niin herkullisia)Täällä olisi kyllä paljon herkkuja ja herkullisia paikkoja,joten jos vaan tulet joskus olen mielelläni oppaana;D

    Jonna:Kiitos,ihanaa tulla! Sara Le Fountainhan ja Merituulihan tekivät keväällä ohjelman Tel Avivin ravintolamaailmasta ja muutenkin.Ja Ruoka Gloriassa oli juttua myös.Lebovitz on tähän asti ehtinyt tehdä jo 3 postausta matkastaan,ja kaikki todella upeita postauksia:)

    VastaaPoista
  14. Oikein hyvää lomaa Suomessa sinulle.

    VastaaPoista
  15. Unelma;kiitos ja pian tavataan:)

    VastaaPoista
  16. Kiva, että appelsiineja ja hunajaa löytyy nyt myös fb:stä! Kävin heti tykkäämässä :) Täällä ei nyt sää ole parhaimmasta päästä, mutta varmaan mukavaa vaihtelua sikäläisen kuumuuden jälkeen.

    VastaaPoista
  17. Yum, Cafe Birenbaum has great food :). I could use some of that healthy food after a weekend in Eilat...

    VastaaPoista
  18. Tosiaan, aivan upeita nuo david lebovitzin kuvat! Kiitos vinkistä, olipa kiva selailla.

    Hyvää suomenlomaa! :)

    VastaaPoista
  19. Outi;kiva kun kävit:) Sää saisi todellakin olla vähän kesäisempi,.

    Robin:Cafe Birenbaum is really a wonderful place and the food there is so delicious!

    Mausteinen Manteli:David Lebovitz on todella hyvä valokuvaaja (ja kokki)Kiitos,kiva olla täällä taas:)

    VastaaPoista
  20. These photos are making me so hungry! I can't even say what looks best- The sweet, toasty looking cupcakes or the abundant and fresh salad bar. Now I want to go visit asap!

    VastaaPoista
  21. Ihanan näköistä leipää, oi noita siemeniä ja kaikkea nam! Sisällön herkullisuudesta nyt puhumattakaan... Toivottavasti Suomenkin appeet maittavat taas, kyllä täällä nyt passaa käydä kun on kaikki raaka-aineet parhaimmillaan näin heinäkuussa :-)

    VastaaPoista
  22. Kuulostaa siltä, että ihan jo pelkästään noiden aamiaisten vuoksi voisi matkustaa Tel Aviviin :)

    Pariisissa söin usein aamiaisen kahvilassa, täällä Limassa se on jäänyt vähän vähemmälle...Jaa, no pari kertaa olen käynyt Gran Fruta -nimisessä paikassa, jossa nimensä mukaisesti on todella suuret hedelmäsalaatit. Tilaan yleensä pienimmän ja otan siitäkin puolet kotiin vietäväksi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...