lauantai 19. lokakuuta 2013

Perjantain ruokakuvia

Perjantaina aamulla kävin Levinsky-torin maustekaupassa,jossa saa maistaa riisiä,johon on lisätty mauste-ja pähkinäsekoitusta. Kaupan tahnoja ja kastikkeitakin saa maistaa.
Illalla tapasin muutaman suomalaisen blogitutun täältä ja muualta ja menimme illalliselle Jaffan satamaan,Vanhus ja meri-ravintolaan,josta olen aiemmin  kirjoittanut täällä. 20 eri mezelautasta,jotka täytetään uudestaan pyydettäessä ja jotka kuuluvat pääruokaan.Ateriaan kuuluu myös kannullinen talon limonaadia,lämmintä leipää ja lopussa pieni arabialainen kahvi sekä makeita pallosia. Nuo mezet ovat niin täyttäviä,että tuskin jaksoin syödä grillatun meribassiannokseni.Ensi kerralla taidankin ottaa vain salaatit....
Meitä oli 5 hengen seurue ja olin aiemmin yrittänyt tehdä tuonne pöytävarauksen,mutta puhelimessa sanottiin että pöytävarauksia ei oteta vastaan perjantaisin eikä lauantaisin.Tulimme paikalla joskus puoli kahdeksan aikaan illalla ja tilaa löytyi helposti mutta hieman myöhemmin selvisi,minkä vuoksi pöytävarauksia ei tuolla oteta vastaan:hurjat jonot koko illan!

12 kommenttia:

 1. Helsingissäkin on alettu siirtyä entistä enemmän tuohon käytäntöön, että pöytävarauksia ei oteta viikonloppuisin vastaan. Jotkut ravintolat eivät ota varauksia vastaan ollenkaan. Toisaalta ihan hyvä juttu, mutta toisaalta taas ikävää, jos joutuu odottelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu,kai se sitten tarkoittaa että ravintoloilla menee viikonloppuisin todella hyvin;D Onneksi menimme tuonne ajoissa,niin ei tarvinnut jonotella.Täällä mennään viikonloppuisin todella myöhään ulos syömään joten osasimme saapua hieman aikaisemmin;D

   Poista
 2. Voi, mikä ruokakateus iski – maustekaupan runsaus ja hillitön mezelautasmäärä. Vau! Olet ehdottomasti paras ruokamatkaajan mainos, jonka Israel voi suomalaisesta saada!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen:) Tuo mezelaustasten määrä on todella mahtava tuossa paikassa;kaikki salaatit ihania ja täytetään jopa ilman pyyntöä silloin kun ei ole liikaa kiireitä tuolla:)

   Poista
 3. Härliga matbilder. Ha en fin dag!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack det samma:) Maten i den där restaurangen var nog jättegott:)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Annemi:nuo alkupalasalaatit ovat tosi herkullisia:)

   Poista
 5. Maanantaina meille on tulossa suomalaisia vieraita ja paatin etta vien heidatkin Jaffaan syomaan. Paljon helpompaa kuin vaantaa itse 20 erilaista meze-annosta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin helpompaa:) ja sitäpaitsi nuo mezet ovat niin hyviä:) Ensi kerralla taidan kyllä ottaa vaan salaatit.Kivaa oli eilen ja kiitos kyydistä:)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...