perjantai 24. lokakuuta 2014

Paahdettua myskikurpitsaa pikantilla jugurtti-sekä korianterikastikkeella

Kurpitsaohjeita ei koskaan voi olla liikaa;etenkin näin syksyisin, ja kun näin  Ottolenghin ihanan kurpitsaohjeen niin tiesin että sitä piti kokeilla ja  pian. Ohje on Ottolenghin uudesta, mielettömän ihanasta  kasvisruokakirjasta Plenty More,mutta tämä kyseinen ohje on julkaistu jo aiemmin.Tässä ,kuten niin monessa Ottolenghin ohjeessa,yhdistyvät monet erilaiset maut  hyvin onnistuneella tavalla.Kurpitsa on tässä ohjeessa myskikurpitsa. Tein pieniä muutoksia: ohjeessa myskikurpitsaa ei kuorittu mutta minä kuorin kurpitsan ohuen kuoren pois,ja kun ohjeessa käytetään sriracha-kastiketta niin minulla oli kotitekoista vihreää srirachaa. 

Kupritsaa pikantilla jugurtti-sekä korianterikastikkeella
  • 1 iso myskikurpitsa (omani painoi vajaan kilon)
  • 1 tl (tasainen) jauhettua kanelia
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • noin 50 gr tuoretta korianteria (vähemmänkin voi olla ) lehdet sekä varret
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • kurpitsasta tulleet siemenet
  • 200 gr kreikkalaista jugurttia
  • 1½ tl sriracha-kastiketta tai muuta vahvaa chilikastiketta
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Halkaise myskikurpitsa kahteen osaan ,poista siemenet ja säikeet, ja leikkaa kurpitsanpuolikkaat n, 2 sentin paksuisiin puolikuihin.Laita kurpitsanpalaset kulhoon,lisää kaneli,3/4 tl suolaa sekä 2 rkl oliiviöljyä. Sekoita niin että kanelia,suolaa sekä öljyä on kurpitsapalasten pinnoilla.Lämmintä uuni 220 C-asteeseen. Asettele kurpitsanpalaset leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda  palasia uunissa 35-40 minuuttia,kunnes kurpitsan pinnat ovat hieman ruskistuneet.Ota kurpitsat pois uunista ja valmista kastikkeet sillä välin kun kurpitsat jäähtyvät.Jos käytät tässä kurpitsan siemeniä;alenna uunin lämpötilaa 180 C-asteeseen  ja paahda siemeniä uunissa noin 8 minuuttia. Ota siemenet pois uunista jäähtymään.Siemenet ovat ihanaa naposteltavaa myös sellaisenaan.
Jugurttikastike:sekoita jugurtti ja sriracha-kastike. Korianteri-kastike: jauha korianteri,valkosipuli ja 4 rkl öljyä tasaiseksi,ohueksi kastikkeeksi.Maista ja lisää suolaa tarpeen mukaan. Asettele kurpitsanpalat tarjoilulautaselle ja kaada päälle ensin jugurttikastiketta ja sen jälkeen korianterikastiketta.Koristele tuoreilla korianterin lehdillä sekä paahdetuilla siemenillä.

Täällä on video,jossa Yotam Ottolenghi kertoo uudesta kirjastaan (alussa joku mainos)

22 kommenttia:

  1. Ihana annos! Minulla onkin sopivasti puolikas kurpitsa jääkaapissa, saankin siitä tällä ohjeella nyt kivan iltapalan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusina>kiitos,aivan ihanaa tämä onkin eivätkä Ottolenghin ohjeet petä;D Kiva että sulla onkin ainekset koossa:)

      Poista
  2. Nyt on muuten herkullisen näköiset tarkoilut näin perjantaihin. Jugurtti-korianterikastike kuulostaa ihanalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anita:) hyvältä maistuikin.Ja nuo molemmat kastikkeet myös hyviä;rakastan yrttikastikkeita:)

      Poista
  3. Ei, kurpitsareseptejä ei voi olla liikaa. Meillä onkin yksi butternut tuossa keittiön ikkunalla. Korianteri tosin jäätyi parvekkeella lasituksesta huolimatta kun pakkasta oli jo 10 astetta. Salvia, timjami, rosmariini ja laventeli voivat vielä hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luimupupu:niinpä;D Harmi noita koriantereitasi,ovat vähän herkkiä kylmälle. Mutta onneksi muut yrttisi voivat hyvin,pakkasesta huolimatta;D

      Poista
  4. Ooh, niin herkullisen näköinen ja kuuloinen annos! Pitäisi ostaa tuo keittokirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari:oli kyllä herkullista. Ja kirja,ihana!

      Poista
  5. Nayttaa hyvalta ja maukkaalta, kokeilen heti kun paasen hevikauppaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu,hyvää olikin joten suosittelen...

      Poista
  6. Just leikkasin tämän reseptin Optio lehdestä eilen ja tilasin kyseisen kirjan! Kuulosti vaan niin hyvältä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mama Gastro;ai se oli sielläkin:) Ja Ottolenghin kirjat ovat kyllä mahtavan hyviä:)

      Poista
  7. hei,upea ohje..tänään "palleroiden"kimppuun.Ottolenghin haastattelu on mainio - hhmm..erittäin raamikas ja komea mies vielä. :)Eilen lueskelin O´n Jerusalem kirjaa - ihan huippu ja toinenkin kirja mulla on.Taitaa pitää kerätä koko sarja !!

    VastaaPoista
  8. Anneli:toivottavasti onnistuivat,kerro sitten miten meni.Teitkö ne mun meilissä olleen ohjeen mukaan vai...? Juu Ottolenghi on erittäin komea ja raamikas,mutta pitää miehistä....Kirjat ovat ihan huippuja,ohje toisena perään napakymppi:)

    VastaaPoista
  9. Oijoi, olet saanut annoksen kyllä todella kauniiksi! Itselläni on pakkaset täynnä kurpitsaa, todellakin uudet reseptit ovat tervetulleita. Itse olen nyt raakaleiponut. Tervetuloa tsekkaamaan ;)
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helena:kiitos,tykkään että ruoka myös näyttää kauniilta. No sitten sun täytyy tätä tehdä kun kurpitsaakin on niin paljon ja jeps,tulen vierailulle!

      Poista
  10. Kun kurpitsa ei mulle kovinkaan maistu, niin luuletko, että sama setti toimis bataatilla? Kastikkeet ja kaikki kuullostaa niin herkulliselta yhdistelmältä, että haluaisin kovasti kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sofia;voihan sellaista aina kokeilla! Bataatti on makeampi,mutta itse asiassa sehän voisi toimia hyvinkin:)

      Poista
  11. Oi että mikä herkku! Onneksi juuri nyt ei ole nälkä... :)

    VastaaPoista
  12. Voi, miten herkullisen oloista! Ottolenghi on ihan ykkönen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula:Ottolenghin kirjat ovat oikeita aarreaittoja,kun haluaa tehdä vihannesruokia.Täälläpäin käytetään vihanneksia niin monen monella tavalla,ja hänhän on täällä kasvanut,joten useat inspikset täältä tulleita.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...