perjantai 1. helmikuuta 2013

Kastanjainen sienisoppa

Keittoja ei keittiössäni kovin usein valmisteta mutta tällä viikolla, kun olin hieman toipumassa influenssasta, tuli keitto ensimmäisenä mieleen.En ollut jaksanut käydä kaupassakaan ja etsin kaapeista keittoaineksia.

Kaapista löytyi pussillinen aiemmin marketissa tarjouksessa olleita luomukastanjoita. Jääkaapissa taas  oli ennen influenssan puhkeamista ostamani osterivinokkaat;nyt jo aika väsähtäneen näköiset. Muistin myös että kastanjoiden ja sienten yhdistelmä on hyvä,joten niistä sitten päätin tehdä keittoa. Inspis sienten ja kastanjoiden yhdistelmästä tuli  taas Masterchefistä,jonka finaali täällä käytiin tällä viikolla.Sen voitti 195-senttinen saksalainen Tom,joka muutti tänne joitakin vuosia sitten,kääntyi juutalaisuuteen ja nai paikallisen. Ja melkein kaikki saksalaiset lehdet kävivät kirjoittamassa juttua tästä uudesta Masterchefistä;D

Kastanjainen sienisoppa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli
  • noin 100 gr kuorittuja,paahdettuja kastanjoita
  • noin 200  gr sieniä(herkkusienet kai sopisivat tähän paremmin,mutta osterivinokkaillakin tuli maukas soppa)
  • 1 murskattu valkosipulin kynsi
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 1 tl kuivattua timjamia (tai tuoretta)
  • 1,2 litraa vettä

Silppua sipuli,murenna kastanjat ja leikkaa sienet palasiksi. Lämmitä öljy kattilassa;sen kuumennettua lisää sipuli ja kuullota sen pehmeäksi.
Sipulin pehmennettyä lisää  sienet,paista muutama minuutti ,lisää kastanjat ja paista taas muutama minuutti. Lisää mausteet ja vesi.Anna keiton kiehua kannen alla noin 20-30;anna keiton kiehua ilman kantta viímeiset 10 minuuttia;sen jälkeen soseuta keitto vaikka sauvasekoittimella. Keitto maistui tosi hyvälle ja lämmitti hyvin kylmänä päivänä;se oli myös helppotekoinen..En ollut jaksanut etukäteen etsiä mitään ohjetta keitolle netistä,mutta sitä keittäessä kävin pikaisesti katsomassa mitä tällaisiin keittoihin yleensä tulee.Timjamia olikin useassa ohjeessa ja jossain ohjeissa oli myös lisätty kermaa;mutta mielestäni kastanjoista tuli sen verran kermainen maku,että tämä keitto  ei mitään kermaa tarvitse. Nahistuneet sienet sopivat myös hyvin keiton aineksiksi.

10 kommenttia:

  1. sienet ja kastanjat ovat hyvä yhdistelmä varsinkin keitossa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä olikin.Masterchefissä tehtiin jotain kastikettakin tuosta kombosta.

      Poista
  2. Liputan myös kastanjan, munakoison ja linssien puolesta. Just tein sellaista pataa. Onneksi olet jo paremmassa voinnissa. Hyi näitä tauteja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä tuo sinun patasi:) Juu,ei ihan vielä täysin hävinnyt tuo tauti,mutta parempaan päin menossa:)

      Poista
  3. Keitot ovat mainioita flunssan hoidossa :)

    VastaaPoista
  4. Varmasti ihana yhdistelmä, pakko itsekkin kokeilla.

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa tosi hyvältä. Toivottavasti olet jo toipumassa flunssastasi.

    VastaaPoista
  6. Unelma,oli hyvää ja lämmitti.Melkein olen jo toipunut,kiitos vaan:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...