tiistai 14. lokakuuta 2014

Rommia (+yksi kielletty sana...)....ja omenaa karamellikastikkeessa

Ihan tahalleni laitoin alkoholin nimen tämän postauksen otsikon ensimmäiseksi sanaksi;sillä tuo kohuttu uusi alkoholilaki on minutkin  saanut täysin ymmälleni,että miten noin voi olla....Ulkomailla asuvana voin kai ihan vapaasti kirjoittaa siitä viskistäkin,vai voinko,kun kerran blogini on suomenkielinen .....VISKIÄ tänne ei kuitenkaan tule, sillä teininä pihistin isäni Ballantine-pullon(sellaisen taskumatin kokoisen) ,join sen ihan yksin ja tulin siitä niin pahoinvointiseksi,että kartan VISKIÄ edelleenkin,vaikka  olen kyllä kerran juonut sitä irlantilaisen kahvin muodossa, ja se oli ihan hyvääkin,VISKIstä huolimatta.Mutta rommi:siitä pidän ja muutamat  Venezuelan vuodet saivat minut ihastumaan rommiin, Tämä jälkiruoka on saanut innoituksensa jälkiruoasta nimeltä Bananas Foster,joka syntyi New Orleansissa vuonna 1951 Brennanin ravintolassa. Aitoon Bananas Fosteriin tulee rommin lisäksi banaanilikööriä,ja banaaneja tietenkin omenien sijaan,ja seos liekitetään,ja jälkiruoka tarjotaan vaniljajäätelön päällä..Omenaista versiotani ei liekitetä,siihen ei tule likööriä ja vaniljajäätelön tilalla oli kookoskermaa,jota laitoin päälle enkä alle,mutta tulos oli superherkullinen! Helppotekoinen ja hyvä jälkiruoka:) Karamellista makua kastikkeelle antaa myös muscovado-sokeri,joten sitä kannattaa tässä käyttää tavallisen sokerin sijaan.

Omenaa rommi-karamellikastikkeessa(3-4 annosta)
  • 2 suurta kuorittua omenaa,joista keskiosa poistettu omenaporalla
  • 40 gr voita
  • 4 rkl tummaa Muscovado-sokeria
  • 3 rkl rommia
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 3/4 tl kanelia
  • kookoskermaa tai vaniljajäätelöä
Kookoskerman makeutin vaniljalla ja kookossokerilla
Omenat paloitellaan noin puolen sentin paksuisiksi renkaiksi. Voi ja sokeri sulatetaan pannulla; lisätään kaneli ja vanilja ja kun voi sekä sokeri ovat sulaneet,lisätään omenarenkaat. Jouduin tekemään jälkiruuan kahdessa vaiheessa,sillä kaikki omenarenkaat eivät mahtuneet pannulle yhdellä kertaa.  Omenarenkaita pehmitetään kastikkeessa,miedolla lämmöllä;ja niitä käännellään aina välillä ja päälle lusikoidaan  välillä kastiketta. Annetaan kiehua hiljalleen kunnes kastike paksunee ,jolloin 
lisätään rommi kastikkeeseen. Bananas Fosterissa lisätään rommi aika alkuvaiheessa,mutta en halunnut rommin kokonaan haihtuvan pois,joten lisäsin sitä vasta loppuvaiheessa. 

Rommina  minulla oli tässä jamaikalainen Myer's rommi,tosi hyvä sellainen,jota voisin kehuakin(mutta onko se nyt enään sopivaa;D) ,mutta tähän jälkiruokaan sopii parhaiten mikä tahansa hyvä tumma rommi,tai miksei vaaleakin rommi.

Tässä jälkiruoassani korvasin vaniljajäätelön  kookoskermalla,eli käytin jääkaapissa jähmettyneen osan ,johon sekoitin 
kookossokeria ja vaniljaa. Hyvä vaihtoehto vaniljajäätelölle.

Tarjoillaan hieman jäähtyneenä.









Hurrrjan hyvää!

22 kommenttia:

  1. anarkistigourmeeta ;-) ja vielä äärimmäisen herkullista sellaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Andalusiana;mitä enemmän luin siitä niin sitä enemmän alkoi potuttaa se juttu...Tämä oli kyllä tosiaankin äärimmäisen herkullista:)

      Poista
  2. Aijai sentään kun näyttääkin niin hyvältä! Kuukauden päivät syötiin Suomessa omenaherkkuja eikä sitten enää tehnyt mieli, mutta nyt taas voisi maistua heh. Tuo uusi laki on kyllä niiiiiiiiiin ääliömäistä, ihan hävettää varmaan kohta olla suomalainen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkatar:on tosi hyvää:) teillä oli omenoita niin paljon ettei ihme että vähän alkoi kyllästyttämään mutta omenista saa tehtyä ihania herkkuja,kuten tämän.Ja tuo laki on todellakin niiiin ääliömäinen,toivottavasti se ei tule voimaan...

      Poista
  3. Teininä tein saman tempun äitini lakkaliköörille. Sen tuoksu oksettaa vieläkin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu:hih,eikös ole hassua miten tuollaisesta voi seurata elinikäinen inho jotain juomaa kohti;D

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Oho, täällähän on sama meininki! Tarkoitan siis tuota ompunpaistelua enkä viinaksia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula;telepatiat varmaan toiminneet;D

      Poista
  6. Tämäkin omenaherkku on hyvää. Nyt on omena-aikaa joten pitää valmistaa niistä herkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arleena:tämä oli hurjan hyvää joten suosittelen,etenkin nyt kun omenia paljon.

      Poista
  7. That looks so amazingly good I don't know what else to say! I was drooling Yaelin :D

    VastaaPoista
  8. Lorraine:thanks:) this really was extremely yummy:)

    VastaaPoista
  9. Tätä herkuttelisin mielelläni ja viski -sanan voin kirjoittaa vaikka kuinka monta kertaa, vaikken sitä juokaan.... Kaikkea kummaa sitä tässä maassa tapahtuukin :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:tämä onkin tosi hyvää ja viski-sanaahan pitää näinä päivinä oikein korostaa;D

      Poista
  10. Hyvä että protestoit! #viski #viski #viski :)

    VastaaPoista
  11. Even as a non-drinker, you've gotten me thirsty for the taste of rum... It's never looked better than it does here, infused into these sweet, stewed apples!

    VastaaPoista
  12. Hannah: I use rum mainly for desserts and sweet things,although I do like an occasional rum based drink too. Thank you,this was really yummy.

    VastaaPoista
  13. Varmasti aivan huuuuurrrrrrrrjjjjjjjjaaaaaaaaannnnnnnnn hyvää! Ihan pakko kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
  14. Kyllähän tää meidän alkoholi lainsäädäntö on menossa ihan hulluksi. Tehdään nyt siitä sitten vielä isompi tabu mitä se jossain määrin on täällä koko ajan ollutkin ja ihmettellään miksi jengi ei osaa niitä sivistyneitä eurooppalaisia juomatapoja. No ei varmaan osaa koska täällä se alkoholi on kamala peikko.Pistää ihan taas vihaksi tää koko homma ! Murrr

    VastaaPoista
  15. Minna:)

    Milma:kyllä tuo melkein naurattaa ja jopa itkettääkin kun katselee tuota menoa täältpäin.Eivät varmaan uskoisi täällä jos kertoisin;D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...