perjantai 14. helmikuuta 2014

Suklaafestareilla

Aikamoinen suklaaluomus!
Tämä on sitten viimeisin suklaapostaus vähään aikaan....mutta täälläpäin vietetty suklaaviikko huipentuu nyt viikonloppuna suklaafestivaaleihin,ja kävin siellä ystävän kanssa eilen illalla.Tämä ystävä ei edes välitä suklaasta ,mutta suostui kuitenkin tulemaan seuraksi...Suklaaviikkoa-ja festareita vietettiin täällä nyt toista kertaa ja tänä vuonna festarit ovat Vanhalla juna-asemalla,kun taas viime vuonna ne olivat sataman alueella,ruokahallin  vieressä. Viime vuonna ei myöskään ollut sisäänpääsymaksua ,kuten tänä vuonna.
Suklainen pariskunta
Kuvittelin että torstai-iltapäivänä paikalle saapuisi vähemmän ihmisiä,mutta erehdyin;suklaa kiinnostaa! Kun vielä lipunmyyntipisteessä oli viiveitä ,venyi jono lipunmyyntipisteen edessä todella pitkäksi.Onneksi tulimme ajoissa ja odottelimme vain noin puoli tuntia.....
Meille selvisi,että presentaatioihin piti ilmoittautua etukäteen,joten jonotimme hieman saadaksemme paikat Eran Shvartzvardin esitykseen-.Hän on se ,joka suunnitteli täkäläisen MasterChefin ensimmäisen pudotuspelin supervaikeat jälkiruoat,kuten kukkaruukun,jota yritin hieman matkia ,tai ainakin osaa siitä...Tuolta Eranin nimen linkin takaa löytyy hänen galleriansa ja hän kyllä tekee aivan mielettömän upean näköisiä annoksia. Ja koska  hänestä on tainnut tulla jonkinlainen julkkis MasterChefin myötä;60 hänen esitykseensä varattua paikkaa täyttyivät hetkessä.Aikaa oli vielä hieman  ennen ohjelman alkua ,joten lähdimme katselemaan upeita suklaataideluomuksia.
Tämäkin on vau!
Suklaiset korut.Ei varmaan kannata pitää näitä päällä helteellä....
Hallissa,missä suklaataideteokset olivat näytillä,törmäsimme Yael Roseen,joka on suklaaviikon-ja festivaalin takana.Täältä alunperin kotoisin oleva Rose on asunut Englannissa jo usean vuoden ajan,ja on siellä järjestänyt vuodesta 2009 vuotuista suklaafestivaalitapahtumaa,joka on Englannin suurin suklaatapahtuma . Muutama vuosi sitten Rose päätti tuoda tapahtuman myös tänne,kaikkien suklaaholistien iloksi:) Rose on myös leipäfestivaalien ,tee-ja kahvifestivaalien sekä viini+juustofestivaalien takana Englannissa.
Sitten olikin jo aika mennä Eranin presentaatioota katselemaan.Olin ennen festivaaleja lukenut että hän tekisi tuolla niitä kukkaruukkuteoksia mutta ohjelmassa olikin minikukkaruukkujen valmistus.No niihin isoihin kukkaruukkuihin meneekin sen verran aikaa ettei sitä millään olisi tunnin puitteissa ehditty valmistaa..... Valkosuklaasta tehdyt minikukkaruukut on värjätty terrakotan värisiksi. Tässä Eran pursottelee ruukkuihin muistaakseni toffeekerrosta.Alin kerros oli vadelmaa...Istuin 3.rivillä,josta näkyi aika hyvin mitä Eran teki ja prosessia pystyi myös seuraamaan isolta valkokankaalta.
Tässä kukkaruukut olivat jo melkein valmiita,multakerros oli valmis...Rapea multakerros oli tehty praliinista ja suklaasta ,muistaakseni.Tuon päälle tuli sitten maitokaviaaria.Tässä vaiheessa alkoi jo olla pimeää ja kaikki yrittivät tunkeilla esittelypöydän äärellä ja kuvata noita ruukkuja,sen jälkeen kun ne oli olivat saaneet herneenverso -ja orvokkikukat,syötäviä tietysti.En onnistunut ottamaan kuvaa valmiista kukkaruukusta,mutta sellaisen voi nähdä täällä. Me katsomossa olleet saimme sitten tuollaisen kukkaruukut,ja voi että se oli hyvää! Ihan minisuupala,mutta huikaisevan kaunis ja herkullinen! 
Emme jääneet muihin presentaatioihin vaan jatkoimme matkaa alueelle,missä oli artesaanisuklaavalmistajien kojuja.
Suklaaleivonnaisia.Alueella oli paljon kivoja tapahtumia lapsillle ja aikuisille sitten herkullista silmänruokaa ja esityksiä ja suklaanmaistelua,tietysti....
Hurja määrä konvehteja joka puolella.Hallissa oli huono valaistus,joten kuvista ei tullut parhaimmat mahdolliset. Israelissa on 60 pientä suklaapajaa tai artesaanisuklaavalmistajaa,ja 2 niistä valmistaa suklaan ihan alusta saakka,kaakaopavuista.
ShocoLoven lahjapakkaus,jossa suklaalikööripullo ja 6 suklaakuppia likööriä varten....Nätti pakkaus!
Lisää suklaaherkkuja
Deseon (linkki vain hepreaksi mutta hienot kuvat raakasuklaakohvehdeista...) nätit raakasuklaakohvehtiboksit.
De Karinan suklaalevyt
Ja Karina itse konvehteineen.Karina on kolmannen polven artesaanisuklaanvalmistaja;alunperin kotoisin Argentiinasta.
Justin Fine on toinen ihan pavuista suklaata valmistava  suklaantekijä. Justin oli pitkään harjoittelemassa suklaantekoa Mast Brothersien suklaatehtaalla Brooklynissä ja pitää nyt suklaapuotia Zichron Yacovin kaupungissa pohjoisempana. Justin pitää siellä mm. suklaantekoworkshoppia,jossa opitaan miten pavuista syntyy suklaata,eli koko prosessi.käydään siellä läpi.Menisin heti tuohon workshoppiin ellei se olisi niin pitkän matkan päässä....
ChocoKebab,alunperin Italiasta....
Paljon muutakin katseltavaa oli noilla suklaafestivaaleilla,mutta aika loppui  ja lähdimme tuolta pois.Ihan mukava ja herkullinen tapahtuma,joka toivottavasti jatkuu ensikin vuonna!

16 kommenttia:

 1. Hieno ja herkullinen esitys Eranilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hieno esitys.Kun vain osaisi valmistaa tuollaisia pieniä kukkaruukkuja,mutta ei se tuon esityksen jälkeenkään onnistuisi;D

   Poista
 2. Opeta minulle sana, joka tarkoittaa jotain paljon vahvempaa kuin kateus, niin voisin kommentoida :D

  VastaaPoista
 3. Mykistäviä luomuksia! Ja nuo pienet artesaanipajat kiinnostavat kyllä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo suklaataideteokset olivat todellakin mykistäviä:) Ja kiva oli nähdä miten suklaa kiinnostaa niín monia,Tänään on messujen viimeinen päivä ja täyttää kuulemma on ollut

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Hanne,aika mahtavaa mitä suklaasta voikaan tehdä! Ja kiitos,toivottavasti oli oikein mukava ystävänpäivä!

   Poista
 5. Voi Jael, miten ihanan makeaa elämää oletkaan tällä viikolla viettänyt. Minä voisin huoletta laittaa nuo kaulakorut auringossakin kaulaani,
  Korut todennäköisesti katoaisivat valonnopeudella suuhuni :D, TaijaS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taija,oli tosiaankin makea viikko ja nyt hieman taukoa siitä ettei tule riiippuvaisuutta;D Hih,no ne pitäisi sitten syödä alta aikayksikön etteivät sula nuo korut.

   Poista
 6. Vautsi sentään !!! Tulen HULLUKSI kun katselen noita taivaalllisia suklaita. Valentine's Day sopii niihin.

  Hoidin muuten blogiäänestyksen kakkosvaiheen, eli olen äänestänyt toista blogiasi kaksinkertaisesti. Onnea matkaan ! Niin, ja hyvää ystävänpäivää.

  VastaaPoista
 7. Rita,taivaallisia ja taivaallisen hyvän makusia suklaita olikin tuolla,oikeaa silmänruokaa ja sitten tietysti herkkuhetkiä;D Kiitos sinulle ystäväiseni ja kiitos toivotuksistakin:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...