perjantai 15. helmikuuta 2013

Mansikkatorttu kahdella suklaalla ja suklaafestarit

Ensi yönä poikani ja miniäni lentävät tänne luokseni ja  halusin yllättää heidät jollain makealla herkulla.Koska täällä on tällä viikolla vietetty suklaaviikkoa,piti herkussa ehdottomasti olla suklaata!
Mielessä kävi torttu kahdella suklaalla:alla valkoista suklaata jä päällä tummaa suklaata,välissä mansikoita. Tällainen siitä sitten tuli.

Mansikkatorttu kahdella suklaalla
Pohja: käytin pohjataikinassa tätä murotaikinaa,paitsi että jätin leivinjauheen pois.
Käytin torttuihin 12 cm muottirenkaita,mutta mikä tahansa torttumuotti kävisi näihin. Valmistin taikinan,annoin sen levätä jääkaapissa,kaaviloin ja laitoin näihin muotteihin ja laitoin vielä joksikin aikaa pakastimeen,jonka jälkeen laitoin muottirenkaisiin (3 kpl) leivinpaperia ja papuja,ja paistoin torttupohjia ensin 12 minuuttia 175 C-asteessa jonka jälkeen poistin pavut ja leivinpaperit ja paistoin pohjia vielä 10 minuuttia (kunnes he hieman ruskistuivat)

Täyte:
Valkosuklaakreemi:
  • 200 grammaa valkosuklaata
  • 4 kukkurallista lusikallista maustamatonta jugurttia
Suklaa sulatetaan vesihauteessa ja kun se on sulanut siihen lisätään jugurtti hyvin sekoittaen. Jugurttisesta suklaakreemistä tuli ihanan raikkaan makuista;jugurtti taittaa liikaa makeutta.Tästä tuli myös kreemimäistä eikä se kovettunut jääkaapissa. Torttupohjiin tuli reilu annos valkosuklaakreemia ja kreemin päälle asettelin mansikan viipaleita.

Tumma suklaaganache
  • 250 grammaa tummaa suklaata (käytin 60 prosenttista tummaa suklaata)
  • 2 dl kermaa
  • 1 lusikallinen likööriä(käytin Frangelico hasselpähkinälikööriä)
Tumma suklaa sulatetaan vesihauteessa;sen sulattua siihen lisätään kerma sekä likööri.Annetaan jäähtyä jonka jälkeen seos vatkataan hyvin.Laitoin suklaaganachen pursotinpussiin ja pursottelin suklaata valkosuklaan ja mansikkapalojen päälle.
Jugurttinen valkosuklaakreemi oli sen verran hyvää,että jälkeepäin ajateltuna olisin ehkä käyttänyt vain sitä,mutta niin että olisin tehnyt sitä suuremman satsin ja laittanut puolet kreemiksi kuten tässä ja toiseen puoliskoon olisin laittanut vähän vähemmän tuota jugurttia,niin että se olisi kovettunut kylmässä sen verran että sitä saisi helposti pursoteltua.
Täällä siis on koko viikon vietetty suklaaviikkoa ja ensimmäisinä päivinä valittiin edustaja tämän vuoden kansainväliseen suklaakilpailuun. Suklaaviikko huipentuu nyt viikonloppuna suklaafestivaaleihin,jotka järjestetään Tel Avivin sataman ruokahallissa. 
Suklaafestivaalit järjestettiin täällä nyt ensimmäisen kerran ja järjestäjä on sama,joka on Englannissa jo muutaman vuoden ajan järjestänyt suklaa(ja muitakin)festivaaleja mm.Lontoossa,Brightonissa,Oxfordissa ja Bristolissa.
Englannin suklaafestivaalin sivuilla on myös hyviä suklaaohjeita. Sataman ruokahallin yhdellä puolella oli katettu festarialue,jossa maan eri suklaamestarit esittelivät ja möivät tuotteitaan.
Täälläpäin on todella runsaasti artesaani suklaamestareita ja valinnan varaa tuolla olikin.Ihmisiä oli eilen iltapäivällä myös ahkerasti liikkeellä;suklaa kiinnostaa!
Max Brennerin suklaalla täytetyt suuret injektioruiskut
Ruokahallin toisella puolella taas oli lava jossa tasatunnein oli tunnettujen kondiittorien ja suklaamestareiden suklaaesittelyitä.Pois lähtiessäni alkoi juuri Eran Shwartzbardin esittely,jossa olisi ollut lopussa maistiaisiakin ,mutten jäänyt loppuun saakka.Hän on sama kondiittori joka suunnitteli huippuvaikean Atlas-jälkiruoan,jota täkäläiset Masterchef-kilpailijat joutuivat valmistamaan heti ohjelman alussa.

29 kommenttia:

  1. Kuolahan tässä alkaa valumaan katsellessa.:P Ihana suklainen mansikkatorttu!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kyllä valui tuolla festareilla eilen kuola;D Ja toivottasti lapsukaisenikin tykkää tuosta tortusta.

      Poista
  2. Oh my goooood, ihanan näköinen! Valkosuklaatäytettä vetelisin varmasti ihan lusikalla! :-D

    Huiput nuo suklaaruiskut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ooh,kiitos;D Jugurtin lisäys teki tuosta valkosuklaatäytteestä niin herkullisen,että olin melkein syömässä sitä jo lusikalla;D
      Kerran ostin tuollaisen suklaaruiskun,tummalla suklaalla (on tummaa,maitosuklaalla ja valkosuklaalla) ja oli kyllä hieman ähky olo sen jälkeen;D

      Poista
  3. Valkosuklaa-jugurttikreemi, voi että! Varmasti hurmaavan hyvää mansikoiden kera. Pakko kokeilla viimeistään kesällä, kun kaupoissa on taas hyviä tuoreita mansikoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hetken oivallus laittaa jugurttia valkosuklaaseen oli erittäin onnistunut.Ja tätä aion jatkossakin käyttää mansikoiden kanssa,oli ihanan makuista:)

      Poista
  4. Herkullisen näköisiä ja ihania kuvia

    VastaaPoista
  5. Ihanan överisuklainen torttu! :D Selvästi juuri minun makuuni sopiva ;) Ihana tuo tummasuklainen kuorrutus. Olisipa mielenkiintoista joskus päästä suklaafestareille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin överi;D Tuo tumma ganache on sen verran tuhtia,että kyllä laittaisin vain tuota jugurttista valkosuklaakreemia jos uudelleen laittaisin näitä.,Tai sitten laittasin sitä tummempaa vain aivan vähän.Suklaafestarit oli kyllä kiva tapahtuma,toivottavasti niitä on jatkossakin.

      Poista
  6. Ihana jälkiruoka! tämä meni heti kokkauslistalle, tuo jogurtti on varmasti aivan ihanaa tuolla kreemissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,olin tähän ihan tyytyväinen ja etenkin tuohon jugurttiseen valkosuklaakreemiin;D

      Poista
  7. Taivaallisen näköinen suklaamansikkatorttu, NAM! Onpas teillä mahtavat suklaafestarit, makeaa saa ainakin mahan täydeltä. Taitaa olla onni, että olen näin kaukana sieltä, heh heh ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi hyvää;siitä tykättiin:) Kivat olivatkin nuo festarit;toivottavasti on jatkossakin! Ja osasin olla lankeamatta kiusauksiin,paitsi ihan hieman;D

      Poista
  8. Voi olispa meilläkin suklaafestarit! Ja kauhoisin tuota valkosuklaa-jugurttitäytettä ihan kulhosta suoraan, mahtavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva juttu että tuotiin nuo suklaafestarit tännekin:) Ja jugurtin lisäys valkosuklaaseen teki siitä hurjan hyvää:)

      Poista
  9. se jogurtti antoi varmaan sille suklaalle aivan erimaun, hapan, makea, kirpeä ja karvas kaikki samassa yhdistettynä, kuulostaa hyvin tasapainoiselle eikä liian makealle jälkiruoalle josta meikäläinenkin voisipi innostua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä valkosuklaakreemistä tuli huikean hyvää ja etenkin mansikoiden kanssa:) Tuo suklaaganache oli sitten vähän turhan makea joten ensi kerralla teen tuollaiset tortut enemmänkin tuolla jugurttisella suklaalla.

      Poista
  10. Ooh ja aah! Onpa huikeat festarit ja herkkuohje. Pikkuisen säälittävältä tuntuvat täällä syksyllä Vanhassa Satamassa olleet ns. suklaafestivaalit. Pari hassua pöytää ja suklaannälkäisiä ihmisiä ruuhkaksi asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah ja ooh tosiaankin;D Festarit olivat tosi kivat (vaikka hurjasti ihmisiä) ja valinnanvaraa niin että hirvitti;D Kyllä suklaafestareilla pitää olla kunnon valikoimat tarjolla;D

      Poista
  11. HAastetta pukkaa... vastaa, jos siltä tuntuu :-)

    VastaaPoista
  12. Kiitos Minna,tulenpa katsomaan...

    VastaaPoista
  13. Onko siellä eteläm lämmössä normaalia syödä/herkutella suklaalla? Ja eihän suklaa varmaan siellä ihan hyvältä maistu kun Fazerin sininen? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huli,täälläkin on talvi(joka muistuttaa Suomen loppukesää, mutta joskus vähän viileämpi).Ja itse asiassa täällä on erinomaisen hyvää suklaata,ja jos Fasun suklaata kaipaa niin sitäkin löytyy:)

      Poista
  14. Aivan ihanan näköistä oli meno! Ja heti suklaan kuullessani aloin odottaa, koska törmätään Brennerin herraan :-)

    VastaaPoista
  15. Oi, ihanan näköisiä herkkuja. En ole koskaan tehnyt vastaavanlaisia torttupohjia, vaikka pitäisi varmaan.. ovat todella monikäyttöisiä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...