perjantai 19. syyskuuta 2014

Tahmean herkulliset taateli-granolapatukat sekä ihana synttäriaamiainen

Viime viikolla ystävä,jota en ollut nähnyt pitkään aikaan,tarjosi minulle syntymäpäiväaamiaisen ihanassa uudehkossa, Baker's kahvila-konditoriassa. Saimme siellä maistaa palan leivosta, jolla oli mielettömän herkullinen pohja; niin hyvä että kysyin onko heillä mahdollisesti jotain joka on tehty pelkästään pohjasta,,,no ei ollut. Pohjassa oli siis granolaa ja jotain muuta;se oli rapeaa ja koukuttavan hyvän makuista;joten on kai  pakko poiketa sinne uudelleen ihan sen leivospohjan vuoksi. Siitä sitten innostuin tekemään taatelisia granolapatukoita, jotka ovat superherkullisia, vaikka eivät olekaan samaa mitä oli Bakersissä. Käytin siihen aiemmin valmistamaani granolasekoitusta (paahdettua mysliä) ,johon tuli rusinoita,kauraa,auringonkukansiemeniä,kookosta,hieman mantelia ,vaníljaa ja hunajaa. Granolaa on helpointa paahtaa uunissa,mutta minä paahdoin sekoitusta pannulla.Silloin tosin joutuu lähes koko ajan sekoittamaan granolasekoitusta ,ettei se pala pohjaan...Mikä tahansa granola käy tällaisiin patukoihin.

Taateli-granolapatukat
  • 4 dl granolaa maun mukaan
  • 15 taatelia
  • vaniljaa
  • ripaus suolaa
  • noin 1 dl ruokosokeria
  • 1 rkl oliiviöljyä
Liotin taateleita jonkun aikaa lämpimässä vedessä , poistin siemenet ja jauhoin taatelit liotusveden kanssa soseeksi. Sekoitin soseen ja öljyn granolan joukkoon, lisäsin hieman vaniljajauhetta ja ripauksen suolaa ja sekoitin taikinaksi. Taateleista tulee ihana toffeinen maku! Painelin taateligranolataikinaa silikoniseen patukkamuottiini,mutta yhtä hyvin tätä tehdään niin että taikinaa painellaan tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla päällystetyn ,reunallisen uuniastian päälle,niin että kerros on korkeintaan puolentoista sentin korkuinen.Paistoin patukoita 175C-asteessa noin puolisen tuntia ja tuona aikana niiden pinta ja pohja kuivui jonkun verran kun taas sisus jää pehmeämmäksi.  Jäähtyneet patukkakerros  (jos on muotti niin ne jäähdytetään siinä) leikataan varovaisesti patukoiksi,niiden annetaan täysin jäähtyä ja siirretään sitten varovasti jääkaappiin,jossa ne saavat jähmettyä kunnolla. Tämä on tosi namia;vähän kuin makeinen mutta ehkä vähän terveellisempi makeinen:)


Rakas ystävä siis tarjosi  minulle aamiaisen ihanassa Bakers-kahvila-konditoriassa. Täällähän on yleistä syödä aamiainen kahviloissa, etenkin viikonloppuisin,ja ne käsittävät yleensä kahvin ja/tai mehun,,korillisen leipää/leivonnaisia, 2 munaa halutulla tavalla, salaatin ja vaihtelevan määrän levitteitä. Bakers avattiin joitakin kuukausia sitten trendikkään Shenkin-kadun kulmaan ,ja olin jo pitkään  halunnut käydä  tutustumassa paikkaan.
Bakersissä oli paljon houkutuksia....
Nam!
Istuimme ulkona terassilla
Näkymä terassilta; oikealta on näkymä puistoon.
Otimme ensin kahvit ja meille tuotiin maistiaisiksi palaset ihanaa mokkaleivosta,jonka pohja oli juuri se superherkullinen pohja,josta sain inspiraation granolapatukoihin.Minulla on siitä lähtien ollut himo tähän leivokseen ,  mutten ole vielä mennyt takaisin.....
Sitten oli aamiaisen vuoro. Salaatti tarjottiin korkeasta kiposta ja munakas oli kuohkea ja hyvä.
Aamiaiseen kuului myös korillinen Bakersin omaa leipää sekä kuusi kipollista ,joissa oli tonnikalasalaattia, mielettömän hyvää kermajuustotahnaa, voita, hilloa, pestoa sekä oliiveja,plus jo aiemmin juomamme kahvit.Viihdyimme tuolla niin hyvin ettemme huomanneet ajan kulua,ja aamiainen venyi 3 tunnin pituiseksi!

Hotelleissa täällä on sitten mahtavan  runsaat buffettiaamiaiset.Kävin ystävän kanssa rannan lähellä olevassa hotellissa aamiaisella,joka ehkä ei ollut se ihan tyypillinen täkäläinen hotelliaamiainen,mutta näköalat aamiaispaikasta olivat mahtavat! Siitä lisää täällä.

36 kommenttia:

  1. Aijai, mitä herkkuleivonnaisia. Minäkin olisin viipynyt 3 tuntia;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena,tuo on ranskalaistyyppinen kahvila-leipomo-konditoria,ja voi mitä herkkuja siellä onkaan.Pitää ehdottomasti käydä siellä uudestaan!

      Poista
  2. Synttärionnen toivotus! Herkullisen kuuloiset patukat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula:kiitos:) Tosi hyviä olivat ja sain hyvää palautetta näistä:;nämä menivät kukkakauppiaalle joka ilahdutti minua kimpulla:)

      Poista
  3. Myöhästyneet synttärionnittelut!
    Oi, mikä paikka, ollapa täälläkin tuollaisia... edes yksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luimupupu;kiitän:) Tel Aviv on kyllä oikea runsaudensarvi,mikä tulee kahviloihin ja ravintoloihin,ja välillä tuntuu ihan valinnan vaikeuksia siitä johtuen. Mutta on teillä Jyväskylässäkin muutama kiva paikka:)

      Poista
  4. Onnittelut!

    Tuo ensimmäinen kuva on aivan upea, todella herkullisen näköiset patukat siinä. Vaan kyllä on herkun näköinen aamiainenkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anni MInerva:kiitos:) Näistä tuli tosi nameja:) Muutama rumempi jäi nimittäin minulle;D
      Ja aamiainen,sekä paikka että itse aamiainen,oli ihana!

      Poista
  5. Ah ihania!! Tämä ohje menee todellakin testaukseen, iso kiitos! Taatelit ovat herkkuani, ostin vähän aika sitten ihanaa granolaa, jonka seassa on makeita taatelipaloja... Niin hyvää.:) Olen ehkä ajoissa liikenteessä, mutta tämä olisi myös ihana joululahja hyvälle ystävälleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi,tosi ihania:) Ja toivottavasti tykkäät,ovat niin nameja.Nythän on kohta jo lokakuu,eli hyvä jo suunnitella joululahjoja;D

      Poista
  6. Voi hyvänen aika,miten upean näköistä....tiedän aamiaiset.siellä.mielettömät määrät herkkuja...eikä pysty syömään kuin vähän,enempi silmillään.Aamusella ei vaan ole niin nälkä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli,no tuonneha me sitten kun olet taas täällä? Juu ne aamiaiset hotelleissa täällä,vaikka tänä aamuisessa paikassa oli se näköala ehkä aamiaista paremp,7.kerroksessa kun oli...Minä olen tosi aamuvirkku ja olen totuttanut itseni syömään aamulla hyvin ,tosin ihan aikaisin en oikeastaan saa lähes mitään alas.Illalla sen sijaan olen vähemmän nälkäinen...

      Poista
  7. Grattis! Vilken mysig plats, där hade jag också gärna varit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:tack:) En jätte mysig plats,dit jag säkert går igen

      Poista
  8. Onnea!!!

    Ruotsin reissulla pyörittelin ulkomaalaiskaupassa taatelipakettia, vaan se jäi ostamatta. Nyt harmittaa ;). No saa niitä täältäkin :).

    Tuommoinen aamiainen maistuisi minullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula:kiitos:) No ensi kerralla sitten älä jätä sitä taatelipakettia ostamatta;D Juu aamiainen tuolla oli ihana:)

      Poista
  9. Olen itse kokenut Israilin matkallani hotellin hulppean aamiaisen, joka on jäänyt eittämättä mieleeni.:)) Mokkaleivokset salaateineen kuohkealla munakaalla - näyttää herkulta. Tulikin heti salaatin nälkä.:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatta:hotellien aamiaisbuffetit täällä ovat kyllä huippua,paitsi eilisessä hotellissa missä kävin ystävän kanssa aamiaisella niin näköala oli parempi kuin itse aamiainen;D Mokkaleivosmaistiaiset olivat ihanat;menen kyllä vielä kokeilemaan kokonaista sellaista;D

      Poista
  10. Apua mitä herkkuja, kuva toisensa jälkeen! kyllä kelpaisi istua aamiaisella pitkän kaavan mukaan ;)

    Ja hei, myöhäiset syntymäpäiväonnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:mei ei edes huomattu tuolla ajan kulua;D Eli mukavasti sujuivat ne 3 tuntia;D Ja kiitos:)

      Poista
  11. Olen ehdottomasti aamiaisihminen joten viihtyisin hyvin siella! Taallakin on loistavat aamiaiset ja tykkaan juurikin tuollaisesta pitkan kaavan mukaisesta, ihanan naköisia herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra,niin minäkin vaikka suurin osa aamuista kuluu kyllä pikaisesti jollain pienellä suupalalla.Mutta kun on aikaa on ihanaa syödä oikein kunnon aamiainen pitkän kaavan mukaan:)

      Poista
  12. Hurjasti onnea syntymäpäivänjohdosta, Jael! Oi kuinka herkullisia mokkaleivoksia - ja nåamåa granola-patukat näyttävät ihanaisille - kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niina:kiitos ihanainen:) Ja mokkaleivokset,etenkin se pohja,oli niin herkkua että! Vaikka granolapatukat eivät ihan samaa olekaan niin idea tuli sieltä ja olivat hurjan hyviä:)

      Poista
  13. Kaunis kuva! Eihän noin söpöjä pakettaja raaski avatakaan ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari;kiitos ,tackar.No onneksi minun ei tarvinnut niitä avatakaan sillä menivät lahjaksi.Minulle jäi muutama rikkimennyt;D

      Poista
  14. Ihana näköiset patukat, taateli on yksi omista suosikeistani. Täytyy kyllä itsekkin kokeilla tehdä noita. Ihanat kuvat kahvilasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna:nämä ovat tosi hyvät ja hyvä lahjanakin,suunnittelen jo uuden satsin tekemistä;D Tuo kahvila on ihana:)

      Poista
  15. Myöhästyneet synttärionnittelut! Ainakin vaikuttaa siltä, että oli maukas syntymäpäivä...

    VastaaPoista
  16. Myöhästyneet onnittelut täältäkin. Ja ihana ohje, jotain välipalapatukoita olen minäkin tehnyt ja pojat tykkäsivät, mutta tässä on hiukan erilainen ohje. Pitääpä koklata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarppu;kiitos:) nämä ovat tosiaankin sellaisia oikeita herkkupatukoita,,joista jokaiset maistajat ovat tykänneet:)

      Poista
  17. Onnittelut sinulle Jael syntymäpäivän johdosta =) Ihana ystävän aamiaislahja, teillä on kertakaikkiaan ihania aamiaistarjoamisia siellä.

    VastaaPoista
  18. Birgitta:kiitos:) Juu oli oikein iloinen ylllätys tuo aamiainen ja nautittava sellainen:)

    VastaaPoista
  19. Aivan ihanan näköinen paikka! Rakastan kaikki Boulangerie-tyylisiä leipomo/kahviloita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keittiöprojekti:eikös olekin,minun täytyy kyllä mennä tuonne uudelleen;sijaintikin on niin kätevästi torin lähellä.Minäkin rakastan tuollaisia paikkoja,ja niitä on tullut tänne useitakin viime vuosien aikana.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...