perjantai 12. lokakuuta 2012

Granaattiomenajuoma ja hieman asiaa Indiedays Inspirationista,,,

Muutama päivä sitten torilla käydessäni pysähdyin juomaan lasillisen juuri puristettua granaattiomenamehua.Granaattiomenan mehu on makeaa,hieman kirpeää ja myös sellaista,että siihen voisi hyvin lisätä vettäkin ja mehu olisi vielä hyvää,niin tiivistä se on. Mehunpuristajalla meni muuten hurja määrä granaattiomenan puolikkaita tuohon mehulasilliseen,ja mietin,että mitenköhän paljon hänelle sellaisesta lasillisesta jääkään käteen.,...

Koska tuo vastapuristettu mehu on niin intensiivisen makuista ja sen tekemiseen menee monta granaattiomenaa,voi kotioloissa tehdä ihan hyvän granaattiomenajuoman,johon ei tarvita kuin puolikas granaattiomena per lasillinen.Eli siemenet poistetaan granaattiomenan kuoresta ,laitetaan tehosekoittimeen,lisätään lasillinen vettä ja muutama tippa steviaa,tai sitten muuta makeutusta ihan vähän.Annetaan sekoittua hyvin tehosekoittimessa ,jonka jälkeen mehu siivilöidään. Mmm,ihana pinkki väri ja raikkaan makuista!



Meilläpäin viikonloppu alkaa jo perjantaina(kuin lauantai Suomessa) ja aikaisin aamulla kävin torilla hankkimassa viikonlopun salaattiainekset.
Olen muuten tainnut aiemmin mainita täällä,että blogini on liittynyt uuteen Indiedays Inspiration-sivustoon.Tässä näkyykin beta-versiosta kaapattu kuva,jossa näkyy miten Appelsiineja ja Hunajaa siellä näkyy.
Ruokablogien blogilista Indiedays Inspirationin beta-versiossa
Indiedays Inspiration avautuu ihan kohta,lokakuun aikana. Siellä tulee näkymään 300 blogia,eri aihepiireistä.Indiedayshän on jo ollut olemassa joitakin vuosia,mutta nyt se uudistuu ,ja mukaan tulee   myös ruoka- sisustus-ja lifestyle-blogeja. Blogit näkyvät sivustolla värikkäänä kuvavirtana,josta helposti löytyvät kiinnostavat jutut ja viimeisimmät postaukset. Sivustolta tulee löytymään kivoja uusia ideoita ruuanlaittoon,pukeutumiseen,sisutamiseen sekä muuhunkin kivaan.
Indiedaysin sivusto on ihan kohta valmis,mutta vaatii vielä hieman kehitystä,ennenkin se avataan. Mutta jos haluat nähdä sivuston ja saada kutsun katsomaan beta-versiota  jo nyt,voit mennä tänne,jossa näkyvät  mukana olevat blogit ja jonne voit syöttää sähköpostiosoitteesi,jolloin sinulle lähetetään ensi viikon alussa linkki ja tunnukset joilla pääset etukäteen tutustumaan Inspirationin beta-versioon.Kutsuja on muuten rajoitettu määrä,joten kannattaa mennä jo nyt jättämään tuonne sähköpostiosoitteensa jotta ehtii saada kutsun.

11 kommenttia:

  1. Ihanan värinen tuo granaattiomenajuoma. Ja niin eksoottinen, etten edes osaa kuvitella miltä se maistuu.

    Kokeilin muuten niitä tahinilla maustettuja uunibataattejasi ja samalla myös seesamisia lanttuja. Bataatit olivat hyviä,kun taas lantut hävisivät kisan reilusti. Harmi,kun yritän taas enemmän panostaa tähän lähiruokaan.

    VastaaPoista
  2. Minä olen kokeillut muistaakseni vain kerran granaattiomenan siemeniä. Juuri Italiassa näin erään naisen ostoksissa hihnalla pelkkiä siemeniä ison paketin ja mietin, mihin hän mahtaa niitä käyttää:) Jänniä aineksiä nämä!

    VastaaPoista
  3. Paula:Tuo tuorepuristettu mehu on tosi intensiivisen makuista,ja sen vuoksi sitä onkin hyvä jatkaa myös vedellä,etenkin kun tuohon täysmehuun menee niin paljon sitä granaattiomenaa.Mutta tuo laimennettu blenderillä tehty mehu oli ihanan raikasta.
    Kiva kuulla että pidit seesamisita bataateista.Harmi,että lantusta ei tullut yhtä hyvää mutta ehkä siitä sitten jotain muuta.

    Campasimpukka:Täällä supermarketeissa usein näkee valmiiksi laitettua granaatinomenasiemeniä rasioissa laiskoille;D Täällä myydään myös ihan yksinkertaista vehjettä,jolla saa kivasti ne siemenet irroitettua kuoresta.Salaattia varten se nainen siellä Italiassa varmaan niitä osti....

    VastaaPoista
  4. Ihanan kuuloinen ohje. Pidän enemmän raikkaista kuin makeista mauista. Lapsenakin lempihedelmä oli greippi :D Olen monesti pyörittänyt granaattiomenia kaupassa ja miettinyt mitä niistä voisi tehdä.

    VastaaPoista
  5. Oi, tuon mehun on oltava hyvää! Onko sinulla itselläsi siis ihan mehustin?

    VastaaPoista
  6. Anni.minulla on mehustin,mutta tuon mehun tein ihan blenderissä ja sitten siivilöin.Oli tosi hyvää

    VastaaPoista
  7. Kirppu:Minäkin pidän enemmän sellaisista mauista.Greippi on edelleenkin suosikkejani,etenkin verigreippi! Nuo granaattiomenan siemenet ovat hyviä myös hyviä salaateissa.

    VastaaPoista
  8. Granaattiomena on ihanan raikasta ja jotain nektarin tapaista olenkin tehnyt blenderissä. Käy monenlaisiin ruokiin pisteeksi i:n päälle.

    VastaaPoista
  9. Kivannäköinen tuo sinun kuvavirtasi siellä sivustolla :) Kiva tapa selata mielenkiintoisia reseptejä minun mielestä. Granaattiomenaa olen käyttänyt harmittavan vähän, sinä selkeästi ahkerammin :) Tosi hyvähän se on, mutta Suomessa oli ainakin tosi arvokas. Miten lie täällä..

    VastaaPoista
  10. Outi;granaattiomena onkin ihanan raikasta monessa jutussa,kuten salaateissa.Tämä juomakin oli ihanan raikas:)

    Mausteinen Manteli:kiitos:)Samaa voin sanoa sinun kuvavirrastasi siellä:) Täälläpäin granaattiomenan aika on syksyllä ja sitä käytetään ahkerasti.Nyt on hintakin pudonnut ,kausi on lopuillaan,joten sitä tulee käytettyä paljon.Suomessa onkin aika kallis hedelmä,mutta jo yhdestä saa kivasti väriä ja makua salaattiin vaikka.

    Tuula:Namia onkin:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...